Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Dikkie Dik - reuzenzoekboek

Deze keer geen blog over een voorleesboek maar over een zoekboek! Ook erg leuk!

Deze keer geen blog over een voorleesboek maar over een zoekboek! Zoekboeken vinden mijn meiden erg leuk. En zoekboeken blijven ook leuk, want er is elke keer wat anders op te vinden.


Eén van de eerste zoekboeken die wij in huis hadden, was het reuzenzoekboek van Dikkie Dik, natuurlijk “geschreven” (eigenlijk meer getekend) door Jet Boeke.

Dikkie Dik is een bekende oranje kat die al 37 jaar bestaat! Hij werd bekend van het kinderprogramma Sesamstraat, en sindsdien zijn er al tientallen boeken van Dikkie Dik uitgegeven. Maar tegenwoordig kun je naast boeken nog veel meer van Dikkie Dik kopen, denk hierbij aan knuffels (in allerlei maten), speelgoed, servies, dvd’s, boekensteunen en behangranden.
Dikkie Dik is erg geschikt voor de allerjongste kindertjes. De Dikkie Dik boeken bestaan uit grote prenten met daaronder een paar zinnen die samen een kort verhaaltje vormen.

Het zoekboek is ook leuk voor als ze ietsje ouder zijn, in het zoekboek gaat het namelijk meer om het zoeken dan om de verhaaltjes. Er staan ook niet echt verhaaltjes in. Wel wat tekst zoals “Dikkie Dik is een dagje naar zee. Hij dobbert lekker wat rond.” Vervolgens zie je een prent op 2 pagina’s van Dikkie Dik op het strand. Er staan onderaan de pagina allerlei plaatjes die je in de grote afbeelding terug moet zoeken. Ook staan er vragen als “hoeveel zeesterren tel je” en “als je gaat zwemmen wat neem je dan allemaal mee?”
Een andere pagina heeft allerlei verschillende plaatjes. Van elk plaatje staan er twee afgebeeld, de bedoeling is dan om twee dezelfde plaatjes bij elkaar te zoeken.

Ook is er een pagina met wat doolhofjes en een pagina ‘in het bos’, waarbij je 1x Dikkie Dik, 2x een uil, 3x eenkikker (...) tot en met 10x een lieveheersbeestje moet zoeken. Naast goed kijken, oefen je zo met je kindje dus ook nog tellen.

Het zoekboek wordt een reuzenzoekboek genoemd omdat het maar liefst 32 cm bij 49 cm groot is, en dat is een enkele pagina. Als het boek opengeslagen is is het dus 64 cm breed, dat betekent: lekker zoeken!!

Een erg leuk boek om lekker samen met je kind te bekijken, maar ook geschikt om je kind alleen in te laten kijken, er is zoveel te zien!

Zijn jouw kinderen ook fan van Dikkie Dik?

8 jaar geleden

En dan zul je zien dat de grote broer ook graag weer mee kijkt en zoekt! :-)

8 jaar geleden

Hier ook een erg geliefd boek. Zoonlief is inmiddels 6,5 maar we gaan hem bewaren voor zijn baby broertje :)