Terug
Blog header image

En dan ben je wel goed genoeg...

Je mag niet op mijn feestje komen, maar als ik niemand kan vinden om mee te spelen ben jij goed genoeg...

Het is niet de eerste keer dat ik over dit probleem schrijf. Vorig jaar speelde precies hetzelfde al. Maar ik word er eerlijk gezegd wel wat moe en teleurgesteld van. Vorig jaar schreef ik een blog over mijn zoon die zelden op feestjes wordt gevraagd. Een jaar later is dat niet veranderd. Nadat hij zijn feestje vierde en daarvoor een aardig groepje kinderen uitnodigde is hij bij slechts één van hen ook daadwerkelijk teruggevraagd. Hij speelt met meerdere kinderen uit zijn klas, maar als puntje bij paaltje komt is dit elke keer weer een punt waar hij heel verdrietig van wordt. Kaartjes zijn uitgedeeld en hij zit er niet tussen. En ik snap dat verdriet heel goed, zeker als het de zoveelste keer is. Maar wat nog meer steekt is dat het ook nog eens de kinderen zijn waar je het niet van verwacht. Een jongetje die het maar wat leuk vond toen mijn zoontje hem vroeg om tijdens de open les mee te gaan naar gym, met wie we naderhand ook nog naar een overdekt speelparadijs gingen en die jouw kind dan een maand of wat later zo hard laat vallen. Persoonlijk vind ik (mijn zoontje wordt over een maand 7) dat je op die leeftijd daar nog best wat in kan en mag sturen als ouders. En dan hebben we er nog twee uit de buurt (en tevens uit zijn klas) die om de haverklap aan de deur staan om mijn zoon te vragen of hij komt spelen, die ook inmiddels al verjaard zijn. Als ze niemand anders hebben, dan ben je blijkbaar ineens wel goed genoeg? Mijn zoontje is van het kaliber dat hij allang blij is dat ze dan hem vragen, maar ik zie dat toch anders... Ik vind het zo oneerlijk!! Voor mijn zoontje probeer ik het te relativeren. Tenslotte, door nooit gevraagd te worden, heb je wel volledige vrije keus over wie jij op jouw feestje wil hebben, je hoeft geen enkele verplichting te voelen jegens bepaalde kinderen omdat ze jou hebben gevraagd. Maar in mijn hart gun ik hem wel iets beters. Hij wil ook graag een kinderfeestje vieren, ondanks wat er speelt. Want ook dat zie ik nog weleens gebeuren, dat het compleet overgaat. Mijn conclusie uit dit alles: kinderen kunnen enorm hard zijn, maar de ouders die het laten gebeuren moeten zich op zijn minst toch eens achter de oren krabben. Voel je niet aangevallen als je de luxe hebt dat je kind op twintig feestjes mag komen en je om die reden niet iedereen kan terugvragen (want dat zou ik wel snappen), want dat speelt bij deze 'vriendjes' niet, zij zijn ook niet de popi-jopies uit de klas.     

Lindsy83
6 jaar geleden

lastige kwestie, maar er is inderdaad helaas weinig aan te doen. Als ik terug kijk op mijn eigen feestjes waren er altijd genoeg kinderen op die van mij en ben ik in mijn hele basisschool periode maar op 2 kinderfeestjes gevraagd, waarvan 1 meisje niet eens bij mij op school zat... Ik had er toen eigenlijk geen problemen mee. Ik stond er niet zo bij stil, omdat er ook altijd wel genoeg kindjes mee waren om mee te spelen, maar dat ervaart iedereen natuurlijk ook weer anders... Heb je de moeders van de betreffende kindjes al geporbeerd te peilen waar het aan lag?

MamavanJongens
6 jaar geleden

Ik had het stuk zelf geschreven kunnen hebben. Naar hè? Hier ook twee jongetjes dat Tot nu toe op één feestje uitgenodigd zijn. Nou zal dat bij ons grotendeels komen door het gestook van ons schoonzusje. De verhalen die zij de wereld in heeft geholpen waren niet niks en ik denk dat dat van invloed is geweest. Nu nog. En ook hier hordes kinderen uitgenodigd op hun feestje en maar 1 jongen die alleen onze oudste later uit wilde nodigen. Dit jaar word het eerste jaar dat onze jongens hun feestjes appart gaan vieren. Met de oudste zal het wel goed gaan met het uitnodigen van kinders. Het is vooral de jongste waar ik voor vrees. Ik ben erg bang dat ouders gaan afzeggen en er niemand op zijn feestje wil komen... :/

Henrike Laning
6 jaar geleden

Bij Dunya op school zijn bijna geen kinderfeestjes. Vorig jaar werd ze uitgenodigd bij een meisje wat niet zo aardig is, maar ze ging toch. Het hele feestje is ze gepest en moeder zei dat ze straf zou krijgen thuis. Eenmaal weer op school zei moeder dat het heel leuk was en dat ze helemaal niet onaardig had gedaan. Dunya heeft al gezegd dat mocht er weer een feestje van haar zijn ze niet gaat. Haar vriendinnen komen wel op haar feestje, maar geven zelf geen feestjes voor zover ik weet. Toch wel jammer.

anoniem2017
6 jaar geleden

Snap je helemaal. Hier is mijn zoontje 7 en ook steeds door 1 vriendje uitgenodigd. Zijn beste vriend. Nu is hij pas geleden door een ander kindje uitgenodigd, hij was zo gelukkig. Dochter is een allemansvriendinnetje dus die heeft er al een aantal achter de rug. Hier ook ouders die gewoon zeggen die mag je niet uitnodigen, want die vind ik stout en dat dat kind dan even zo tegen het ander kindje zegt. Gelukkig niet hij die van mij. Maar vind dat je als ouders best kunt sturen. Maar ze moeten ook zelf willen. Maar hier gaan kindjes die je wel uitgenodigt hebben voor de popi jopies van de klas. Waar ze de rest van het jaar ook niet echt bij horen.

Henrike Laning
6 jaar geleden

Oja, ik kan me jouw gevoel heel goed voorstellen. Mee naar speelparadijzen hartstikke leuk. Maar het is meestal eenrichtingverkeer. En dat is frustrerend. En dat je kind steeds niet uitgekozen wordt op feestjes is heel naar. Ik laat kaartjes nooit uitdelen in de klas. Dat vind ik echt rot voor de kinderen die niet uitgenodigd worden.

Anoniem
6 jaar geleden

Bij ons op school en bij mijn kinderen op school mogen de uitnodigingen voor feestjes niet op school worden uitgedeeld. Juist om dit soort teleurstellingen te voorkomen. Onze kinderen weten vaak wel dat iemand een feestje geeft, maar niet wie er allemaal naartoe gaat. Maar ik snap je gevoel helemaal, zo gaat het met onze dochter ook

Anoniem
6 jaar geleden

Ik heb heel bewust de juf even gevraagd of er meisjes waren uit de klas van mijn dochter die buiten de boot vallen qua feestjes. Mijn dochter zou het liefst de hele klas uitnodigen, maar omdat ik dat toch een beetje te gek vond en we een echt meiden ding gingen doen haar een "lijstje" laten maken van de meisjes die ze graag wilde. Maar 1 meisje uit haar klas (groep 2 ze zit in de combi 1/2) noemde ze niet meteen op omdat ze nog nooit met haar had afgesproken. Nou die ene kon er ook nog wel bij, liever eentje teveel dan een verdrietig meisje.... Ze viel een beetje buiten de boot, ging vooral haar eigen gang, maar op haar eigen manier heeft ze een leuk feestje gehad en was helemaal enthousiast. Top dus! Je kan niet iedereen uitnodigen, maar als ze regelmatig met elkaar spelen denk je toch juist aan die kindjes?!

Anoniem
6 jaar geleden

Lastig. Voor je zoontje is het wel naar natuurlijk. Maar is hij de enige is zijn klas bij wie dat gebeurd ? Ik weet van mezelf dat ik voor m'n feestjes een vast groepje had die ik uitnodigde. Soms kwam er iemand bij,soms viel er iemand af. Daar zaten ook veel kinderen tussen waar ik na schooltijd bijvoorbeeld niet mee speelde. Wat betreft het sturen van het kind in wie er uitgenodigd gaat worden:het kind zelf moet gewoon een super leuk feestje hebben en kiest dan automatisch de kinderen waar hij meer een klik mee heeft.

gestante
6 jaar geleden

Ik herinner me dat wij vroeger 3 kinderen mochten uitnodigen, een heel enkele keer werden we wel aangemoedigd eens te kijken naar wie ons hadden uitgenodigd, maar in principe werden we vrijgelaten om te kijken met wie wij gewoon graag onze verjaardag wilden vieren. Nou was het bij ons ook nog eens zo, dat A) wij vaak verhuisden (armybrat) en B) Ik nooit populair was (Altijd de nieuweling, dus ook altijd makkelijke prooi oid?) Het is zuur als je kind als enige of een van de weinigen niet uitgenodigd wordt, maar leer hem omdenken, zorg dat hij er als volwassen man straks sterker en meer een individu ipv een kuddedier/meeloper door is. Hoe dan ook sterkte ermee.

TrijntjeH
6 jaar geleden

Lastig. Hier mogen de kaartjes niet op of bij school uitgedeeld worden om die reden. Deze moeten buiten schooltijd bij de kinderen thuis worden afgegeven of door de brievenbus worden gegooid. Als je kind in een klas zit met bijv bijna 30 kinderen. En de kindjes die de feestjes geven mogen er bijvoorbeeld maar 5 kiezen. Tja, dan is de kans natuurlijk al best klein. Als er dan ook nog ouders zijn die meebeslissen omdat ze bijvoorbeeld omgang hebben met de ouders van een bepaald kind, dan worden die kansen alleen maar kleiner. Mijn dochtertjes worden zo nu en dan wel op feestjes gevraagd, Maar hebben bij huis dan weer niemand in de buurt om mee te spelen. Hierdoor gaan ze ook niet supergraag naar buiten. Want ze willen ook niet altijd alleen maar met zijn tweetjes optrekken. Natuurlijk is het sneu als je kind niet vaak gevraagd word. Maar als ik moest kiezen tussen kinderen in de buurt hebben om te spelen, of naar feestjes gaan. Dan was die keuze gauw gemaakt. Een feestje duurt namelijk maar een paar uurtjes. Mijn dochters zijn nu 5 en 7, Dus hebben al feestjes gehad. Maar ik meng me niet in wie ze kiezen en wie niet. Ik stuur alleen als ik merk dat er een bepaald kind ze onder druk zet om deze op hun feestje te vragen terwijl ze er normaal niet zo veel omgang mee hebben. Er zijn kinderen bij in de klas die letterlijk voor ieder feestje gevraagd worden. Dat is bij die van mij niet zo. In het begin zijn ze hier wel eens sneu om geweest, maar ik heb ze toch zo duidelijk mogelijk uitgelegd hoe zoiets in elkaar steekt. Ook deze teleurstelling moeten ze leren mee om te gaan. Nu hoor ik ze er nooit meer over als ze niet gevraagd worden. Dat kinderen soms een poosje veel met elkaar optrekken en vervolgens weer veel omgang hebben met een ander kind dat is normaal. Er hoeft maar iets heel kleins te zijn waardoor ze het kind in kwestie even wat minder leuk vinden. Of een ander kind juist leuker. Hoe lastig ook, probeer het zelf ook een beetje los te laten. Je maakt je erg boos over de situatie en dat voelt je kind ook aan. En nee, het is niet zo dat ik je situatie niet begrijp. Want het heeft een jaar geduurd voordat mijn oudste dochter een keer uitgenodigd werd voor een feestje. Dus die is ook wel verdrietig geweest. Maar ik spiegelde haar altijd een slechtere situatie voor. Zij werd niet gevraagd op feestjes misschien, maar op woensdag en vrijdag middag had ze wel vaak een kindje om mee te spelen. (ook niet altijd) Er zijn soms ook kindjes die nooit iemand te spelen hebben. Dat hielp haar om te relativeren. Kaart het aan bij school of het betreft uitnodigen op een andere manier kan. Dat kan al een heel eind schelen. Voor de rest.. het is moeilijk maar dit soort dingen kun je gewoon niet afdwingen. Succes in ieder geval,

Blog header image

Stap voor stap, van proberen kan je leren

“Van proberen, kan je leren” roepen beide schoolgaande kinderen hier. Een mooie les van school voor een ieder van ons. Dat leren niet makkelijk is, weten we allemaal. Vooral als je perfectionistisch bent… kan dit best lastig zijn!

Senn kreeg Dessineo Characters, een tekentafel voor kinderen, van Jumbo Games. Echt iets voor onze Senn. Lekker kneuterig aan de eettafel bezig zijn, iets wat hij van kleins af aan al kon. Engelengeduld waar ik jaloers op ben. Hoewel hij nu ook vaak zo perfectionistisch wil zijn of bang is om te falen, dat het hem in de weg gaat zitten.

Als hij een idee heeft om te maken of een voorbeeld ziet denkt hij dit meteen goed te kunnen doen. Tja, dit werkt zo niet. Hoe kan je hier het beste mee om gaan he? Opvoed struggles. We blijven maar benoemen dat je van proberen kan leren, dat fouten maken mag (moet) en dat als hij hulp nodig heeft ons (of de juf) kan vragen.

Hoe leuk is dus deze tekentafel van Jumbo Games voor Senn. Erg goed voor zijn zelfvertrouwen! Stap voor stap maakt hij de mooiste creaties. Zelf zo trots en daarbij zoveel plezier. Regelmatig maakt hij de coolste personages als kleurplaat voor zijn broertjes.

Tekst gaat verder onder de foto.

TODO: Add alt to media
Zo makkelijk! 

Dessineo Characters is de opvolger van de “Dessineo leren tekenen”, die is geschikt vanaf 4 jaar. Dit is een mooie uitdaging vanaf 6 jaar. Het leuke is dat er meer dan 500 combinaties zijn te maken! Eindeloos variëren dus. Met een schuifknop bovenaan de tekentafel kan je de stappen zelf instellen.

De tekentafel is makkelijk in gebruik, je kan er gewoon een A4-papiertje op leggen en je eigen stiften/pennen gebruiken. Achterin de tekentafel zit een klep waar je de bijgeleverde stift en de sjablonen in kan bewaren, super handig en daardoor erg makkelijk op te ruimen en er weer bij te pakken.

Wij kunnen hem dus enorm aanraden! Ook een héle leuke cadeautip voor de komende (feest)maand! Je koopt hem hier.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Mamaplaats
3 weken geleden

Wat leuk!

Joann123
1 dag geleden

Heel leuk!

Anoniem
10 uur geleden

Hallo, ik ben Nira. Na jaren een relatie met Anderson te hebben gehad, heeft hij het uitgemaakt, ik heb er alles aan gedaan om hem terug te halen, maar alles was tevergeefs, ik wilde hem zo graag terug vanwege de liefde die ik voor hem heb , Ik smeekte hem met alles, ik deed beloften maar hij weigerde. Ik legde mijn probleem uit aan mijn vriend en ze stelde voor dat ik liever contact opnam met een spreukgieter die me zou kunnen helpen een spreuk uit te spreken om hem terug te brengen, maar ik ben het type dat nooit in spreuken geloofde, ik had geen andere keuze dan het te proberen, ik mailde de spreukgieter, en hij vertelde me dat er geen probleem was dat alles binnen drie dagen in orde zal zijn, dat mijn ex binnen drie dagen bij me terug zal komen, hij sprak de betovering uit en verrassend genoeg was het op de tweede dag rond 16.00 uur. Mijn ex belde me, ik was zo verrast, ik beantwoordde de oproep en het enige dat hij zei was dat het hem zo speet voor alles wat er gebeurde dat hij wilde dat ik bij hem terugkwam en dat hij zoveel van me houdt. Ik was zo blij en ging naar hem toe, zo begonnen we weer gelukkig samen te leven. Sindsdien heb ik beloofd dat iedereen die ik ken die een relatieprobleem heeft, zo'n persoon zou helpen door hem of haar te verwijzen naar de enige echte en krachtige spreukgieter die me hielp met mijn eigen probleem. e-mail: babawalewiseman01@gmail.com je kunt hem e-mailen als je zijn hulp nodig hebt in je relatie of een andere zaak. 1) Liefdespreuken 2) Verloren liefdespreuken 3) Echtscheidingsspreuken 4) Huwelijksspreuken 5) Bindende spreuk. 6) Verbreekspreuken 7) Verban een geliefde uit het verleden 8.) U wilt promotie maken in uw kantoor 9) je geliefde willen bevredigen 10) Genees voor een van de ziekten waaraan u lijdt Neem contact op met deze geweldige man als je problemen hebt met een duurzame oplossing via babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp +12544131991

Blog header image

Leren tekenen met Dessineo Characters

Wij mochten het nieuwe tekenbord (Characters) van Dessineo uittesten. Nou en ik kan je zeggen, dat is echt zo’n grote hit geworden hier. 

Sinds ie hier ligt word ie bijna dagelijks gebruikt. Ze vinden het echt zo leuk om ‘eigen kleurplaten’ te maken. Met dit tekenbord kun je dus echt heel veel verschillende karakters tekenen. En je fantasie de vrije loop laten. Je hebt namelijk verschillende kaartjes waar de hoofden, buikjes, en benen op staan en deze kun je allemaal met elkaar matchen waardoor je hele grappige poppetjes kunt maken. 

Hoe werkt het?

Je legt de kaartjes op het bord, legt er een tekenblaadje op en dan zet je het 1e lampje aan. Zo kun je de eerste lijnen overhalen. Heb je dit gedaan dan zet je de lamp op stand 2 en krijg je meer lijntjes te zien die je kunt overtrekken. En bij de laatste stap kun je nog de details overtrekken. Zo leer je stap voor stap de tekening te maken.

In het donker

En wat het natuurlijk nog leuker maakt is dat je het het beste in het donker kan doen. Zo zie je het lampje en de lijnen extra goed. En de kinderen vinden het fantastisch! Is de kleurplaat klaar, dan vinden ze het dus helemaal leuk om hun eigen gemaakte kleurplaat in te kleuren. Hier zijn ze dan echt zo trots op. Zo leuk om te zien!

En meteen een goede tip voor sinterklaas 😉. Want het is niet alleen leuk, maar natuurlijk ook leerzaam en goed voor de motoriek! Je koopt hem hier. 

Toedeelssss.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Dit was de moeilijkste keuze uit ons leven

Zwanger zijn, vanaf het moment dat je erachter komt is er vreugde. Althans, zo hoort het te zijn. Tweemaal eerder was ik zwanger van een gezond mannetje. Natuurlijk, die eerste 12 weken waren onwijs spannend. Maar ervan uitgaan dat er iets ernstig mis is? Nee, dat was niet in me opgekomen tijdens mijn derde zwangerschap. Ik vertrouw blind op mijn lijf en op mijn kindje.

Tot wij in augustus 2019 een flinke klap kregen. Ons zoontje bleek een ernstige hartafwijking plus een chromosoomafwijking te hebben. Het kleine, lieve mannetje in mijn buik. Ik bleef hoop houden, want ze zullen het wel niet goed gezien hebben. Maar het tegendeel bleek waar.

We kwamen in een rollercoaster terecht en hebben uiteindelijk samen besloten om de zwangerschap vroegtijdig te beëindigen. De moeilijkste keuze uit ons leven. In plaats van het kopen van de baby-uitzet moesten we zijn afscheid gaan regelen.

Een mandje, bloemen, ballonnen om op te laten na de crematie, zijn kleertjes, rouw/geboorte kaartjes: zóveel dingen waar je niet bij stil wil staan. Maar het moet.

Waar ik niet bij stilstond is dat ik al vanaf mijn 18e verzekerd was bij Monuta. Het is dat mijn moeder ons hielp bij het regelen van zijn afscheid, anders had ik er waarschijnlijk niet eens aan gedacht. Ik had namelijk zelf niet bedacht dat je ongeboren kindje vanaf 20 weken zwangerschap is meeverzekerd, daar sta je gewoonweg niet bij stil. Wist jij dit?

Het gaf ons meer financiële ruimte, in een toch al zo’n zwarte periode. Een tijd waar je niet bezig wil zijn met kosten, maar bezig bent met je gezin, en met rouwen. Bij elkaar zijn. Het werd ons uit handen genomen en dat heeft ons in die periode goed gedaan. We hadden het goed geregeld, zonder het door te hebben. Een gelukje dus.

Ik ben blij dat ik een uitvaartverzekering heb. Ik wil mijn nabestaanden in een donkere periode niet achterlaten met de kosten van een uitvaart. Daar moeten ze niet mee bezig zijn. Uiteraard hoop ik dat dat nog héél lang mag duren. Maar het is zo’n fijne geruststelling dat het bestaat. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd op jouw verzekering, heel prettig en uiteraard hopelijk nooit nodig.

Heb jij een uitvaartverzekering? Of heb je iets anders geregeld voor ‘ooit’?

Deze blog is geschreven in samenwerking met Monuta

Krijg nou tieten!
2 weken geleden

Toen wij de "keuze" moesten maken o. onze zoon in 2012 na 20 weken zwangerschap geboren te laten worden was ik ook verzekerd bij Dela maar die keerde helemaal niks uit want voor 24 weken besta je volgens de wet niet en dus moesten wij het allemaal zelf uitzoeken. Ik ben er na 10 jaar nog steeds boos en verdrietig over.

Anoniem
4 dagen geleden

Ons dochtertje(voldragen) werd na een zware bevalling met zuurstof gebrek geboren. Zij overleed binnen 24 uur na 2 hersenbloedingen. Heb in de archieven wel een acte gevonden van haar geboorte als levenloos kind. Dat was ze dus niet. Van de verzekering kregen wij niets vergoed. Stonden maar net 6 maanden ingeschreven bij Yarden.

Anoniem
4 dagen geleden

mijn 9 en een halve maan oud mijn 9 en half jaar

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
20 uur geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
19 uur geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
17 uur geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
15 uur geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Anoniem
8 uur geleden

Hallo, ik ben NIRA SHALOM, ik ben hier om dit goede nieuws over de hele wereld te verspreiden over hoe ik mijn ex-liefde terugkreeg. Ik werd gek toen mijn liefde me vorige maand verliet voor een ander meisje, maar toen ik een vriend ontmoette die me voorstelde aan Baba Wale da Wiseman, de grote boodschapper, vertelde ik mijn probleem aan Baba Wale over hoe mijn ex-liefde me verliet en ook hoe ik een baan moest krijgen in een heel groot bedrijf. Hij zei alleen tegen me dat ik op de juiste plek ben gekomen waar ik mijn hartewens zal krijgen zonder enige bijwerkingen. Hij vertelde me wat ik moest doen, nadat het was gedaan, in de volgende 2 dagen belde mijn liefde me aan de telefoon en zei sorry dat ik voor nu leefde en ook in de volgende week nadat mijn liefde me belde om te smeken ter vergeving werd ik opgeroepen voor een interview in het door mij gewenste bedrijf waar ik als supervisor moest werken. Ik ben zo blij en overweldigd dat ik de hele wereld moet vertellen hoe Baba Wale me helpt mijn hartewens te vervullen. Baba Wale is een specialist in allerlei soorten spreuken en goede magie. Als je hulp nodig hebt, neem dan contact op met Baba Wale op het volgende e-mailadres: babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp: +12544131991 Bedankt later

Blog header image

Vanaf déze leeftijd slaan kinderen herinneringen op!

Wat kan jij je nog herinneren van vroeger?

Wat kun jij je zelf nog herinneren van vroeger? Toffe vakanties, verjaardagen of andere leuke uitjes: heb je hier nog eigen herinneringen aan? Veel dingen die we onthouden hebben komen voort uit het bekijken van foto of door het luisteren naar verhalen van onze ouders! Uit onderzoek blijkt dat je vanaf deze leeftijd pas echt dingen kunt herinneren…

Baby’s

Ons geheugen ontwikkelt zich al op vroege leeftijd! Wist je dat baby’s al in de eerste week van hun leven de geur van hun moeder kunnen onthouden en herkennen? Daarnaast kunnen deze kleintjes al na twee maanden, naast hun eigen moeder, ook de stemmen en de gezichten van andere herkennen.

Hoe ouder je wordt, hoe meer je brein groei en dus ook hoe meer geheugencapaciteit er ontstaat. Toch kun je je vaak niet mer veel herinneren uit je kleutertijd of daarvoor, hoe komt dit toch?

Onderzoek

In Canada vroeger onderzoekers zich af hoe het kan dat je je niet meer zo veel van vroeger herinnert! Ze onderzochten 140 kinderen met de leeftijd van 4 - 13 jaar oud en vroegen hen naar hun allereerste herinneringen. Vervolgens deze ze dit twee jaar later opnieuw, met dezelfde groep kinderen. Met de ouders werd ook gesproken op te controleren of het herinneren van de kinderen wel correct waren. Wat blijkt? ….

Zo een beetje elke herinnering tot een leeftijd van + - drieënhalf jaar oud, zijn tijdelijk. Omdat je zó veel herinneringen aanmaken, worden deze vaak ‘overschreden’ door nieuwe. Pas vanaf een jaar of tien, maken kinderen volgens onderzoekers blijvende herinneringen aan!


Wist je dat het fenomeen van deze overschreden herinneringen ook wel kindergeheugenverlies wordt genoemd? Laat het ons weten in de reacties!


Lees ook: baby geboren met staart!