Terug
Blog header image

En dan ben je je kindje kwijt...

Ineens is het wel erg stil in de kamer...ik zie dat de achterdeur open staat. En dan komt het besef.. hij is er vandoor!

Mijn zoontje van bijna 2 jaar oud is lekker in de woonkamer aan het spelen met zijn treintjes, terwijl zijn grote broer van 8 aan de tafel een spelletje op de iPad speelt. Eerder die dag toen mijn jongste zoontje op bed lag had ik de badkamer die ook op de begane grond is schoon gemaakt,en nu moest ik alleen nog maar even dweilen.Ik kijk nog even om de hoek van de woonkamer en ga gauw naar de badkamer.Ondertussen loopt mijn zoon van 8 naar het toilet en vergeet de deur naar de kamer dicht te doen waardoor de weg naar buiten vrij is.

Mijn jongste zoontje ziet zijn kans schoon en op zijn sokjes vertrekt hij zonder dat iemand het merkt de tuin in richting het hekje en maakt deze zonder pardon open. Onder de carport door en dan rechtsaf het straatje (waar weinig verkeer rijd ) uit. Dit straatje komt uit op een hele drukke straat...

Op dat zelfde moment ben ik klaar met dweilen en loop naar de kamer waar mijn oog meteen valt op de openstaande deuren en meteen loop ik de tuin in. Het tuinhekje is dicht pfff opluchting dan moet hij in huis zijn en ik loop weer naar binnen en begin te roepen (normaal reageert hij altijd met jaaahaaa) maar geen reactie.

Ik werp een blik door het raam naar buiten die uitkijkt op een hele drukke straat en het valt me meteen op dat er allemaal auto's stil staan midden op de drukke weg...mijn hart klopt in mijn keel,ik gil nog een keer zijn naam door het huis en ren naar buiten.

Wat er in die 3 seconden door mijn hoofd ging is niet te beschrijven maar ineens zie ik mijn buurvrouw midden op de hele drukke straat staan tussen de stilstaande auto's met onze zoon stevig in haar armen! Hij stond gewoon midden op de drukke straat!  We zijn allemaal vreselijk geschrokken en eenmaal weer in huis valt het kwartje hij had wel dood kunnen zijn!

Ik heb vreselijk gehuild en voel me de slechtste moeder ooit,hoe heb ik hem uit het oog kunnen verliezen ook al was het maar een paar minuten en was ik op nog geen 3 meter afstand.Het laat me maar niet los en als ik er aan denk dan voel ik de tranen branden...

Meteen ben ik naar de bouwmarkt gereden voor een nieuw kinderslot op het hekje en naar de bloemenwinkel voor een dikke bos bloemen voor de buurvrouw! Zonder haar was het heel anders afgelopen!

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Ooh wat eng!! Wat een schrik moet het geweest zijn zeg! Goed dat je meteen maatregelen neem met dat extra slot, zo kan het teminste niet meer zomaar gebeuren. Doet me denken, ik moet vanaf nu ook echt de voordeur opslot gaan doen, meneer deed toevallig vanmiddag ook opeens dood leuk de voordeur open, we wonen 4 hoog.. Bahh!! Je bent geen slechte moeder!!!!!!!! Knuf

Judithbo
6 jaar geleden

Wat lief! Dankjewel :) ja zo ineens op een dag doen ze een deur open of een hekje open...het gaat zo snel in 1 minuut kunnen ze al ver weg zijn.

Annemiek2
6 jaar geleden

ooo wat erg zeg, op zulk soort momenten realiseer je je pas hoe ondernemend die kleine onderzoekers zijn. Ze zien echt geen gevaar. Ik heb het ook een keer gehad maar niet richting drukke weg. Ik was in de tuin aan de gang en zoonlief had gezien hoe een kat de tuin in kwam. Hij dacht dat kan ik ook. Inderdaad zo is hij de tuin uit gekropen. Hier is alles ook goed afgelopen maar op een minder heftige manier zoals bij jou. Dit zat nog niet in je mogelijkheden overzicht om het maar zo te zeggen. Wat fijn dat het goed afgelopen is. Wat goed dat je gelijk actie hebt ondernomen.

Lindsy83
6 jaar geleden

Dat was zeker schrikken. Gelukkig is het goed gegaan!

Henrike Laning
6 jaar geleden

Wat een schrik! Maar wat een geluk dat het goed is afgelopen. Je kind een moment uit het oog verliezen gebeurt iedereen wel eens. Dat maakt je geen slechte moeder. Goed dat je maatregelen hebt genomen, maar maak jezelf geen verwijten.

6 jaar geleden

pff heftig hoor maar ik denk dat iedereen dit wel eens is overkomen. onze dochter van 2,5 heeft sinds kort uitgevonden dat de deur opengaat met de sleutel. ze had der jas aangetrokken en was stilletjes weggegaan terwijl ik op het toilet zat. toen ik van de toilet afkwam en zag dat de voor deur open stond. stond mijn hart ook stil. Ze stond bij haar vriendje aan de deur die achter ons woont. tegenwoordig zit alles dicht. en gelukkig heeft ze nog niet ondervonden hoe dat open moet.

EvaD
6 jaar geleden

Een ongeluk zit in een klein hoekje, denk dat elke moeder zoiets wel eens mee maakt. Iets waar ze zich ontzettend schuldig om voelen, maar wat wél gebeurd is. Gelukkig is het goed afgelopen en kan hij niet meer verder dan de tuin, op avontuur.

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
2 dagen geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
2 dagen geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
2 dagen geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
1 dag geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Laat jij geld liggen?

De WAT? De inkomensafhankelijke combinatiekorting!

De WAAAT??? Dit was de uitroep van Pieter. Pieter verdient goed, maar het lukt hem niet om grip te houden op zijn uitgaven. Dit veroorzaakt stress en frustratie, maar vooral verdriet omdat hij niet kan sparen voor een vakantie naar Griekenland met zijn twee kinderen.


De inkomensafhankelijke combinatiekorting (in het kort IACK) is een onmogelijke naam voor een heffingskorting waar je mogelijk recht op hebt als je werken en de zorg voor een kind of kinderen combineert.


Pieter is gescheiden heeft co-ouderschap en woont in een vrije sector huurhuis. Voor mij gaan dan de alarmbellen direct rinkelen.


Om de IACK te krijgen, moet je namelijk wél belastingaangifte doen en er zijn mensen die huren en geen aangifte doen. Verder moet je voor de IACK aan een aantal voorwaarden voldoen.


In mijn podcast "Het gaat altijd over geld" aflevering 12 vertel ik je precies wat dat is.

Je kan ook googelen op Inkomensafhankelijke combinatiekorting. Op de belastingsite vind je alle voorwaarden op een rijtje met linkjes naar meer informatie.

 

Voor Pieter kwam het erop neer dat hij voor 2021 recht had op netto €234 per maand. Oftewel €2.815,-!


Zijn vakantie naar Griekenland volgend jaar, komt ineens wel heel erg dichtbij 🥹😉 


Bonus tip: Je kan tot 5 jaar terug belastingaangifte doen!