Snap
  • Kind

Dewi is zindelijk! Zo trots!

Nog net geen 21 maanden oud en nu al uit de luiers, super trots op ons dochtertje dat ze het zo goed doet!

Al voordat Dewi 1 jaar oud was, waren we begonnen met het wennen aan het potje. 's Ochtends bij het wakker worden op het potje, na het eten op het potje en na het middagdutje op het potje. En als ze wat gedaan had, was ze helemaal trots! Meestal werd ze beloont met een klein koekje, uit het "potjes"-doosje. :) Ook waren er natuurlijk momenten dat ze absoluut niet wilde, dan hoefde ze er ook niet op. Het potje moest leuk blijven!

Een paar weken terug kwam er een moment waarop ze moest plassen en het zei en het zelfs had opgehouden tot dat ze op het potje zat. Het was denk ik toen ook een beetje toeval. Maar vanaf die dag ging het steeds beter, ze liet steeds vaker merken dat ze naar de WC moest. En vooral nu ze een mooie Hello Kitty wc-bril had, wilde ze steeds vaker naar de echte wc.

We zijn het potje ook in de woonkamer erbij gaan zetten, zodat ze er ook makkelijker aan herinnert wordt. Dat hielp wel, want ze zat er steeds vaker op, ook vaker voor niks, maar dat maakt niet uit. Beter voor niks dan een ongelukje!

Op een gegeven moment gewoon thuis de luier afgelaten en eigenlijk om het kwartier vragen of ze niet moest plassen. Dat ging met de dag beter, af en toe eens een klein ongelukje. Maar we waren nog aan het oefenen. Zelfs met de hond gaan wandelen en ze hield  het droog. Als we naar de stad of zo gaan, krijgt ze voor de zekerheid de luier om, tijdens het shoppen even voor de zekerheid naar de wc gegaan, maar ze wilde niet. Maar tot thuis droog gebleven en thuis meteen plassen. Dat heeft eigenlijk maar een dikke week allemaal geduurd, tot afgelopen dinsdag 9 juni. 

Uit haar zelf kwam ze naar me toe, mama plassen! En ja hoor, op het potje geplast. We moesten even naar de stad, dus even de luier om en vlug op de fiets naar de stad. Hooguit 10 minuutjes fietsen vanuit thuis. Toch zeker een uur rond gewandeld in de stad, toen we eindelijk bij de fiets kwamen om terug te gaan naar huis, zei ze: mama plassen! Helaas was er nergens meer een WC in de buurt en moesten we dus eerst naar huis. Ik zei dus tegen haar, even ophouden totdat we thuis zijn. En dat heb ik eigenlijk de hele weg terug herhaalt. En ja hoor, meteen thuis aangekomen op het potje plassen en de luier was droog! Zo trots. Daarna was het tijd voor haar dutje, zelfs toen was ze droog gebleven, was natuurlijk toeval! :) De rest van de dag thuis geweest en iedere keer zei ze het als ze moest plassen. Ik had haar zelfs geleerd dat luiers voor baby's zijn en niet voor Dewi, dat ze nu een grote meid is. Als ik haar nu vraag voor wie zijn luiers, zegt ze heel schattig: baby's! En dan zeg ik niet voor Dewi he, Neee zegt ze dan! :)

De dag erna hadden we 's middags een buitenspeeldag bij 2 vriendinnetjes. 's Ochtends gewoon thuis zonder luier en geen ongelukjes en mama op tijd waarschuwen. Na het middagdutje goed op het potje geplast en gepoept. Lekker gegeten en klaar om te gaan spelen. Toch maar voor de zekerheid de luier aangedaan, omdat we niet direct bij een wc in de buurt waren en omdat ze natuurlijk ook druk bezig is. We hadden wel de wc-brilverkleiner meegenomen, zodat ze thuis bij de vriendinnetjes ook naar de wc kon gaan als ze moest. Tijdens het spelen zag ik haar opeens moeilijk kijken en haar handje ging naar beneden :) ik vroeg of ze moest plassen en ze zei ja. We moesten een stukje lopen voordat we bij de wc waren, maar ze had het gehaald. Super trots. Daarna weer luier om en terug om te gaan spelen. Bijna tegen het einde, moest ze weer plassen. Toen zijn we ook maar terug naar het huis van de vriendinnetjes gegaan. Ze had het weer volgehouden en daar hebben we de luier uitgelaten! Ze is al die tijd droog gebleven en is zelfs nog 2x na het eten naar de wc geweest.

Vanaf zegt ze het mooi op tijd en houdt ze het op totdat ze op het potje zit! Wij zijn super trots op ons dochtertje dat ze overdag zindelijk is! Nog geen 21 maandjes oud! hopelijk ook snel van de nachtluier af. Maar als ze zo doorgaat met de middagdutjes, die blijft ze nu ook steeds vaker droog, ben ik er wel positief over dat ik snel weer een blog kan schrijven over de droge nachten! :) Ik ben in ieder geval al blij dat we overdag van de dure luiers af zijn. De rest komt van zelf.. :)

8 jaar geleden

Ja heerlijk uit de luiers!! ☺ Scheelt heel veel in de beurs.. Ik denk ook dat de ouders er klaar voor moeten zijn en niet de kinderen.. Het kost idd wat moeite, maar je krijgt er wel wat voor terug.. En als ik me bedenk wat het aan luiers scheelt.. En het is dat mijn vader tegen me zei, voordat ze een jaar was, gaat ze nog niet op het potje? (Ik en mijn broertje waren ook voor onze 2de uit de luier) Ik dacht eerst dat is te vroeg, maar ze vond het geweldig! En de keren dat ze het niet wilde, gewoon niet dwingen, moet leuk blijven he.. ☺ En ik denk als je te lang gaat wachten met zindelijk maken, het ook veel moeilijker wordt om het kindje zindelijk te maken.. Ze hebben dan toch ontdekt dat ze het makkelijk kunnen laten lopen en dat is natuurlijk makkelijker dan steeds naar de WC gaan.. En bedankt voor de tip, inderdaad een goed idee om het potje mee te nemen voor als we langer onderweg zijn, vooral omdat er niet altijd een mogelijkheid is om met de kleine naar de wc te gaan.. Bedankt voor de leuke reacties allemaal! ☺☺☺

8 jaar geleden

Goed van jullie dochtertje dat ze ook meteen de nachten zo goed volhoudt! Ons meisje gaat vrij vroeg slapen, dus dat is nog een beetje lastig.. Maar merk wel dat de luiers minder vol zijn.. De middagdutjes gaan ook steeds beter, steeds vaker helemaal droog!

8 jaar geleden

Mooi he, al lekker snel uit de luiers. Onze oudste was bijna twee, en bij de jongste dacht ik, eens kijken of het al wat eerder lukt. En ja hoor, met anderhalf overdags al compleet zindelijk. Sommige mensen zeggen dat je kind er aan toe moet zijn... ik denk dat de ouders er aan toe moeten zijn.... nou ja, er zin en moeite aan moeten gaan besteden, wat bij vele een obstakel is. Ik ben vroeg begonnen en dat heeft heel wat luiers gescheeld. Bij jou ook zo te lezen. Bij ons een soortgelijk verhaal. Ik heb nog wel heel lang de po in de kattebak van de auto gehad, toen de kids thuis op de wc gingen. Wel eens handig voor onderweg of een lange boodschap. Succes!

8 jaar geleden

Super goed hoor! Onze dochter was ook zo snel! 3 weken voor haar 2de verjaardag dag en nacht zindelijk! Het is maar net hoe je ermee omgaat! Wij hebben haar toen altijd s'avonds tegen 23.00/00.00 laten plassen zodat ze het de hele nacht volhoudt! Ze word nu eind juli 3 jaar en nu gaan we langzaam proberen zonder de avondplas ;)