Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Duurzaam is goed, bamboe is beter!

Duurzaam is goed, bamboe is beter! Bamboe e-racers zijn verkrijgbaar bij 3 Vosjes, bijzonder speelgoed.

Duurzaam speelgoed heeft zijn weg gevonden naar de speelgoedwinkels. Ouders kiezen tegenwoordig steeds vaker bewust voor houten speelgoed in plaats van de plastic variant. Gelukkig maar, want op deze toenemende vraag springen fabrikanten handig in. En doordat er steeds meer duurzaam speelgoed wordt geproduceerd, gaat de prijs ervan omlaag. Zo wordt duurzaam dus ook nog eens lekker voor onze portemonnee!

Dat duurzaam een trend is, daar is inmiddels iedereen wel van doordrongen, ook in speelgoedland. Maar soms kom je speelgoed tegen dat op de trends vooruitloopt! De e-racers van Hape Toys bijvoorbeeld. Raceauto’s gemaakt van bamboe, de nieuwste ontwikkeling in milieuvriendelijk produceren.

Bamboe is de snelst groeiende plant op aarde. Wie weleens bamboe in de tuin heeft gezet, kan het beamen: bamboe groeit als euh …. ‘kool’. Voor je het weet duiken overal stengels op die soms wel meters hoog worden. Misschien meer dan je lief is in de tuin, maar zo’n supergroeier kan wel al na 4 jaar worden verwerkt tot een product. Vergelijk dit met de 40 jaar(!) die een boom nodig heeft voordat hardhout kan worden gebruikt en je snapt de voorsprong van bamboe!

En het design? Als jij bij bamboe nog denkt aan het kralengordijn dat vroeger voor de keukendeur hing, wordt het tijd om je ogen open te doen. Bamboe schudt z’n stoffige imago namelijk behoorlijk af. Het bewijs daarvan zijn de e-racers van Hape Toys. Gemaakt van bamboe, gekleurd met verf op waterbasis en met een design om van te watertanden. In de auto zie je de bamboestengel zelfs nog gewoon zitten. Zo eco en zo cool!

In 2011 werd Hape Toys uitgeroepen tot winnaar van de Best Green Company Award en snel daarna begonnen ook andere fabrikanten te experimenteren met bamboe speelgoed. Dat kun je zien als na-aperij maar liever besef ik dat ‘gluren bij de buren’ uiteindelijk alleen maar voordeel oplevert, niet enkel voor het milieu, maar ook voor onze portemonnee. En dat speelt een stuk lekkerder! Ja toch?

Bamboe e-racers zijn verkrijgbaar bij 3 Vosjes, bijzonder speelgoed