Snap
  • Kind
  • brief
  • bedankt
  • mamaplaatscollab
  • partou

Een brief aan de leidsters van Rox

Lieve leidsters van Partou,

De afgelopen drie jaar hebben jullie Rox zien opgroeien. Als 1-jarig meisje stapte ze voor het eerst door de deur en nu - drie jaar later - is het alweer tijd om haar uit te zwaaien. De jaren zijn voorbij gevlogen en ik ben ontzettend dankbaar voor alles wat jullie voor haar betekend hebben.

Jullie zijn een deel van haar leven. De basis voor de basisschool is bij Partou gelegd. Jullie gaven haar het vertrouwen, zodat zij haarzelf kon zijn. Een veilige omgeving, dat is het allerbelangrijkste dat Rox nodig had in de eerste jaren van haar leven.

Ondanks dat Rox soms moeite had met het afscheid, hebben jullie mij - de extreem bezorgde moeder - keer op keer gerust kunnen stellen. Soms zag ik het niet meer zitten, het breekt mijn hart om een huilend meisje weg te geven. Foto's in de app van een glimlachende Rox of zelfs een telefoontje wanneer ik thuis was, zorgde ervoor dat ik zéker wist dat ze in goede handen was. Wanneer ik haar ophaalde had ze altijd hele verhalen. Ze had het zó leuk gehad en wilde morgen weer.

Soms wist ik even niet meer wat ik met bepaalde dingen aan moest. Ik ben ook maar een moeder en advies van deskundigen is dan zo fijn. Jullie wisten mij in iedere situatie gerust te stellen en advies te geven. Bijvoorbeeld over haar slapen (of eigenlijk niet slapen haha).

Tijdens het laatste 10-minuten gesprek werd ik weer herinnerd aan jullie deskundigheid. Ondanks dat Rox maar één keer in de week komt, weten jullie precies wat voor meisje zij is. Dat jullie precies haar eigenschappen, kwaliteiten en karakter weten te omschrijven vind ik zo mooi. Zij was niet een van de vele kindjes, ze betekent écht wat voor jullie en ik hoop dat jullie weten dat dit andersom ook zo is!

Bedankt voor deze mooie reis. Ik had het niet willen missen. De afgelopen drie jaar hebben jullie Rox in jullie hart gesloten, maar andersom is dat natuurlijk ook het geval! Rox heeft ontzettend veel zin in de basisschool, maar zal jullie zeker missen. En heel eerlijk? Ik ga jullie ook missen!

Nou is afscheid nemen niet helemaal mijn ding (brok in mijn keel). Maar bij deze mijn ode aan de lieve leidsters van Partou. Mocht er óóit nog een baby komen, dan weet ik jullie zéker te vinden!

Liefs,

Janneke

Snap
2 jaar geleden

Wat ontzettend lief Janneke! Met veel plezier hebben wij van Roxane genoten. Van klein stil muisje, als gezellige kletser (als het haar uit kwam, 1 op 1, hihi) is ze groot geworden! En nu tijd voor de basisschool! Ik ga dat lieve meisje missen! ❤ wie weet zien we elkaar snel weer!! Voor nu; dikke knuffel voor m'n vriendinnetje! 😁

2 jaar geleden

Wat is dit lief! Mooi geschreven!