Snap
  • Kind
  • #kleuter
  • eersteschooldag
  • mama_sjors&lieke
  • eersteschoolweek
  • stresskip

Eerste schoolweek

En waar ik me nu allemaal nog druk om kan maken

Zo. De eerste schoolweek van Sjors zit erop. We hebben het overleeft. Haha. Nee zo erg was het niet, hij wilde wel graag dat ik met hem mee liep naar de klas en gelukkig mocht dat, ondanks corona, omdat de juf best snapt dat de eerste week spannend is. Ik mocht niet mee naar binnen maar bij de deur een kus en knuffel vond Sjors ook prima. Aan het eind van de week, vrijdagmiddag na de lunch, vond hij bij het hek een kus ook goed en hij de laatste paar meter zelf liep, stoere knul!

Nu ik me niet meer druk hoef te maken over de eerste schooldag/week. Heb ik natuurlijk wel weer iets anders om me druk over te maken... namelijk: de eerste week dat ik weer aan het werk ga als Sjors op school zit. Dat is pas over een week, 1 september, maar goed mijn hoofd vind het blijkbaar nodig om zich ergens druk over te maken.

En waarom maak ik me druk?

Punt 1. Ik heb nog niks gehoort van de bso, niet helemaal waar, ik heb wel een nieuwsbrief gehad over de studiedagen, maar ik heb geen intake gehad of zoiets. Nou ga ik ze maandag bellen, dus dan zal dat wel opgelost worden, dus waar maak ik me druk om..?

Punt 2. Op dinsdag, vanaf 1 september, brengt opa Sjors naar school, nou maak ik me alweer druk dat Sjors misschien heel hard gaat huilen ofzo als opa hem wegbrengt, omdat hij liever bij opa wil blijven. Maar ik weet helemaal niet of dat gaat gebeuren en anders raakt hij daar echt wel aan gewent aangezien opa hem altijd op dinsdag gaat wegbrengen, dus then again... waar maak ik me druk om?

Punt 3. Op dinsdag, vanaf 1 september, moet Sjors overblijven en naar de bso, omdat we dan allsbei werken. Nu ben ik bang dat hij dat vergeet en helemaal verdrietig word als hij merkt mama of papa niet op het plein staan om hem op te halen en dat hij dus op school een broodje moet eten en na school naar de bso moet. Wat waarschijnlijk niet gebeurt want hij vind het vast heel gezellig om samen met zijn klasgenootjes eten en op de bso spelen is ook hartstikke leuk! Ik zal hem van te voren ook goed vertellen welke dag hij wat kan verwachten. Zodat hij goed voorbereid is.

Het is ook meer mijn gevoel denk ik, LOSLATEN heet dat geloof ik. 

We hebben het goed geregelt, dat weet ik ook wel. Hij hoeft maar 1 dag naar de bso. De rest van de dagen ben ik er of zijn lieve papa. Dus moet ik me druk maken? Nee, maar hij wordt zo snel groot! Ik knipper met mijn ogen en mijn kleine ventje is ineens een stoer mannetje van 4(!) naar school gaat! Man, het ouderschap zit vol clichés, maar ze zijn zo waar!

Gelukkig heb ik zijn lieve kleine zusje nog, waar ik nu extra quality time mee heb, maar als die ook naar school gaat over 2 jaar moet ik een hobby gaan zoeken denk ik, haha. Dat duurt gelukkig nog eventjes...

Liefs, Mama_Sjors&Lieke aka stresskip

Snap