Snap
  • Kind
  • Bevallingsverhalen
  • schooljaar

Eerste schooljaar

Het is alweer een poosje geleden dat ik hier iets heb geschreven. Dus ik dacht laat ik weer eens iets schrijven.

Daar ging hij dan vorig jaar (2019) rond september na de grote basisschool, wat gaat het toch hard. Wat vond hij het spannend de eerste paar dagen. Mama vond misschien nog wel meer spannender dan Keano. Begin dit schooljaar mocht ik Keano nog even in de klas brengen. Als wij aan kwamen op school, deed Keano eerst zijn jasje ophangen en zijn schooltas. Daar haalde wij voor de ochtend zijn fruit en drinken uit en dat zetten die in de klas. Op maandag bleef hij gelijk over. Dat broodtrommel en drinkbeker bleven dan in de tas, zodra hij tussen de middag ging eten mocht hij dat zelf gaan pakken. Jammer genoeg kon ik hem niet elke dag uit school halen, i.v.m. mijn werk en gelukkig hebben wij oma achter de hand, ze haalt hem graag op van school.

Alleen de eerste schooldag liep al anders dan wij hadden verwacht. Keano zijn vinger was tussen een karrentje gekomen, en oma is met hem langs de dokter gegaan maar die was niet helemaal gerust en wilde dat wij foto’s gingen maken in het ziekenhuis. Dus mama gelijk vanuit de werk in de auto gesprongen en toen oma en zoon wezen halen. En op na het ziekenhuis, gelukkig was het allemaal goed.

Keano zijn week ziet er zo uit. Op maandag, blijft Keano over zoals ik al schreef en oma haalde hem op. Dinsdag en woensdag haalt mama hem op en donderdag oma weer en 1 keer in de zoveel tijd blijft ie een nacht logeren bij oma. Papa is om de week een dagje vrij op vrijdag. Dus oma en papa wisselen om de vrijdag af. En dat werkt heel goed voor ons gezin. En oma geniet nog van volle teugen van hem.

Mama vindt eigenlijk niks dat als Keano is gaan spelen.

Speelafspraakjes, doen wij het eerste schooljaar niet veel. Mama vindt eigenlijk niks dat als Keano is gaan spelen. Ze weet effe niet wat ze dan moet gaan doen. Schoonmaken, heb ik de woensdagochtend voor als Keano op school zit.

Zijn eerste gesprek met de juf was zeker positief. Keano is een vrolijk kind, dat graag buiten speelt, volgens zijn juffen.

En toen kwam de Corona om de hoek, Keano hoefde gelukkig nog niet veel thuis te doen, dus mama maar van alles verzonnen tijdens die weken thuis, tussen haar werk door, want dat ging gewoon door, als je bij een plaatselijke krant werk. Maar wij zijn er wel doorheen gekomen. Het voordeel was dat papa ook thuiswerkt. De tweede week kregen wij van school een werkboekje wat de kindjes konden maken en een werkblad waar opdrachten op stonden zoals bal gooien, tellen tot 10 of terug. En hij had zijn vriendjes in de buurt waar hij heel veel mee heeft gespeeld, dat was ook wel fijn.

Keano vond wel weer fijn om de laatste paar weekjes voor de vakantie na school te gaan, want het ritme was er echt helemaal uit bij Keano, soms sliep hij pas rond 10 uur. Al brengen wij het gewoon rond 7 a half 8 na bed toe. Dan was hij wel stil maar sliep nog niet, gelukkig hebben wij een uitslaper, die slaapte wel eens tot 10 uur.

Zijn laatste gesprek met de juf was ook positief, hij mag over na groep 2! Alleen Keano kan meer dan hij laat zien, hij heeft echt plezier op school. Speelt graag met zijn vriendje Wilbert. Hij maakt graag grapjes, en is dol op bewegen. En als hij een werkje op school mag uitkiezen dan kiest hij het liefst de knikkerbaan.

Dus ik ben benieuwd wat het nieuwe schooljaar weer voor ons gaat brengen. Maar eerst nog lekker vakantie houden tot 30 augustus, Keano moet weer 31 augustus beginnen.

Mama Manon