Snap
  • Kind

Een "niet" pratend kindje! (44)

Hoe mooi is het moment dat jouw kindje mama en/of papa zegt?! Wij wachten nog steeds op dit ene moment!!

Iedere ouder wordt er wel gelukkig van denk ik, het moment dat jou kleine "mama en/of papa" voor het eerst zegt. Mijn zoontje Yvar is nu bijna 20 maanden en hij zegt nog niet papa en mama. Hij zegt alleen het woordje NEE! Alle klanken heeft hij en ook alle toon hoogtes echter praten doet hij nog niet. Wij vragen elke dag, zeg dit eens of zeg dat eens en dan is alles uuuuuuusssss. Ergens begin ik mij er best zorgen over te maken. Eigenlijk alle kindjes die wij kennen van zijn kindjes van zijn leeftijd of zelfs nog jonger zeggen al zoveel woordjes of zelfs al 2 woorden achter elkaar. Yvar kan wel al verschillende dieren nadoen. De koe, het schaap, de tijger, het visje. Ook snapt hij alles, als ik vraag kom je mee opruimen dan komt hij meteen. Als ik vraag wil je drinken dan loopt hij naar de keuken. Als ik vraag ga eens zitten in jou stoel dan doet hij dat ook. Hij legt zo een noppen puzzel van 12 stukken in elkaar. Hij liep al met 11 maanden. En toen wij de laatste keer (6 maanden geleden) bij het consultatiebureau waren zeide hun, het komt wel! Toch maak ik mij er wel zorgen over!!


Wat is jullie ervaring? Of wat denken jullie? Wanneer begon jullie kindje met praten?

6 jaar geleden

Hier ook een kleine man van 2.5 en zegt alleen nog maar "papa" (en dan heeft hij het over zijn vader... Een auto... Een motor... Eigenlijk is alles nu "papa" ;) En dat is echt pas sinds kort... De één ontwikkelt zich nu eenmaal sneller op dat gebied dan de ander.. Ook ik maar me soms zorgen maar denk dat alles wel goed komt.. je hoort zo vaak dat kinderen ineens vanuit het niets beginnen te kletsen..

6 jaar geleden

Mijn zoontje (ik heb ook deze blog geschreven) is nu 2,5 jaar en praat inmiddels wel meer maar nog niet heel veel. Hij heeft zijn gebit aan de voorkant ook nog niet compleet dit kan een oorzaak zijn. Hij zegt inmiddels wel veel dingen na en probeert echt veel te zeggen. Sinds een paar weken grote sprongen vooruit! Wij hebben deze maand nog een extra afspraak bij het consultatiebureau ivm zijn praten. En waarschijnlijk gaat hij na de zomervakantie naar 4 dagdelen naar de peuterspeelzaal. Sinds hij hier zit gaat het beter met zijn spraak.

6 jaar geleden

ik zie je antwoord al dat hij verder alles goed doet. Vind ie het wel leuk op de peuterspeelzaal

6 jaar geleden

dat is minder, dat bijna na een jaar nog niet zo i. Begrijpt wel alles wat je zegt? en ontwikkelthij verder wel op andere gebieden