Snap
  • Kind

EEN BRIEF AAN MIJN DOCHTER – LIEVE LOLA – 23 MAANDEN

Een persoonlijke brief aan mijn dochter over hoeveel ik van haar hou en alles wat ze ons in deze 23ste maand heeft gebracht...

Lieve Lola,

Over precies een maand vieren we alweer jouw tweede verjaardag! Dan ben jij een echte peuter en geen dreumesje meer. Wat word je al een grote en slimme meid. Ook deze maand ben je weer ontzettend gegroeid. Er komen soms hele zinnen uit je mondje zoals “Lola buiten lekker zonnetje”. “Lola kijken papa eten”. Je vertelt de meest grappige opmerkingen en herhaald veel van de woordjes die wij vertellen. Ze zei papa laatst tegen je “Als je dit woord kunt zeggen krijg je 10 euro van mij; guacamole”, waarop je zonder aarzeling “guacamole” antwoordde. Je eerste 10 euro heb je dus al verdiend, haha.

De afgelopen maand hebben we samen weer veel leuke uitstapjes gemaakt. Zo gingen we een weekendje weg en zag je voor de eerste keer in je leven het strand en de zee. Die grote zandbak vond je geweldig om lekker in te spelen. Binnenkort gaan we nog een keertje terug omdat jij het daar zo leuk vond! Ook gingen we samen spelen in een speelschuur en aapjes kijken in Mondo Verde.

Inmiddels ben je echt een eigen willetje aan het ontwikkelen en regel je het zelf allemaal wel even. “Kom maar zitten mama”, zeg je dan tegen mij, terwijl je met je handje op de bank naast je klopt. Het liefst doen we alles op Lola’s manier. Maar dat kan natuurlijk niet altijd. Meestal begrijp je dat wel, al vind je dat soms best een beetje moeilijk. Je bent tenslotte bijna twee, en ben je twee, dan zeg je nee. Toch?

Het feit dat je grote zus gaat worden binnenkort lijk je ook steeds meer te beseffen. Je bent de hele dag met je poppen in de weer. Als je pop huilt geef je haar een lief knuffeltje en zacht een troostend kusje. Ook op het kinderdagverblijf ben je ontzettend lief en zorgzaam voor de kleine baby’s. Je helpt ze bij de sokjes die uit zijn (je kruipt een half uur achter ze aan al proberend een sokje aan het voetje te krijgen) en geeft ze knuffels om mee te spelen. Ook als mama even wil liggen omdat haar rug pijn doet dan kom je naar mij toe en vraag je lief “mama moe?” met een bezorgde blik op je snoet. Wat ben je toch een schatje!

Je wordt vast een hele lieve grote zus! Nog een paar maandjes wachten Lola, eerst geniet mama nog even extra veel van jou. Straks zal je mama’s aandacht moeten delen samen met je broertje of zusje. Dat zal best even wennen voor je zijn, maar natuurlijk ook wel heel erg leuk! Dan krijg jij ook een grote meisjes kamer, hoe leuk is dat!

Over een maandje vieren we feest Lola, dan word jij 2 jaar en gaan we samen taartjes eten! Ik kan niet wachten!

Dank je wel voor deze mooie 23ste maand lieve Lola,

Mama houd heel veel van jou!

xxx

Lees mijn andere maandelijkse brieven aan Lola hier.

 

7 jaar geleden

echt zo snel! Ongelooflijk! :-)

7 jaar geleden

awww....dankjewel! :-)

7 jaar geleden

Wat leuk! Onze dochtertjes schelen 8 dagen van elkaar haha. Mijn dochtertje is van 11 mei 2014! Geniet van het laatste maandje als dreumesje haha. Wat vliegt de tijd voorbij he!

7 jaar geleden

Bijna twee alweer! En wat een heerlijke meid is ze nu al! Haar broertje of zusje zal later vast net zo trots op haar zijn als dat papa en mama nu al zijn! :)