Snap

Dit bleek toch leuk te zijn!

Er is weinig speelgoed te bedenken dat hier de afgelopen 22 jaar niet in huis is geweest voor de kinderen. Ik laat mijn kinderen eigenlijk heel vrij in hun voorkeuren en keuzes, zie geen hokjes daarin en begrijp dat het houten speelgoed dat ik zelf prachtig vind, niet altijd datgene is wat de voorkeur heeft van een kind. Toch is er iets wat er hier thuis nog nooit is geweest, tot een paar dagen geleden.

Mijn zusje en ik schelen ruim 6 jaar. Ik zat net in de puberteit toen ze van Sinterklaas een make-up pop kreeg. Voor haar een droom die uitkwam. Het bleek een nachtmerrie voor mij. Ze sleepte de hele dag met dat ding en maakte de ene na de andere staart, waarna mijn moeder of ik, het elastiekje uit dat synthetische haar mochten zien te verwijderen. Op het laatst had de opmaakpop een kort pittig kapsel. Dit kreeg de pop nadat mijn vader voor de eerste keer ook een poging moest wagen om uit de algehele klittenbol een glitterelastiekje te verwijderen. Vol overgave storten ze zich vanaf dat moment op de make-up en niet alleen op de pop…. Terwijl ik een spelletje met mijn moeder deed aan tafel kwam ze eraan en gaf met het make-upkwastje mij een streep blauwe oogschaduw boven mijn ogen. Het was zondag en dus maakte ik eerst het spelletje af om het daarna eraf te wassen. Tenminste dat was het plan…

Lang verhaal, kort samengevat ik heb ondanks allerlei verwoede pogingen van mijn moeder nog 4 dagen met een helblauwe streep boven mijn oog rondgelopen. Mijn hekel aan make-up poppen was geboren. Mijn oudste is een jongen en wilde wel heel graag een pop (die hij ook kreeg) maar hij heeft nooit gevraagd om een make-up pop. Kyana had enkel interesse in prinsesje Lillifee en auto’s dus ik leek er makkelijk vanaf te komen. Maar toen werd Zinsy kleuter en vertelde ze vol enthousiasme wat ze op een reclame had gezien, een pop waarbij je het haar kon doen en die je kon opmaken. Ik heb echt iedere smoes uit de kast getrokken om te voorkomen dat zo’n ding zijn intrede deed bij mij thuis. We zijn al jaren verder en de wens zo’n pop te hebben heeft ze al in geen eeuwigheid meer.

Toch prijkt er nu een make-up-pop in de kamer en ik moet toegeven dat ik het zelf geweldig vind om te zien hoeveel plezier River eraan beleefd. Ze stond te springen toen ze hoorde dat ze er een kreeg en bij iedere auto die ze hoorde stoppen was er de hoop dat het de postbode was met het felbegeerde pakket. Waarom er nu wel een make-up pop is? De reden is heel simpel. Ik zag het laatst bij iemand en moest eerlijk toegeven dat ik in mijn hoofd nog dat ding van 30 jaar geleden had. Wat nu een make-up pop is heeft afgezien van het concept geen overeenkomsten met die pop van toen.

Toen Mamaplaats vroeg of ik het Sister Stylinghoofd van Zapf wilde testen, besloot ik dan ook direct om op dat aanbod in te gaan. Geen mooiere manier om te kijken of ik echt fout zat met mijn idee. De doos kwam binnen en eigenlijk was het stralende gezicht van River al voldoende om mij te overtuigen. Naast het hoofd bleken er ook allerlei leuke accessoires bij te zitten zoals een haarband waar je bloemen op kunt klikken. Die bloemen kan je ook op het shirt van de pop klikken. Verder zitten er elastiekjes, make-up en een borstel bij.

Naast het hoofd bleken er ook allerlei leuke accessoires bij te zitten zoals een haarband waar je bloemen op kunt klikken.

’s Avonds besloot ik toch maar alvast om op internet te zoeken hoe je het haar van zo’n pop het beste kon ontdoen van klitten. Het bleek een mengsel te zijn van conditioner in een waterspray dat je op het haar spuit, in laat trekken en dan het haar voorzichtig klitvrij kamt.

De volgende ochtend werd ik gewekt met twee vlechten van de pop in mijn gezicht met een lyrisch stralend kind ernaast. “Kijk mam, hoe mooi ik het haar heb gemaakt!”. Inmiddels zijn we alweer enige dagen verder en ik ben om. Dit is leuk! Ik moet zelfs bekennen dat ik er ook mee heb gespeeld onder het mom dat ik even wou kijken of ik een hartje kon vlechten.

Dat mengsel wat klitten uit het haar moet kunnen verwijderen, heb ik trouwens nooit hoeven maken want het haar is en blijft super zacht ondanks alle kapsels die er gedurende de dag in worden gemaakt.

2 jaar geleden

Nog nooit zo'n pop gehad😂😂

2 jaar geleden

Dit wilde ik vroeger altijd hebben he

2 jaar geleden

Super leuk ! Btw haren wassen met crème spoeling ;) , deed ik bij de Barbies ook

2 jaar geleden

Die hebben de meiden vroeger ook gehad, geloof dat ze het haar hebben gekortwiekt 🙈