Snap
  • Kind
  • Babyspullen
  • Vakantie dagje weg

Dierentuinverhaaltjes voor het slapengaan.

Dierentuinverhaaltjes voor het slapen gaan, gaat over koning en koningin Bobbel. Jeweetwel, met die autoband op hun hoofd!


Dierentuinverhaaltjes voor het slapen gaan is geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder (zij hebben echt zóveel kinderboeken geschreven!) en in het boek staan illustraties van Dagmar Stam.

De voorkant van het boek ziet er erg gezellig uit, veel kleur, en koning Bobbel die samen met zijn vrouw taartjes uitdeelt aan een olifant, een papegaai en twee aapjes. Hoe leuk is dat!

In het boek staan 10 verschillende verhalen. Door al deze verhaaltjes heen loopt één verhaallijn, maar je kunt de verhaaltjes ook makkelijk apart lezen (anders ben je wel even bezig, als je het voor het slapen gaan wilt voorlezen!).
Elk verhaal bestaat uit ongeveer 3 bladzijden met daarop de leuke tekeningen van Dagmar Stam.

Ken je Koning Bobbel niet? Dan zal ik hem even voorstellen: Koning Bobbel is een koning met een groot hoofd. Zijn vrouw, de koningin, heeft ook een groot hoofd. En omdat ze allebei zo’n groot hoofd hebben, dragen ze geen kroon, maar een autoband!
De koning en de koningin wonen samen in hun mooie paleis. En in dit boek gaan ze samen met hun lakei naar de dierentuin om allerlei grappige dingen te beleven.



Ik had wel eens van Koning Bobbel gehoord, maar vond het altijd maar raar, want wie verzint er nou een koning met een autoband op zijn hoofd? Toen we dit boek in huis hebben gekregen, ben ik toch maar de verhaaltjes gaan voorlezen, en ze zijn erg grappig!
Zeker voor kinderen... Want dit boek begint bijvoorbeeld met de koning en de koningin die een keutelverzameling zijn begonnen! Ze willen keutels van alle dieren hebben, en daarom willen ze ook naar de dierentuin.
In verhaaltje twee, besluiten de koning en de koningin om (op aanraden van de lakei) de verzameling toch maar weg te doen, ze hebben namelijk ontzettend pijn aan hun neuzen doordat ze met een wasknijper op hun neus hebben geslapen! Daarom nemen ze foto’s van alle keutels die ze hebben verzameld en maken daar een mooi fotoboek van.
Vervolgens gaan ze met zijn allen naar de dierentuin, ook daar beleeft Koning Bobbel samen met zijn vrouw allerlei grappige dingen.
Je kind kan zelfs nog wat leren van het boek, bijvoorbeeld dat je dieren in de dierentuin geen taartjes mag voeren omdat ze daar buikpijn van krijgen!



Onze oudste dochter vindt dit boek ook erg leuk door alle grappige dingen die er gebeuren, maar ook door de leuke tekeningen die erin staan. Een aanrader dus om voor te lezen voor het slapen gaan!

9 jaar geleden

Leuke tekeningen in het boek, mijn dochter houdt daar echt van. Die kan zich dan heel goed inleven!