Blog header image

Einde jaar met een knal en 2 jonge kids

Oudjaarsavond met kinderen. 1 van ruim 5 en 1 van 18 maanden oud. Wat zal de avond ons brengen?

Dit jaar zijn wij gewoon thuis met oud en nieuw. Vorig jaar waren we net verhuisd en hebben we oud en nieuw met mijn stiefzusje/ zwager en neefje gevierd. Demi, van toen 6 maanden, sliep overal door heen. Door het knallende vuurwerk in de straat en de drukke kinderen die beneden de boel op stelten zette. We hadden Champagne, Oliebollen en appelflappen, sterretjes voor de kinderen en uiteraard ook kindercampagne. Dit jaar zijn we gewoon met z'n vieren. Ook fijn, maar eigenlijk hou ik op en avond zoals deze ook wel van wat drukte om mij heen, een grote groep mensen. Dan zou ik een reden hebben om me lekker op te doffen en lekkere hapjes te serveren. Er zijn ook een aantal jaren voorbij gegaan dat ik gewoon sliep. Toen ik zwanger van Demi was bijvoorbeeld en  toen Zoë een klein baby'tje was. Remco maakte mij wakker net voor de klok 12 uur sloeg. Wij proosten op het nieuwe jaar en hij ging vervolgens met een groep vrienden op stap terwijl ik lekker met Zoë ging slapen. Het voordeel is dan wel dat ik die keren geen 1 januari katertje had:)

Voordat we kinderen hadden ging ik vaak feestjes af op de bewuste avond. Ik ging eerst langs mijn beide ouders om ze een gelukkig nieuwjaar te wensen en vervolgens ging ik met mijn zusje Yasmin de stad in om zo tot de vroege uurtjes te feesten op welke dansvloer we dan ook maar passeerde of we hadden kaartjes voor een groot nieuwjaars-feest. We hadden de tijd van ons leven. Nu is het anders. Ook fijn uiteraard, maar met kinderen zijn de oud jaars avonden anders. Zolang je kids het leuk hebben, heb jij het ook leuk. Of ze nu slapen of wakker blijven. Ik kijk gewoon naar wat werkt voor mijn kind. Ik ben erg benieuwd hoe deze oud-jaaravond gaat verlopen. Of mijn meiden door slapen of dat we uiteindelijk met z'n allen in het grote bed belanden.

Mijn zusje geeft oudejaarsavond een groot feest. (mijn “echte zusje Yasmin) Dat doen zij en haar aanstaande nu al een aantal jaren. Iedereen gaat dan verkleed en er zijn hapjes en drankjes. Wij zijn ook uitgenodigd en het lijkt me ook echt leuk om dit een keer daar te vieren met mijn gezinnetje. Als mijn jongste een paar jaar ouder is, gaan we dat ook zeker doen. Ik geniet ervan om mijn meiden mooi aan te kleden, haren te vlechten en schoentjes en bijpassende sieraden aan te doen. ( sieraden voor Zoë dan, voor Demi komt dat later) Maar voor nu gaan we er gewoon een speciale avond van maken met z'n 4 en. .

Ik ga sowieso spelletjes klaar leggen voor als Zoë wakker wil blijven. De kinder “Frozen”champagne zal ik ik van te voren koud zetten en een lekker muziekje op de achtergrond voor de sfeer. Ik ga oliebollen halen bij de bakker en zorg gewoon dat alle ingrediënten aanwezig zijn voor een gezellige avond. Uiteraard mag ook de champagne niet ontbreken! En mochten mijn meiden allebei willen slapen of in slaap vallen, dan is dat ook goed. Lekker relaxed. Niks moet en alles mag. Vorig jaar vond Zoë vuurwerk eng. Ze wilde dan ook niet naar buiten. Nu horen we al een aantal avonden wat vuurwerk dat wordt afgestoken in de wijk. Meestal slapen beide meisjes, maar als Zoë nog niet slaapt dan huilt ze. Keihard. De harde klappen vindt ze verschrikkelijk. Ik leg haar dan uit wat vuurwerk is en dat het niet eng is omdat zij lekker warm in haar bedje ligt. Over 3 nachtjes zullen we zien hoe de avond gaat verlopen. Ik kijk er naar uit. Een nieuw jaar, een jaar vol kansen en weer een jaar waar ik kan genieten van elke dag met elkaar.

Lindsy83
6 jaar geleden

Goede instelling voor een top avond. Niks moet en alles mag :) Hopelijk is je meisje niet al te bang straks...

Marinde1985
6 jaar geleden

ja dat lijkt mij inderdaad ook de beste instelling :) We zien wel wat de avond brengen zal. Ik hoop ook dat Zoë niet bang zal zijn en anders kan ze lekker bij mij op schoot zitten. Ook heerlijk. Bedankt voor je reactie. Fijne jaarwisseling!

elsvdp
6 jaar geleden

Precies: een heel nieuw jaar voor de boeg: probeer er zoveel mogelijk van te genieten!