Snap
  • Kind

Een brief aan mijn dochter – Lieve Lola – 22 maanden

Een persoonlijke brief aan mijn dochter over hoeveel ik van haar hou en alles wat ze ons in deze 22ste maand heeft gebracht...

Lieve Lola, 

Vandaag vieren we dat je 22 maanden oud bent. Nog twee maandjes en je bent alweer jarig lieve Lola! De afgelopen maand was weer een ontzettend fijne en leuke maand. Hij begon natuurlijk met het geweldig grote nieuws dat je grote zus word in september! Wat zijn papa en mama blij en wat verheugen we ons op de komst van een broertje of zusje voor jou. Je hebt ons al duidelijk verteld dat je graag een zusje wilt. We weten pas over een tijdje of dat ook zo is, dus zul je nog even moeten wachten. Mama vind het erg spannend hoor! Ik ben zo benieuwd! Je wordt vast en zeker een hele lieve en zorgzame grote zus, dat weet ik zeker! Je bent nu al flink aan het oefenen met je pop en ook mama's babybuik krijgt regelmatig een lief zacht kusje van jou. Dan voel ik mij zo ontzettend fijn en gelukkig

De afgelopen maand ben je veranderd in een zingende dreumes. The Voice Kids is er niets bij! De hele dag (en nacht) door zing je liedjes. "Ik zag twee beren...", "Klap eens in de handjes", "In de maneschijn", "Vader Jacob" en nog een paar. 's Morgens horen we je zingend wakker worden en 's avonds genieten, en lachen we mee tijdens je slaapkamer optredens die soms wel een uur kunnen duren. Je zingt steeds beter, maar dat is natuurlijk ook te verwachten als je zo veel oefent. Gezellig hoor!

Je uitspraak wordt steeds beter en meestal spreek je met twee of meer woorden en soms komen er hele zinnen voorbij. Tellen vind je ook helemaal leuk. Tot 8 tellen lukt je al aardig. Knap hoor!

Ze zegt ook steeds meer wat je denkt. "Goedzo Lola", "Nee, mag niet", "kijken met de oogjes", "bijna op", "Mama zitten". Je weet het allemaal precies en wilt graag de touwtjes in handen houden. Jij regelt het wel eventjes. Iedereen moet doen mee doen en jij zal wel even zeggen hoe en wat. Als je iets niet lukt zeg je "nee, lukt niet", terwijl je nee schud met je snoetje. Soms kun je best wel ondeugend zijn en precies doen wat niet mag. Dan hoor ik een "Oh Oooohhh" en weet ik al hoe laat het is. Stoute dingen doen is natuurlijk ook veel leuker dan lief zijn, dat snap ik ook wel.

Lezen doe je ook nog steeds erg veel. Vooral zoekboeken met heel veel figuren die je kunt zoeken vind je nu helemaal leuk. Ook lees je graag het grote flapjesboek van Gonnie en vriendjes. Inmiddels weet je alles bijna meteen te vinden en achter ieder flapje weet je vooraf al wat er achter zit.

Over twee maanden word je gewoon alweer twee, wat vliegt de tijd. Soms vind ik je nu al geen dreumes meer en ben je echt al een klein wijs peutertje. Je wordt steeds leuker, weet je dat? Ik had niet verwacht dat het kon, maar het is echt zo!

Ik hou van jou, lieve Lola!

Kusje van Mama

x

Lees mijn andere persoonlijke maandelijkse brieven aan Lola hier.

8 jaar geleden

awww...zo schattig en vooral erg handig soms ;-)

8 jaar geleden

Dat doe ik zeker want oh wat gaat het snel! Dankjewel!

8 jaar geleden

Wat lief weer! Heerlijk zo'n zingend kleintje in huis! Zo grappig dat ze als ze klein zijn nog aangeven als ze iets gaan doen wat niet mag. Die van mij wil buiten graag stokjes van de grond pakken en in zijn mond doen. Ik zeg altijd: Nee, bah! En nu zegt hij dus Bah en doet dan het stokje in zijn mond... (smelt)

8 jaar geleden

Het is mooi om te lezen hoe trots je op je dochtertje bent. Blijf van d'r genieten want groot zijn ze zo. En gefeliciteerd met je zwangerschap!