Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Eerste plasje op het potje

Onze kleine meid wordt groot. Gisteren heeft ze haar eerste plasje op het potje gedaan.

Onze kleine meid wordt groot. Een aantal weken geleden zag onze dochter op zolder een potje staan. Het potje moest perse mee naar beneden. Eenmaal beneden ging ze erop zitten. De weken erna stond het potje in het toilet en kwam onze dochter regelmatig bij mij als ik naar het toilet ging.

Ze ging dan met haar kleren aan op het potje zitten. de laatste dagen zei ze steeds "plasje, plasje, plasje". Zo ook gisteravond vlak voor we haar de pyjama aan wilden doen. Voor de grap zij mijn man, nou ga dan naar de wc. Het volgende ogenblik pakte onze dochter zijn hand vast en trok ze hem mee naar het toilet. Het duurde even maar plots zei ze weer "plasje, plasje, plasje". En ja hoor ze begon echt te plassen op het potje. Daarna was ze helemaal blij. En wij natuurlijk trots als ouders...

Vandaag hoorde ik van kennissen dat onze dochter vroeg is met zindelijk worden. Ze is nu 20 maanden oud. Ik las laatst ergens dat kinderen vanaf 1,5 jaar zindelijk kunnen worden.

Het lijkt mij dat ieder kind zelf wel laat merken of hij/zij er aan toe is. Pushen doen we haar verder niet. mijn man en ik hebben afgesproken haar niet te dwingen naar de wc te gaan. Als ze het zelf aangeeft, prima. Maar voor de rest laten we haar lekker gaan. Ze ontdekt de wijde wereld vanzelf wel een keer en ook het feit dat een luier niet echt fijn is.

10 jaar geleden

Wat fijn!

10 jaar geleden

bedankt :) heb het vandaag met mijn man en de crèche besproken (hij gaat immers ook 3 a 4 uur naar de crèche ;)) en we gaan ervoor. Zaterdag beginnen wij ermee en maandag de crèche! zindelijkheid, here we come :D (hopelijk haha)

10 jaar geleden

Dat lijkt me inderdaad irritant!. Kan me voorstellen dat je hoopt dat hij snel van de luiers af is. Succes met de rest van je zwangerschap.

10 jaar geleden

Hebben we al in huis. en ze heeft ze ook dagelijks aan.