Snap
  • enigkind
  • family
  • #herkenbaar

Deze eigenschappen heb je sowieso als enig kind!

Ben of heb jij een enig kind? Lees dit!

Ben je enig kind? Of heb je een enig kind? Dan herken je waarschijnlijk de onderstaande eigenschappen! Vaak denken mensen dat enig kinderen een beetje verwend zijn (in sommige gevallen zal dit ook zeker voorkomen!), maar enig kinderen hebben ook veel positieve eigenschappen door de extra tijd en aandacht van hun ouders! Wij hebben deze eigenschappen voor je op een rijtje gezet. Zo begrijp jij jezelf of je kind een stuk beter!


1. Zelfstandig

Enig kinderen zijn al op jonge leeftijd erg zelfstandig. Ze hebben geen broertje of zusje om mee te spelen. Is dat een probleem? Zeker niet! Dan maak je toch gewoon eigen vriendjes en vriendinnetjes? Deze vroege zelfstandigheid komt later zeker van pas, deze kinderen zullen zich prima redden. Een nadeel: zonder broer of zus kun je je soms wel een beetje eenzaam voelen.

2. Communicatief sterk

Enig kinderen kunnen goed communiceren en zijn een ster in het uiten van hun gedachten en emoties. In plaats van tijd doorbrengen met een broertje of zusje spenderen deze kinderen veel tijd met hun ouders. Hierdoor luisteren ze vaker mee met gesprekken tussen volwassenen, waar ze communicatief veel van opsteken.

3. Ambitieus

Wist je dat uit onderzoek blijkt dat enig kinderen ambitieuzer zijn? Ze hebben een drang om goed te presteren. Dit is waarschijnlijk te danken aan de extra tijd en aandacht die ouders schenken aan een enig kind. Er is nou eenmaal meer tijd voor schoolwerk en hobby's. Je hoeft dit als ouder namelijk maar voor één kind te regelen!

4. Je bent snel wijs geworden

Ja, al die tijd samen met het gezin, dus met ouders, hebben enig kinderen een stuk wijzer gemaakt. Ze hebben veel opgevangen uit de gesprekken van hun ouders en andere volwassenen. Daarnaast hebben ze zich altijd zelf moeten vermaken. Geen andere kinderen aanwezig, no worries! Een enig kind verzint wel iets om de dag mee door te komen. 

5. Je bent creatief en vindingrijk

Wanneer je zonder broertjes of zusjes opgroeit, leer je aardig goed hoe je jezelf moet vermaken. Tuurlijk, soms zullen de ouders invallen als speelmaatje. Toch zijn enig kinderen ook vaak alleen! Ze weten zichzelf vaak prima te vermaken, niet alleen goed voor de vindingrijkheid, maar ook zeker voor de creativiteit.


Herken jij de eigenschappen tussen dit rijtje? Onthoud, deze eigenschappen zijn natuurlijk niet algemeen voor álle enig kinderen gelden. Maar ze komen zeker vaak voor! Door bewust te zijn van deze eigenschappen, kun je beter begrijpen hoe je een enig kind het beste kunt steunen en opvoeden!

Heb of ben jij een enig kind? Laat het ons weten in de comments.

1 jaar geleden

Klinkt wel herkenbaar. Ik heb 1 kindje van 2,5 en ik merk het wel al een beetje aan haar.

Haha, lekker herkenbaar!

1 jaar geleden

Herkenbaar haha

1 jaar geleden

Leuk!