Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

douchen.....

Mijn zoontje van 14 maanden wil niet douchen....

We zijn nadat hij geboren was begonnen met douchen. Hij vond het altijd heerlijk, omdat hij liever wilde spelen in de douchebak doen we hem daar nu in dat gaat prima we mogen hem zelfs natsproeien en haren wassen. Nu is het een drama als we de douchekop in de stang hangen en hij dan naar beneden sproeit. Hij hangt dan op de laagste stand en hij sproeit niet op hem. Hij raakt volledig in paniek ook als we samen met hem douchen heeft hij dit.

Heeft iemand tips of ideeen zodat ik hem over deze angst heen kan helpen????

10 jaar geleden

Dankjewel voor jullie reacties veel al geprobeerd van de tips maar we hebben uitgevonden wat het is. Het is niet de douchekop maar dat de deur van de douchecabine dicht gaat als we samen met hem douchen. Zolang de deur open is, is er niets aan de hand. Zijn nu aan het oefenen met de deur steeds iets meer dicht, maar dat is nog erg lastig.

10 jaar geleden

En als je er nou een soort kiekeboe spel van maakt? De douche steeds iets verder van hem af en dan weer dichterbij (hij blijft de douche zien in dit 'spel'), zoiets al geprobeerd? Vindt hij haren wassen dan ook vervelend? Zal ik dat effe uitstellen bij dit uitprobeersel.. Lastig zeg! En een douchekop met grappig beest of een washand (is goedkopere oplossing) eromheen? Dan 'overvallen' de stralen hem niet zo...Succes!

10 jaar geleden

Ik heb de douchekop altijd vast gehouden toen 'ie kleiner was en nu houdt hij hem al zo'n jaar of twee zelf vast (is nu net vijf) Gaat prima zo.

10 jaar geleden

Hier hetzelfde (13 mnd) .. in het badje prima, de grootste lol. De douchestraal over zijn lijfje van dichtbij .. geen probleem. Maar in de stang, van hoog bovenaf ... angst en drama. Ik ga telkens een beetje langer met de douchekop over zijn hoofd, en steeds hoger, hij zal er toch aan moeten wennen. Hij houdt het telkens ietsiepietsie langer vol, voordat hij zijn adem inhoudt en gaat bibberen van de schrik. Dan geef ik hem de douchekop, en heeft meneer weer de grootste lol.