Snap
  • Kind
  • pijn
  • doorkomen
  • tandjes
  • eerste

Doorkomende tandjes (en slapeloze nachten van papa en mama)

Onze dochter van net 1 jaar heeft al een aantal maanden last van doorkomende tandjes. Zo ongeveer de afgelopen 6 maanden.

Help, doorkomende tandjes!

Het resultaat is helaas niet echt denderend, ze heeft nog maar 2 ondertandjes en van de twee boventandjes is een heel klein stompje te zien. Al deze maanden heeft ze er vooral 's nachts last van. Pijn, rode wangen, hangerig, dunne ontlasting en ga zo maar door. Het vervelende is dat niet alleen Georgina er last van heeft, maar papa en mama ook. Ze heeft nog niet 1 nacht doorgeslapen sinds ze geboren is.

Onze andere twee kinderen hebben ook wel wat last gehad met tandjes. Zo af en toe een rood wangetje en wat meer luieruitslag dan normaal. Gelukkig sliepen zij wel 's nachts door. Ook heb ik het idee dat ze veel sneller klaar waren met de tandjes.

Aangezien ze zoveel last had en we steeds 's nachts wakker waren met haar, zijn we toch eens naar de kinderarts gegaan. We wonen in Duitsland, dus dan ga je naar de kinderarts i.p.v. de huisarts. Die vertelde dat tandjes 's nachts groeien en  dat dat inderdaad pijn kan opleveren. Verder was alles in orde volgens hem en we kregen Nurofen zetpillen mee om de daaropvolgende 3 nachten mee door te komen. Helaas zijn het dus geen drie nachten geworden, maar zo ongeveer 3 maanden dat ze pijn heeft. Nu dus maar af en toe Ibuprofen kindersap en homeopathische bolletjes tegen de pijn.

Ben benieuwd of er nog andere middeltjes of trucjes zijn die helpen tegen tandjes pijn. Ik denk dat we de komende maanden gewoon moeten zien te overleven met weinig slaap en een hangerige baby. Om ons heen slapen de baby's heerlijk elke nacht door en zijn ze super vrolijk. Ach, misschien gaan wij dat ook nog eens meemaken in de komende maanden! :-)

Mama Jenn kan hierover meepraten, lees hier haar blog!

9 jaar geleden

Dankjewel voor deze blog en bijhorende reacties. Dacht al dat ik abnormaal was. Het ergst is idd rondom mij iedereen met superbaby's. Grrr. Hier een tweeling van 1 jaar en vreselijk, nog geen enkele nacht doorgeslapen. Er is altijd wel iets. Nu dus tandjes. Het is gewoon leven van de ene vond naar de andere. Dat zalige moment van je bed in te duikelen en slapen... Een uur of twee. Of drie. Goede moed aan alle slapeloze moeders.

10 jaar geleden

Hoi Yvonne, Ik wil de ketting wel uitproberen! Waar koop je deze? Groetjes, Eva

11 jaar geleden

Hi Lobke, Ik stuur met plezier een ketting naar je toe zodat je het uit kan proberen. Email even je adres en dan komt het goed. Ik wil wel graag weten of het je inderdaad geholpen heeft of niet... :-) babynco@hotmail.com Groetjes, Yvonne

11 jaar geleden

Gelukkig zijn er nu heel wat tandjes doorgekomen sinds ik mijn blog geschreven heb. En ze slaapt nog steeds door!! Wel blijft ze ontzettend veel kwijlen. Dus loopt ze nu vaak met zo'n driehoekig slabbertje door het huis:-) In die kettingen geloof ik eigenlijk niet zo, maar ik sta natuurlijk altijd open voor nieuwe dingen.