Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Eindelijk zindelijk

het zindelijk worden van mijn oudste zoontje lars.

Eindelijk! Na meer dan een jaar proberen is mijn grootste mannetje eindelijk zindelijk. Hij wordt 13 november 4 en hij gaat in januari naar de basisschool dus ik werd wel een beetje wanhopig op een gegeven moment. De vragen kwam zeker wel. 'Wat doe ik toch fout' Maar ik kwam er achter dat ik eigenlijk niet zoveel fout deed. Lars was er echt gewoon nog niet aan toe. Oh ja en even tussendoor..... Het systeem van belonen werkt bij lars dus ook niet he. Wat nu ineens wel werkte was dat we er een beetje druk op gingen zetten. We vertelden lars dat hij over een paar maandjes naar de grote school ging en dat hij daar geen luier meer om mocht. Na heel veel nee's van hem kwam hij er op een gegeven moment zelf mee dat als hij naar de grote school ging geen luier meer om mocht. Zijn papa heeft toen de druk nog een beetje opgevoerd. Die heeft hem verteld dat als lars vier werd dat er dan geen luiers meer te koop zijn voor hem. En schijnbaar klonk lars dat wel goed in de oren want hij was het met papa eens. :-o

En nu vanmorgen riep lars ineens mama plasje uit. en dat terwijl hij nog wel een luier om had voor de nacht. Ik groeide gelijk even van trots en hij ook. Hij is dus vandaag ook voor het eerst naar de peuterspeelzaal zonder luier om. Ik mag hem zo gaan ophalen en ik ben zooooo nieuwsgierig hoe hij het gedaan heeft.

zucht ze worden zo snel groot.

10 jaar geleden

afgelopen nacht hebben we hier voor het eerst ook 's nachts zijn luier afgelaten. (er lag wel een zeiltje op zijn matras hoor.) en ja hoor meneer was gewoon droog vanmorgen. Hij vond het niet leuk dat ik hem meteen op het potje zette maar zoals ik al verwachtte kwam er vrijwel meteen een grote plas. Deze mama is helemaal blij.

10 jaar geleden

Mijn dochtertje heb ik afgelopen zomer in de blote kont laten lopen.was toen nog geen 3.maar wat we ook zeiden ze ging niet op de pot al stond deze 30 cm van haar vandaan.

10 jaar geleden

Wij doen ook stickers plakken,alleen doen wij 6 stickers en dan krijgt ze een beloning. Mijn dochter gaat na de peuterspeelzaal en daar moeten ze het zelf aan kunnen geven anders doen ze niks. Mijn moeder past ook op als ik werk alleen wil ze niet bij haar op het potje,wat ik zelf zeer verveelend vindt.En als ze op het potje gaat bij hun dan doet ze 9 van de 10 x toch niks,thuis wil ze alleen als ze uit bed komt of als voor ze na bed gaat en dan zit ze gerust 10 minuten tot 15 minuten op de pot eer ze iets doet,soms langer.

10 jaar geleden

Hij is 2 jaar en 5 maanden Belonen met sticker plakken Als.hij 100 stickers verdiend heeft Krijgt een cado tot 15 euro Hij vindt het geweldig en de chrech stimuleert mijn zoon ook En de inzet van me moeder. die verzorgt me zoon als.ik werken ben