Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Digitijdperk

Wij leven in het digitijdperk. En dan heb ik het niet alleen over onszelf, maar onze kinderen doen daar net zo hard in mee.

Hoeveel apps bestaan er inmiddels niet voor je smartphone of tablet speciaal gericht op kinderen! En wat vinden wij dat als ouders zijnde een zegen. Perfect om je kids wat te leren door middel van ons digitale tijdperk. Een simpel tekenprogrammatje op je telefoon is een uitgekiend tijdverdrijf voor je kind als je ergens heen bent waar geen speelgoed is. We zouden niet meer zonder kunnen.

Maar hier sluimert wel een gevaar in zich. Hoe ver ga je met ze? Hoe diep neem je ze mee in de wonderlijke digitale wereld van tegenwoordig?  Geraken ze er niet te makkelijk mee vertrouwd? Waar liggen de grenzen? De grenzen van vroeger zijn niet meer de grenzen van tegenwoordig. Daar is de techniek teveel voor veranderd. Daar waar ik vroeger achter een Pentium 1 DOS-spelletjes zat te doen zo spelen mijn kids graag het spelletje van Duplo op de tablet.

De krijtborden op school zijn vervangen door digiborden. Is het nog wel een beetje hetzelfde als vroeger? Of is het alleen maar makkelijker geworden voor ons als ouders? Ik ben van mening dat er voor alles een tijd is en dat dit nu eenmaal in ons leven geïntegreerd is. Maar dat puur fysiek speelgoed absoluut niet te missen zijn in het speel- en leerproces van je kind.

En om eerlijk te zijn, het is wel verrekte handig om die tekenapp op je foon te hebben als je echt niks anders meer bij je hebt! Want tja, 't is toch prachtig om te zien hoeveel plezier jouw kind kan hebben met de Duplo en Lego waar jij vroeger mee gespeeld hebt? Daarin zijn wij gelukkig geen steek in veranderd!

11 jaar geleden

Ja, inderdaad een prinsessenlaptop en een dvdspelertje hebben ze hier ook en vinden ze super, maar voor ons ( nog )geen Nintendo`s en Ipads.

11 jaar geleden

Onze kleine meid heeft wel haar eigen prinsessenlaptop, maar hier staan puur educatieve spelletjes op waar ze eigenlijk nog te jong voor is. Ook hebben wij een draagbare dvdspeler. Dit is puur voor op vakantie dat ze in het vliegtuig of in de auto films kan kijken.

11 jaar geleden

onze oudste 3 hebben een ds met 45 min speeltijd per dag erop dat is alles wat er met het digitale tijdperk gedaan wordt.Ik vindt het onzin dat ik de kids via de apps meer zou moeten/kunnen leren. gelukkig is er op de school buiten een digitaal schoolbord niet veel veranderd als hoe het bij mij in de klas was vroeger. Ik vindt persoonlijk dat er een beetje in doorgeslagen wordt.onze oudste is 9 en is een van de weinigen in de klas zonder mobiel maar ik zou niet weten waaroor hij hem nu al nodig zou hebben.als hij naar de middelbare gaat en een flink stuk moet fietsen dan krijgt hij heus wel een mobieltje,hij is ook een van de weinige kids wat geen ipad heeft ik vindt niet dat onze zoon zomaar een ipad nodig heeft om wat apps en te internetten hij mag heus wel eens op onze laptop en ook heus wel eens op internet maar wel onder toezicht. Ik heb echt zoiets van wij zijn ook groot geworden zonder al die technische snufjes en gewoon speelgoed voldoet naar mijn idee veel beter om te leren :D

11 jaar geleden

ik schrok toen ik laatst langs een basisschool liep (waar ik dus nooit meer ben geweest sinds ik daar zelf vanaf ben) en daar een DIGITAAL schoolbord zag en kindjes achter een laptop! niet echt mijn beeld van lesgeven kids achter laptop, maar daar kom ik niet onderuit ben ik bang. Digitaal schoolbord klinkt wel handig, zo verouderd beeld had ik dus dat ik dacht dat het ngo met krijtjes was haha. ons dametje van 1 vind het allemaal superinteressant al die technische snufjes maar voor haar geen telefoon, laptop of iets in die trend om mee te spelen, daar heeft ze immers dr speelgoedjes voor.