Blog header image

Een dag in het leven van een dreumes

06:00 uur: Vandaag werd ik lekker vroeg wakker, mama en papa waren het er geloof ik nog niet helemaal mee eens.

Maar nadat ik ze toch duidelijk heb weten te maken dat mijn dag begonnen was namen ze mij eindelijk mee en mocht ik lekker tussen hun in in het grote bed liggen. Mama en papa snapten niet zo goed dat ik helemaal geen zin meer had in slapen en dus ging ik maar op ontdekkingstocht uit. Die afstandsbediening van de televisie moet hier ergens toch liggen en papa heeft meestal ook wel leuke dingen op zijn nachtkastje liggen. Als ik maar vaak genoeg over mama en papa heen klim worden ze vast wel wakker en willen met mij spelen.

07:00 uur: Eindelijk gaan we naar beneden, ik hoop dat het ontbijt snel komt. Dat komt nooit snel genoeg. Eerst moet ik altijd wachten op die stom doos die aftelt en piep zegt. En dan gaat mama altijd nog tellen als ze druppeltjes en brinta door de melk roert. Stiekem vind ik papa's ontbijt gewoon veel lekkerder. Als ik snel mijn eten op heb krijg ik meestal nog wel een hapje. Jammie, mango.

08:00 uur: Eigenlijk ben ik best wel moe. Mag ik de speen? Nee, ook niet als ik ga huilen? Nou dan ga ik maar alles doen wat niet mag. Eerst ga ik de televisie steeds aan en uit zetten. Dat is zo een grappig knopje. Het is alleen niet zo leuk dat ik daarna steeds in de hoek moet staan. Gelukkig kan ik als ik weer uit de hoek mag weer opnieuw op het knopje drukken. Dit is best een grappig spelletje.

09:00 uur: Nu gaat papa weg. Ik ga wel even zwaaien bij het raam hoor. Dag papa, dag dag. Oh, ik ben zo moe maar ik wil niet naar bed hoor. Ik wil dat mama met mij mee speelt. Waarom stoot ik toch tegen alles aan. Stom speelgoed! Eindelijk snapt mama mij. Lekker hoor die speen. Nu heb ik nog mijn doek nodig en wil ik op mama's schoot. Oeh, dat zit wel erg fijn, ik denk dat ik even ga slapen.

10:00 uur: Wat heb ik lekker geslapen. Maar nu heb ik honger. Mama, waar blijft mijn eten? Oeh, ik wil een peer. Ja, die peer ja. Mhhhhh dat is lekker peer.

10:30 uur: Hey, papa is weer thuis. Dat is gezellig. Hoi papa. Gaan we samen spelen? Wat haalt mama nou voor spannend pakket van boven. Wat leuk, ik mag helpen om het uit te pakken. Oeh, dat rode stuur is van mij. De rest mag je houden hoor papa. Verdorie waarom moet ik dat stuur nou terug geven, ik vind hem veel te mooi. Mag ik je dan helpen met het in elkaar zetten papa? Dit is leuk he. Die fiets hebben we samen goed in elkaar gezet he. Nu wil ik fietsen, mama help je mij?

11:30 uur: Ik heb wel trek gekregen van dat klussen hoor. Lekker een boterham met pindakaas dat gaat er altijd wel in. Mhhhhh, mag ik nog een tweede boterham? Ja, lekker daar wil ik stroop op. Jammie, de laatste korstjes wil ik niet meer hoor.

12:00 uur: Ik ben alweer best wel moe. Ik wil naar boven. Fijn, mama brengt me naar bed. Slaap lekker mama, slaap lekker varken, slaap lekker konijn, slaap lekker uil.

14:00 uur: Goede middag ik ben weer wakker. Haalt iemand mij eruit? Hoi papa. Gaan we naar beneden? Hey, daar is Pinda. Even knuffelen hoor, "aai". Jammer, nu gaat Pinda weg en het was net zo gezellig. Dan ga ik maar met papa's handschoenen spelen. Papa doe je ze om mijn handen. Haha, kijk mijn handen nou. Nu zijn zijn heel groot en zwart. Dat is grappig zwaaien.

15:00 uur: Lekker ik lust wel wat te eten, mama geeft mij cracker. Lekker dat lust ik wel. Ik denk dat ik die cracker netjes op mijn krukje ga op eten net als ik bij de crèche moet doen. Jammie, maar hier krijg je wel dorst van. Even een slokje drinken tussen door. 

15:30 uur: Nu ga ik weer lekker spelen. Wie doet er met mij mee? Niemand. Dan vind ik het helemaal niet leuk. Als ik ga zeuren doet er vast iemand mee. Gelukkig ze snappen het. Wat doet papa nou met die houten blokjes. Oeh, dat wordt een toren. Ik denk dat ik die maar eens ga omgooien. Bam, oeh dat is gaaf. Papa bouw je nog een toren?

16:30 uur: Oh yes, we gaan naar buiten. Dat weet ik omdat mama mij mijn schoenen, jas, pet en sjaal geeft. Joepie, ik vind het leuk om naar buiten te gaan. Ik ga alvast proberen of het mij lukt om mijn schoenen aan te doen. Jammer, het lukt nog niet, gelukkig wil mama wel helpen. Kom je nog papa, schiet eens op, we gaan naar buiten, de fiets op.

17:00 uur: Hoi opa en oma. Gezellig, hier ben ik weer. Kijken jullie wel naar mij? Waar is mijn speelgoed. Oh, hier. Ik wil wel op mijn eigen stoeltje zitten hoor. Erop staan en dan op tafel klimmen is nog leuker. Het is grappig om te zien dat iedereen dan schrikt, dat ga ik nog een keer doen. Oma, opa, oom Dion, papa, mama zien jullie mij?

17:30 uur: Gaan we bijna eten ik heb honger. Mag ik ook een snack net als jullie? Oeh, mag ik echt een chipje proberen. Dat is wel hard aan mijn gevoelige tandvlees hoor. Maar wel lekker. 

18:00 uur: Eindelijk, gaan we eten. Jammie. Wat eten we. He bah, dit wil ik helemaal niet. Geef mij maar brood. Het toetje wil ik wel hoor. Oma heb je weer taart gebakken? Mhhhhh, ik wil nog een hapje.

19:00 uur: Ik ben wel een beetje moe aan het worden. Mama, papa gaan we naar huis? Ik pak alvast mijn spullen. Gelukkig ze snappen de hint. Dag opa, dag oma, doeidoei. Joepie we gaan weer lekker op de fiets. Op de fiets is het leuk om liedjes te zingen.

19:30 uur: Hoi Pinda en Taffy, daar ben ik weer. Moet ik nu meteen naar bed? Oké, ik ben ook best wel moe. Dag Pinda en Taffy tot morgen. Lees je nog een verhaaltje voor mama. Fijn, dan kan ik goed slapen. Slaap lekker mama, slaap lekker varken, slaap lekker konijn, slaap lekker uil.

Lindsy83
6 jaar geleden

Grappig. Hij heeft het principe van de hoek nog niet helemaal door geloof ik ;) Maar komt vanzelf

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Haha,super leuk! En wat een leuke foto's! Ik zag het hem helemaal vertellen, echt grappig. Slaapt hij elke dag 2x trouwens?! Lucky you!

JufFeline
6 jaar geleden

Nee, die hoek moeten we nog even doorzetten voordat hij dat echt snapt, haha

JufFeline
6 jaar geleden

Dank je, Meestal slaapt hij nu een keer per dag. Maar soms is hij zo moe dat hij al een dutje in de ochtend doet en daar red hij het niet de hele dag mee. Dus dan heeft hij er twee.

JufFeline
6 jaar geleden

Heerlijk van die zaterdagen waar niet te veel hoeft.