Snap
  • Kind
  • speelgoed
  • spelen
  • cadeautips
  • #ad
  • kineticsand

Eindeloos speelplezier met Kinetic Sand

Een aantal jaar geleden ontdekten we Kinetic Sand. O my goodness, wat een vondst! De meiden spelen er bijna dagelijks mee, want het is speelgoed met een open einde. Oftwel: speelgoed waar je alle kanten mee uit kunt en nooit uitgespeeld mee raakt. Kinetic Sand is (joh!) zand, maar dan met 2% bindmiddel, waardoor je er binnen mee kunt spelen. Behalve dat je met Kinetic Sand kunt bouwen, kun je er ook in schrijven, vormpjes mee en in maken, fantasie taarten/koekjes/gerechten mee bakken en gewoon heerlijk in kneden. Het is ultiem sensomotorisch speelgoed, iets waar mijn kinderen heel goed op gaan, zeker Alela! In deze blog neem ik je mee in de onze speelkamer en wereld van Kinetic Sand. De meisjes hebben een aanvulling gekregen op hun collectie en dit is echt een enorme hit!

Snap

Al jaren fan

Zoals ik al schreef waren we al fan: Kinetic Sand is al een aantal jaar groot favoriet. We hoefden niet verkocht te worden. Maar toen ik de nieuwe sets van Kinetic Sand zag, wist ik dat de meiden door het dolle heen zouden zijn. Een Ice Cream set, een Unicorn Bake Shop en een Unicorn Kingdom set. I mean… daar gaan mijn vier- en zevenjarige natuurlijk heel hard op aan. Met gekleurd zand, glitterzand, eenhoorns, vormpjes… De droom. Toen ik het uitpakte en voor ze ging klaarleggen had ik al zoveel voorpret om het te geven. Gewoon omdat ik wist dat ik zulke blije koppies zou zien en ze er zo van zouden gaan genieten.

Snap

Zo blij!

En zo verliep het ook precies. Hun gezichtjes toen ze de pakketten zagen: die ogen, helemaal groot en gelijk super enthousiast. We wisten niet hoe snel we het moesten uitpakken. We hebben ruim 1,5 uur heerlijk samen gespeeld (check mijn reel!). Alles uitgeprobeerd, gebakken, gecreëerd, geprobeerd en genoten. ’s Middags kregen de meisjes allebei een vriendinnetje te spelen. Het Kinetic Sand werd weer gepakt en de vier meisjes speelden er heerlijk mee. Aan het einde van de middag heb ik de meisjes in hun fantasiewereld gelaten. Zij speelden heerlijk verder in de speelkamer terwijl ik aan het koken was. Ik hoorde ze samen spelen, hele verhalen kwamen aan bod. Maar ze waren ook een hele poos vertrokken in hun eigen wereld en spel.

Snap

Toen ik onze avond maaltijd klaar had, moest ik eerst naar boven komen. Want hallo, zij hadden natuurlijk ook een maaltijd voor mij bereid. Een prachtige eenhoorn/regenboog/glittermaaltijd van Kinetic Sand. Hun glunderende gezichtjes, het uren speelplezier, de eindeloze mogelijkheden van Kinetic Sand. Ik vind het een dikke aanrader. Dus als je nog op zoek bent naar een mooi cadeau voor de feestdagen, neem dan zeker even een kijkje! Bestel hier Kinetic Sand.

Snap

Kinetic Sand is ideaal 'samen speel speelgoed'. Iets wat je gezellig samen met je kindje kunt doen en lekker kunt genieten van quality time samen. Maar het is ook echt speelgoed waar ze eindeloos zelfstandig mee kunnen spelen. Deze boxen bevatten plastic items om vormpjes mee te maken. Hier gaan wij meestal niet voor, omdat we zo min mogelijk plastic gebruiken. Maar omdat het speelgoed met een open einde is en vrij van chemische ingrediënten is vind ik Kinetic Sand een dikke aanrader! Als je een plastic vrije variant wilt, kun je dat namelijk ook gewoon vinden bij Kinetic Sand en vormpjes gebruiken die je al hebt, of zoals wij deden: ze kopen bij de kringloopwinkel!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Kinetic Sand.