Snap
  • Kind
  • opvoeding
  • aandacht
  • band
  • papablog
  • Een
  • op
  • time
  • quality

Een papa-kind dag is zó waardevol!

Hoe papa de band met zijn kind versterkt

Een dagje alleen met je kind is zó waardevol en gezellig. Deze meivakantie zorgen mijn ex en ik ervoor dat ik een dagje alleen met Joshua ben en een dagje alleen met Diego. Een dag dat de grote broer of juist het kleine broertje even niet kan irriteren. We proberen dit iedere meivakantie en zomervakantie te doen. Zorgen jullie er ook voor dat je een dag één op één met je kind hebt?

Best moeilijk een hele dag vrij te maken

Twee dagen per een jaar een dag alleen met je kind is eigenlijk weinig. Het blijkt toch moeilijk om in het dagelijkse leven die dag alleen te regelen. Doordeweeks zitten de jongens op school en moeten wij werken. Het weekend zit vaak vol met judo. Daar komt bij dat ik de jongens vanaf donderdagmiddag heb en ik het erg leuk vind om ze samen bij mij te hebben. Een paar uur alleen met één van de jongens lukt wel, maar het lukt niet om een dagje alleen met één van de jongens op te trekken. Ik denk er ook niet snel aan. Lukt het jullie tijd vrij te maken om een hele dag met je kind op te trekken?

Die dag met Joshua was zeer geslaagd

De laatste tijd gaven de jongens signalen dat ze even een dagje zonder elkaar wilden zijn. Joshua had even rust nodig van zijn erg drukke broertje en Diego had even genoeg van zijn betweterige broer. Niet dat ze het hardop zeiden, maar ze zaten snel in elkaars irritatiezone. Afgelopen zondag bleef Joshua vanaf 12:00 een dagje extra tot tweede paasdag 12:00. Niets moest, maar het was wel fijn en wenselijk iets samen te doen. Ik deed dan ook mijn telefoon weg en was helemaal vrij voor hem. We begonnen met een fiesttochtje inclusief een ijsje van de ijssalon. Onderweg kochten we ook ingrediënten om zandkoekjes te maken. Die zandkoekjes waren trouwens goed gelukt. Het was een serene sfeer in huis, je zag hem volop genieten van de rust. Hij leek een heel ander kind. Veranderde jullie kind ook wanneer je één op één met hem was?

Volop genieten met de kleine man

We deden nog veel meer samen, het was een geslaagde dag. Op weg naar zijn moeder vroeg hij of we dit in de zomervakantie ook konden doen, maar dan twee keer. Diego had bij mama net zo relax dagje gehad. Vanaf woensdag 17:00 tot en moet donderdag 17:00 was het precies andersom. Diego wist wel wat hij mij wilde doen, het had vooral met spelletjes te maken. Voordat de spelletjes begonnen, gingen we inkopen doen om de maag tevreden te houden. Na het avondeten, keken we de film 'Pixels'. Hij zat lekker tegen mij aan en we smikkelden van mini-Snickers en chipjes. In de ochtend aten we broodjes uit de oven en deden we thuis wat aan onze conditie. In de woonkamer stalden we 15 oefeningen uit en gingen we 45 minuten aan de slag. Daarna was het tijd voor lunchen bij de McDonalds en zijn hoofdactiviteit, de gamehall. Alleen die bleek dicht te zijn. Het deerde hem echter niet, want het dagje met papa was geslaagd. 

Die hele dag alleen met de kids was erg leuk en goed voor de ouder/kind band. Het was ook goed voor de band tussen de jongens. Ze waren namelijk blij elkaar weer te zien, blij om samen te spelen en blij elkaar te kunnen irriteren.  De meivakantie kan al niet meer stuk en we hebben nog meer dan een week te gaan!

4 jaar geleden

Hier hebben ze in juni alletwee in een ander weekeinde kamp van hun sport. Dus dat is van vrijdagavond tot en met zondag einde middag alleen papa en mama. Hier hebben we dat niet zoveel. Wel houden we soms een dag dat ze zelf alles mogen verzinnen wat we doen. Moeten ze dan wel samen aan uit komen? En winkelen doe ik liever met ze appart. Al komt het er niet altijd van.