Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

druk druk druk deel 2

en de drukte is nog niet voorbij.

Heel fijn al die feestdagen maar ik heb hier nu twee hele vermoeide kindjes en ook mama zelf heeft er eigenlijk genoeg van. Gelukkig is het volgende week kerstvakantie en ga ik een paar dagen met de kindjes bij mijn moeder logeren.

Maar eerst deze week nog door zien te komen. Vandaag had ik een eindgesprek op de peuterspeelzaal voor mijn oudste mannetje. Hij is zeker erg goed vooruit gegaan maar hij is nog niet helemaal waar ze hem eigenlijk zouden willen hebben. Gelukkig pakken ze het op de basisschool erg goed op. Morgen mag hij nog een ochtendje gaan oefenen en dan is vrijdag zijn allerlaatste dag op de peuterspeelzaal. We sluiten een heel hoofdstuk af. Vrijdag gaan we nog even gezellig een kerststukje maken dus het is in ieder geval een erg leuke afsluiting. En ja deze mama vindt het allemaal best lastig.Hij wordt nu echt groot. Weg klein hummeltje en hallo mannetje met een sterke eigen wil en een eigenwijs karakter die precies weet te verwoorden hoe hij het wil en vooral wat hij niet wil.

Hoe reageerden bij jullie de kindjes trouwens op de kerstversieringen? Ik heb vooral heel veel spuitsneeuw op mijn ramen want zoals mijn zoon zei: 'daar moet ook nog mama'. De reactie op de kerstboom was WAAAUUUUWWWWW. En daarna zei mijn zoon tegen zijn vader: 'heeft mama mooi gemaakt'. Dat doet je toch weer goed.

Ik ga maar weer even verder met mijn lijstjes want anders red ik het echt niet deze week.

10 jaar geleden

Hier zijn de kinders redelijk relaxed, komt ook (daar ben ik van overtuigd) omdat we Sinterklaas minder spannend maken door "het geheim" te verklappen. Morgen hebben ze allebei kerstviering op school, de oudste door middel van een zelf opgevoerd toneelstukje in school met daarna lekker hapjes en glühwein op het plein. Bij de jongste door middel van een kerstlunch op school.

10 jaar geleden

Hier ook allemaal moe en aan vakantie toe... Mijn meiden van 4 en 7 hebben gisterenavond het kerstdiner op school gehad...vonden ze geweldig!! Fijne dagen!

10 jaar geleden

Hahaha, heel erg herkenbaar! Hier heb ik ook 2 draakjes in huis ;) Een jongen van 6 en een meid van 3, beide niet op hun mondje gevallen, kan soms erg druk zijn. Op het moment vooral bij mijn zoontje die al die dingen maar druk vind en oma die net is overleden, dan is het ook teveel. Mijn dochtertje vind het allemaal gezellig, die is nu bezig dat over een paar weken zelf mag gaan oefenen, super spannend! Voor jou ook een spannende tijd dat je kleine, grote man naar school gaat! Hele fijne dagen en succes nog deze week ;)