Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

eerste keer speciaal onderwijs

De eerste keer speciaal onderwijs, dat doen we wel effen! Of misschien toch niet?

De eerste keer speciaal onderwijs, dat doen we wel effen! Of misschien toch niet?

Vanochtend mocht mijn jongste zoon voor het eerst naar zijn nieuwe school, naar groep 2. Vorig jaar zat hij in groep 1 van de school waar mijn oudste ook heen gaat, maar helaas kon hij zijn draai er niet voldoende vinden. Hij snapte het niet goed dat, als hij iets leuk vindt, de anderen dat soms niet leuk vinden. Of dat dingen niet altijd op zijn manier gingen. En stilzitten en luisteren was helemaal moeilijk!

Helaas bleek al snel dat mijn zoon het niet zou gaan redden op het gewone basisonderwijs en dus moest er gekeken worden naar speciaal onderwijs. Na veel papierwerk, kreeg hij een plek op een school, gelukkig hier in onze stad, die hem wel kunnen bieden wat hij nodig heeft.

En vandaag was dan de eerste schooldag. Op tijd opgestaan, zodat we de dag rustig konden beginnen, broodje gegeten en de tassen ingepakt. Gelukkig wilde onze lieve buurvrouw de oudste wel naar school brengen, dus zodra zij er was, gingen we op pad. Met de auto van diezelfde lieve buurvrouw (en ook lieve buurman trouwens ;) ).

Voor we vertrokken, stuiterde mijn kleine man nog door het huis. Toen we naar de auto liepen ook nog. Zodra we eenmaal in de auto zaten, werd hij al wat stiller, vertelde nog wel dat hij paarden in de wei zag, maar daar bleef het bij. In school aangekomen liep hij heel timide naast me en pakte heel rustig zijn tasje uit. Hij mocht gelukkig meteen iets te spelen kiezen, dus hij ging met de auto’s en garage spelen. Nou ja ... spelen ... hij ging erbij zitten en keek ernaar. Toen ik afscheid van hem nam, klemden zijn armpjes om mijn nek alsof hij me nooit meer los wilde laten, maar hij liet geen traan. We zeiden elkaar dag en ik ging ...

Oh wat moest ik een brok wegslikken! Mijn kleine mannetje, zo ver weg van huis, op het speciale onderwijs. Ik ben heel blij dat het er is, want hij heeft het echt nodig, maar wat was dat moeilijk!

Gelukkig heeft mijn buurvrouw, naast een auto, ook een hele fijne uithuilschouder, een geweldig luisterend oor en lekkere thee.

Laatst kwam ik een gedicht tegen, ik weet niet wie de auteur is, maar ik moest meteen aan mijn jongste denken, dus ik deel hem even met jullie:

Ben je anders dan een ander.

Ja natuurlijk, jij bent jij.

Want je bent apart geschapen.

Uit een ander hoopje klei

Kijk gerust eens in de spiegel.

Naar het kunstwerk dat je bent.

Jouw gezicht, jouw lijf en leden,

Jouw karakter, jouw talent.

Zie je wel, je bent een wonder.

Niets aan jou is saai en grijs.

Wees maar jij en blijf bijzonder.

Zing gewoon je eigen wijs.

10 jaar geleden

Hoi Marieke, Mijn meid is Cluster 4-4 regio Utrecht. Daarom ook moest ze voor de laatste 2 schooljaren naar SO toe buiten de woonplaats. Met dank ook aan een juf op reguliere 2e basis die 18 leerlingen niet de baas kon zijnde zelf overspannen en totaal 5 leerlingen met zowel leer- als gedragsproblemen...Waarvan mijn meid het qua gedrag uitte en de Rugzak niet meer afdoende was om haar op een 3e reguliere school opnieuw te laten starten...1e reguliere school was ik zelf na 3 jaar klaar mee met uiterst slecht handelplan qua Rugzak en uitvoering hiervan. Nu heeft dochter Havo/Vwo advies maar...dát biedt eigen regio VSO weer niet..Ik mag blij zijn met passend onderwijs ofwel...vmbo-t...Dochter verveelt zich nóg stierlijk...Vandaag zou 1e lesdag moeten zijn...Nee dus..studiedag...Na zelfs bijna 8 weken zomervakantie en véél lesuitval van 1e leerjaar VSO...Een wonder dat ze nog zo hoog scoort qua Cito...

10 jaar geleden

Ja ze hebben gelukkig wel een continurooster, anders was het ook bijna niet te doen. Dit is een cluster 4 school en daar zijn er niet heel veel van, dus kinderen uit de hele regio komen hier.

10 jaar geleden

Hoi Marieke, Nee dat gewicht is pittig achterop de fiets.Wel goed voor je conditie om dat 4x per dag te fietsen of is het wel een continuerooster ? Gelukkig is mijn dochter op VSO met nog geen 10 minuten trappen..Fietsen is toch al niet haar hobby, zeker met regen en gladheid...Dan prima te lopen...

10 jaar geleden

Nou, dat scheelt dan iig, dat het nu in de eigen woonplaats is. Bij ons is het wel in de eigen woonplaats (of eigenlijk net buiten de stadsgrens) maar wel helemaal aan de andere kant van de stad. Het is dus ongeveer 35 minuten fietsen voor mij (maar wel met ruim 25 kilo achterop!) en als die kleine man straks zelf kan fietsen, duurt het ws wel een uur. Dat is niet haalbaar. Daarom dus met de auto en het busje.