Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

grote sprongen

de grote sprongen die lars heeft gemaakt het laatste jaar.

Over goed twee weken(13 november) wordt lars alweer 4 jaar en ik kan nu niet helpen om eens terug te denken aan vorig jaar rond deze tijd. Hij praatte toen weinig tot niet en wat hij zei was voor buitenstaanders moeilijk te begrijpen. Ik als zijn mama begreep hem 8 van de 10 keer natuurlijk wel.

Maar ineens vanaf begin dit jaar heeft hij de smaak te pakken. Het praten gaat ineens heel erg goed( ik zit wel ondertussen bij een logopediste met hem maar toch) Ook in ander (sociaal gedrag) is hij zoveel gegroeid het afgelopen jaar. het is bijna ongelofelijk. En natuurlijk het zindelijk worden. De laatste keer bij het consultatie bureau was hij ook een engeltje. hij liet zich gewillig wegen en meten, ook de ogentest ging perfect en zelfs niet gehuild met het laatste spuitje. Het enige wat hij zei was Auw. Toen ik mijn verbazing uitsprak over zijn groei het afgelopen jaar (het ging niet met sprongetjes maar het was gewoon continu) vertelde zij me dat er bij sommige kinderen heel erg veel verschil zit tussen de leeftijd 3 jaar en 4 jaar. Dus ik ben nu eens nieuwsgierig..

Zijn er hier ook mama's die dezelfde ervaring hebben als ik met lars heb gehad en eigenlijk nog heb?

10 jaar geleden

Bedankt voor je berichtje en fijne dag verder!

10 jaar geleden

Het is niet erg hoor. gewoon een reactie vind ik ook erg leuk.

10 jaar geleden

nou ik heb zoiets dus ook al bedacht bij lars. natuurlijk ik ga naar logopedie met hem en dat helpt ook zeker maar hij wil nu ook continu weten wat alles is en zegt me dan ook na. Soms lig ik in een deuk om zijn uitspraak. maar hij heeft soms ook uitspraken dat ik helemaal verbaasd ben. dan denk ik waar heb je dat nou weer geleerd.haha

10 jaar geleden

dat klaar zijn voor school heeft lars inderdaad ook wel al hoor. ik heb het idee dat het op de peuterspeelzaal wel heel makkelijk gaat voor hem. hij wordt volgende week nog even weer getest om te kijken hoever hij is.