Snap

Doe je mee met een potje 'Bummikubben'?

Voor deze blog neem ik jullie mee naar de allerlaatste uurtjes van 2015.

De kinderen lagen uitgeteld op bed. Niet zo heel gek als je je bedenkt dat we die dag van 10:00 tot 15:00 uur in het zwembad hadden doorgebracht. Om half 6 lagen ze knock-out in bed. We hadden ze wel beloofd dat we ze even voor 12 uur wakker zouden maken voor het vuurwerk.

Manlief en ik brachten de avond door met een spelletje Rummikub. En je moet weten dat we daar allebei heel erg fanatiek in zijn. We beschikken allebei over een vreselijke winnersmentaliteit. Maar we kunnen ook prima tegen ons verlies. Hoewel.... degene die verloren heeft draait snel alle steentjes weer om voor een revanche. Zo'n anderhalf uur voordat we de champagne open konden trekken, ging de kamerdeur voorzichtig open. Daar stond onze Kleuter in zijn pyjama en met zijn favo knuffel in zijn handen naar ons te kijken. Bibberend vroeg hij of hij of het al 12 uur was. Ik nam hem op schoot en warmde hem lekker op. Ondertussen keek hij naar alle steentjes met cijfertjes die op tafel lagen. En vervolgens naar de steentjes op mijn bordje. Achteloos las hij ze voor: “Je hebt een blauwe 9, een rode 5, een zwarte 12 en iets met een poppetje erop'. Dus... Manlief zat grijzend naar me te kijken en kon me uitspelen. Kleuter was zich van geen kwaad bewust.

Hij vond het eigenlijk wel reuze interessant allemaal. Hij mocht met mij mee doen. En eigenlijk deed hij het zo gek nog niet. Okay, hij snapte niet dat we pas uit konden leggen bij een puntentotaal van 30 en ook het verleggen van de steentjes leverde enorme vraagtekens op. Maar het aanleggen van de juiste getallen- of kleurenreeks lukte hem wel. Hij had er echt enorm veel plezier in. Helemaal toen wij van papa wonnen. Juichend stak hij zijn armen de lucht in. Goh, van wie zou hij die winnersmentaliteit hebben? Een uur later zat ook onze kleine Diva gezellig op mijn schoot een potje mee te 'Bummikubben' zoals Kleuter zo mooi zei. Zij vond het omdraaien van de steentjes en het benoemen van de kleuren het meest interessant.

Om 12 uur proostten wij met z'n viertjes met echte Jip & Janneke bubbels het nieuwe jaar in. En de volgende ochtend? Speelden wij weer een potje Bummikup. En nog een, en nog een, en nog een en.... Inmiddels heb ik via een kennis de kindervariant van Rummikub mogen lenen. Net iets kindvriendelijker en begrijpelijker voor onze Kleuter. En ik doe nog gezellig een potje mee!

Thanx voor de leuke tip. Die zal ik zeker onthouden.

7 jaar geleden

Wat leuk en gezellig! Ik ben ook echt een spelletjesfanaat en ik vind het heerlijk dat mijn vijfjarige dochter steeds meer begrijpt en kan op spelletjesgebied. Aanraders: Uno en Skip Boo. Hebben ze allebei in de junior variant.