Snap
  • Kind
  • misbruik
  • dochter,

En dan..

Wanneer je kind zich openstelt iets verteld wat je nooit verwacht maar toch gebeurt is wat dan.. 1 ding was duidelijk veiligheid voorop... stiefvader werd vriendelijk verzocht te vertrekken, gelukkig gebeurde dit zonder al te veel weerstand.. Maar wat zegt dat over de gebeurtenissen.. Je hoofd draait overuren, want wat moet je doen, waar moet je beginnen. Wat zijn de rechten van mijn kind, wat zijn mijn rechten. Een stappenplan hiervoor bestaat niet. Aan de ene kant fijn aan de andere kant zou het erg fijn zijn geweest een leidraad te hebben. Mijn vorige blog maakte reacties los op Facebook die me eigenlijk wel pijn deden. Mensen vroegen zich af of er actie was ondernomen, of ik niet meteen opkwam voor mijn kind. Zelfs de woorden "hoe kon dit gebeuren" werden anders geïnterpreteerd. Is dat niet wat ieder zich af zou vragen? Je bent voorzichtig met je kind. Mijn dochter is een kwetsbaar meisje, altijd geweest. Sociale vaardigheden zijn lastiger voor haar.
4 jaar geleden

Sommige mensen kunnen zo lomp en gevoelloos reageren! En het slaat nergens op, je hebt precies gedaan wat je moet doen als moeder, namelijk je dochter serieus nemen en hem de deur wijzen! Er zullen altijd mensen zijn die vanuit onwetendheid en lompheid reageren... Helaas weet ik dit uit ervaring (niet door misbruik van kind maar van mezelf). Mijn advies is om mensen om je heen te verzamelen die jullie steunen! Ik wens jou en je dochter heel veel sterkte, liefde en wijsheid toe de komende tijd!

4 jaar geleden

Wat ontzetten erg dat je zulke reacties hebt gehad. Ik reageer niet zo vaak op een blog maar ik had juist hele grote bewondering voor je na het lezen van je eerste blog. Ik kan helaas uit ervaring zeggen dat niet iedere ouder het oppakt zoals jij hebt gedaan. Er zijn meer mama's die het doen hier die de blogs niet op fb willen die zetten dat boven aan de blog.. Of even een berichtje aan mmp. Heel veel sterkte voor jou en je meisje.