Snap

Dit is dé najaarsactiviteit voor alle kinderen in Nederland!

En wij weten zeker dat jullie het leuk gaan vinden...

Het is alweer volop herfst! Wat gaat de tijd snel... We horen je al denken: wat kunnen we dit najaar eens gaan doen met de kids? Ben jij ook op zoek naar corona proof activiteiten om je kids te vermaken? Dan hebben wij een hele leuke tip, namelijk de ING Boswachterchallenge! 

Wonen jullie niet in de buurt van een bos / natuurgebied? No worries! De ING Boswachterchallenge is overal uit te voeren, dus geschikt en leuk voor alle kinderen in Nederland. 

Wat houdt de ING Boswachterchallenge in? 

Dit najaar kunnen jouw kids de natuur ontdekken, want Boswachter Ruben komt digitaal bij jullie op bezoek om de natuur rondom jullie huis te ontdekken! 

Tijdens de ING Boswachterchallenge gaan jouw kids, samen met Boswachter Ruben van OERRR, Moeder Egel vinden. Moeder Egel is namelijk zoek! Ze was alvast op zoek naar een mooie plek om te overwinteren, maar de dieren uit de buurt hebben haar al een aantal weken niet gezien... 

Tijdens deze leuke speurtocht draait alles om het trainen van boswachterskills, het oplossen van raadsels en het uitvoeren van spannende opdrachten. Dit kan in de tuin, op het balkon, in het parkje om de hoek of natuurlijk in het bos.  Als je kinderen oud genoeg zijn, dan kunnen ze deze challenge alleen uitvoeren met een telefoon. Maar het kan natuurlijk ook gezellig met het hele gezin gespeeld worden! 

Moeder Egel staat centraal in het verhaal, en extra leuk: met het volbrengen van de opdrachten dragen je kids ook echt fysiek iets bij aan de leefomgeving van de egel. 

Tijdens de speurtocht verzamelen je kids Egelzegels, die krijgen ze bij het voltooien van een opdracht. Bij 5 Egelzegels hebben ze een 'volle kaart' en verdienen ze een Boswachtersbadge van OERRR! Je kids beginnen als hulpboswachter, maar na het voltooien van dit avontuur worden je kids échte boswachter van OERRR! Als een opdracht niet lukt, dan is dat niet erg. Je kids kunnen gewoon doorgaan met het avontuur! Ook goed om te weten: het avontuur hoeft niet in één keer uitgespeeld te worden. Boswachter Ruben onthoudt namelijk waar je kids zijn gebleven! Zo kunnen ze op een later moment rustig verder spelen. 

Hoe doe je mee aan de ING Boswachterchallenge?

Dat is heel makkelijk. Je hoeft alleen een berichtje te sturen naar Boswachter Ruben via WhatsApp en dan begint de challenge vanzelf. Ga naar ing.nl/OERRR voor het telefoonnummer van Boswachter Ruben.

Het is mogelijk om met meerdere kinderen te spelen, maar Boswachter Ruben spreekt maar één kind aan. Hebben jouw kids de challenge volbracht? Gefeliciteerd! Ze krijgen nu een digitale Boswachtersbadge. Willen jouw kids liever een fysieke Boswachtersbadge? Deze kun je aanvragen via het linkje dat je van Boswachter Ruben krijgt! Het aanvragen van de Boswachtersbadge kan voor meerdere kinderen gedaan worden. 

ING x OERRR

De natuur ingaan is hartstikke leuk en spannend. Bovendien heeft het een positieve invloed op de ontwikkeling van kinderen. In een boom klimmen, in een slootje springen en lekker door de tuin rennen zijn voorbeelden van hoe jouw kids de motoriek goed kunnen trainen. Daarnaast stimuleren alle kleuren, vormen en veranderingen in de natuur ook nog eens de creativiteit van kinderen. 

Daarom is ING sinds 2015 trotse hoofdsponsor van OERRR, het jeugdprogramma van Natuurmonumenten met al meer dan 200.000 jonge leden. 

TODO: Add alt to media

Dus, doen jullie mee aan de ING Boswachterchallenge dit najaar? We vinden het leuk als jullie foto's met ons delen! Veel plezier en succes met het vinden van Moeder Egel! 

2 jaar geleden

Precies dit!

2 jaar geleden

Heel leuk 👍

2 jaar geleden

Wat leuk! Bram is al een tijdje lid van OERRR maar had dit nog niet voorbij zien komen. Dankjewel!

2 jaar geleden

Aah wat leuk zeg!!