Snap

Een bbbitterkoud Efteling avontuur

Vandaag was het zover: De TROS ledendag in de Efteling. Voor nog geen 40 euro hadden we voor ons viertjes kaartjes gekocht plus gratis parkeren.

Vandaag was het zover: De TROS ledendag in de Efteling. Voor nog geen 40 euro hadden we voor ons viertjes kaartjes gekocht plus gratis parkeren. Wat wil je nog meer? Nou,ja, iets mooier weer was in dit geval toch echt niet teveel gevraagd.

Ondanks een thermo legging onder de broekjes van de meiden, snowboots, shirtjes met daar over heen dikke vestjes, winterjassen, handschoenen, sjaals en mutsen was het bbbbbbbitterkoud. Zelfs zo erg dat de jongste een  tijd achter elkaar heeft gehuild van de kou. Je zou je bijna een slechte moeder voelen om op de koudste 24e maart ooit je kinderen mee te nemen voor een dagje Efteling, maar dit had natuurlijk niemand kunnen bedenken toen we een maand of twee geleden de kaartjes kochten.

Gelukkig hielp de sprookjesachtige afleiding wel heel goed. Iedereen voelt zich toch weer even kind in dat prachtige sprookjesbos? De jongste wilde niet meer 'naar de kermis' omdat ze het zo koud had. Ik ben toen met haar het 'outlet winkeltje' ( ja, zelfs in de Efteling weet ik nog koopjes te vinden...ha,ha..) binnen gegaan. Voor belangstellenden: te vinden op het plein bij de draaimolens en zweefmolen. Voor iets meer dan 3 euro per stuk kocht ik voor allebei de meiden een heel leuk zonnehoedje van Droomvlucht.( Bij deze dus weermannetje' wij zijn in ieder geval klaar voor de zomer'...hint )

Unaniem het allermooiste was dan ook Droomvlucht. De oudste riep continu 'wauw!!!' , de jongste zat met open mond te kijken en mama pinkte stiekem een traantje weg bij het zien van al deze verwondering. Echt hartverwarmend...

10 jaar geleden

Zo te horen ondanks de kou een leuke dag gehad. Wij zijn afgelopen dinsdag even geweest en was toen ook koud. Super dat je voor 40 euro met z'n alle binnen kon met parkeren, dat is het zeker waard!

10 jaar geleden

Ach gos zo koud! Wij zijn in oktober in dat vakantiepark geweest, maar ja dan stel je er op in dat het zo koud is. Deze kou hebben we alleen gehad toen we nog in Canada woonden kan me het hier echt niet herinneren in deze tijd van het jaar! Gelukkig maar dat jullie wel hebben genoten ondanks de kou en Droomvlucht was hier ook een favoriet! Wat lief dat ze zo onder de indruk waren.

10 jaar geleden

Je hebt helemaal gelijk. Alhoewel de Efteling echt GEWELDIG is zou ik er NOOIT het volle pond voor betalen. De entree is vanaf 4 jaar nu al 34 euro en parkeren kost 10 euro. D.w.z. dat we anders 112 euro kwijt zouden zijn en over een paar weekjes ( als de jongste 4 wordt ) zelfs 136 euro! Tel daarbij de reiskosten op en evt nog iets lekkers ( wij nemen meestal gewoon broodjes, drinken etc mee ) en je kunt voor dat geld een weekend naar een bungalowpark. ( bijv. Roompot )

10 jaar geleden

leuk dat je zo goedkoop kaartjes hebt weten te bemachtigen. Ik kan me nog herinneren dat ik voor 25 gulden naar binnen ging. ben er ook al ruim 12 jaar niet meer geweest en ben ook niet van plan om er snel naar toe te gaan tenzij idd zo'n mooie prijsdeal.