Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Elke dag schone kleren

mijn smeerkeesjes krijgen elke dag schone kleren aan, maar ik vroeger als kind om de dag geloof ik. Wat doen jullie?

Mijn beide smeerkeesjes krijgen elke dag volledig een schone out-fit.

Vooral als baby was dat natuurlijk hard nodig met het spugen enzo. En ook als kruipende dreumes onontbeerlijk, alleen de vieze knieen al, laat staan wat ze verder nog opgesmeerd hadden. Maar nu gooi ik wel eens compleet schone kleren in de was en vraag ik me af of ze het niet eigenlijk nog een dagje aan kunnen?!

Ik kreeg vroeger elke dag schoon ondergoed en om de dag een schoon over-setje. Dat werkte prima. Mocht het toch vies zijn geworden dan kreeg een schone broek of juist trui... Als kind zweet en ruik je natuurlijk niet. En als ze een dagje gewoon binnen heeft gespeeld en gekleurd dan is dat eigenlijk niet gek.

Toch krijgen ze elk dag schone kleren. Stel je voor dat er toch een vlek in zit. (en stiekem stel dat andere mensen het vies vinden, 2 dagen dezelfde kleren, ik weet je moet je niets aantrekken van de mening van anderen, maar toch!)

Maar aan de andere kant, als ik nog een wasmachine vol laad, de droger weer laat draaien en nog bergen opvouwwerk heb liggen, die kleine dingetjes vouwen is zo veel werk.....

en pff weer geen 200 woorden, normaal ben ik zo'n kletskous. Maar nu willen de extra worden niet komen!

10 jaar geleden

Tjonge, ik ben zwaar onder de indruk van alle wassende moeders hier (wat een werk!), maar ik trek mijn kinderen (en mezelf) echt niet elke dag schonen kleren aan. En ze gaan ook niet dagelijks in bad. Als er vlekken op de kleren zitten, gaan ze wel in de was, maar verder ben ik het heel erg met Marianne eens.

10 jaar geleden

Nou noem mij maar een smeerkees, maar bij ons kijk ik gewoon of iets idd vies is of niet meer lekker ruikt en dan gaat t pas in de was, zowel bij mijn kinderen als bij mezelf. Ik hoef dus niet zoveel te wassen en strijken, beter voor het milieu, de portemonnee, de kleren slijten niet zo snel en ik heb wat meer tijd over voor dingen die leuker zijn dan "de was". Het is wel zo dat ik tussen de dagen door ook andere outfits toevoeg en ik en de kids dus niet elke dag t zelfde dragen. en natuurlijk gaat de roulatie bij een peuter van bijna 3 en een baby wel wat sneller.

10 jaar geleden

Net als ikzelf elke dag schone sokken en ondergoed en elke twee dagen schone kleding. Inderdaad wissel ik het ook wel eens, dus setje 1, setje 2, setje 1 en dan weer setje 2. Hij krijgt geen kleding met vlekken aan en soms gaan er 3 broeken per dag doorheen. Hij vergeet wel eens dat plassen ook moet als je aan het spelen bent. En een vestje die over de kleding gaat kan soms ook wel 3 dagen mee omdat die uit gaat tijdens het drukke spelen en dan alleen wordt gedragen onder de jas bij het naar buiten gaan. Ik heb al genoeg te wassen en dat moet allemaal in het weekend en op dinsdag gedaan worden en ik heb geen droger...

10 jaar geleden

Meestal blijft bij mijn man de broek schoon, maar de shirtjes! Hihi, dus de broek gaat meestal wel een dag langer mee. Mocht het shirt gewoon schoon zijn, gooi ik hem ook niet gelijk in de was. Kan best nog een dagje dan :) (maar qua shirts komt dat niet heel vaak voor, met onze kwijlebalk :) )