Terug
Blog header image

December/Januari ontwikkelingen

De blog die vooral een tijdsdocument is en ik eens per maand probeer te schrijven. In Januari faalde ik hopeloos. Hier twee maanden!

December

Mini-me
Het is zover! Ze is eindelijk zindelijk. Eigenlijk zonder al te veel problemen. Twee weekendjes elk momentje thuis uit de luiers en toen maar gewoon proberen. Het zindelijk worden ging zo goed dat ze zelfs ’s nachts wakker wordt om naar de wc te gaan… Laat dat nou net niet mijn hobby zijn!
Net zindelijk, maar nog wel met een vreselijke luieruitslag die maar niet weggaat. Dus ook een bezoekje aan de huisarts, met vertoon van de blote billen van de jongedame stond op de agenda. Een schimmel luidde de diagnose. Smeren met een één of ander goedje en maar hopen dat het overgaat. Anderhalve maand verder is het eindelijk zover!
Ook de boze buien zijn weer extra aanwezig. Misschien is het gewoon de drukte van de decembermaand en het gebrek aan zonlicht en tijd buiten, maar mevrouw is extra ondeugend en wanneer ze te horen krijgt dat iets niet mag, zijn de boze huil en gilbuien niet van de lucht!
De feestdagen zijn het allerleukste! Ze geniet van het zien van familie, het samenzijn en alle gezelligheid. Ondanks een enorme verkoudheid! Een echt familiemens in dop!

Mini-he
De kleine man wordt steeds meer een charmeur. Hij windt iedereen om zijn vinger met zijn handkusjes en lieve glimlach. Dat hij steeds meer zijn best doet om te praten helpt natuurlijk ook wel mee. Hij gebaart ‘mama’ (en dat terwijl mama het meest gezegde woord is! Hij weet papa te vinden en kan het wel herhalen. Spontaan zeggen laat nog even op zich wachten. Wel heeft hij oma in gepalmd met zijn mmmma, wat heel erg klinkt als oma!
Dat dit een kerel is, is wel duidelijk. Hij is druk, onstuimig, heeft regelmatig blauwe plekken. Klimt waar hij niet thuis hoort en doet dit alles met de grootste guitige lach.
Deze maand was de slaap soms ver te zoeken. Met een paar hoektanden en vier kiezen die doorkwamen waren we verzekerd van een aantal nachten beperkte slaap. Maar alles voor het goeie doel zullen we maar zeggen.
En last but not least zien we hem steeds meer stapjes los zetten. Los lopen vertikt hij, en dat terwijl hij al sinds een maand of twee squats zonder zich vast te houden doet. Het echte lopen was niet bedoelt om voor zijn eerste verjaardag te doen. Op die paar losse stapjes na dan!

Januari
Mini-me
De maand begon met vuurwerk. Allemaal niet zo heel erg als het er mooi uitziet van een afstand, achter het raam. De herrie en de knallers dichtbij zijn echt veel te spannend. Mevrouw is bang voor vuurwerkresten. Alle papiertjes op de grond zijn eng en loopt ze met een grote boog omheen, hoe vaak we ook zeggen dat het al kapot is, heen herrie meer maakt en dat wij erbij zijn. Een klein trauma waar ze overheen zal moeten groeien vermoed ik! 

Ze blijft een heerlijke kletskous. De mooiste gesprekjes en onderwerpen passeren de revue. Lachwekkend zijn de uitspraken die onze DIY kersstal haar ontlokken. Van ‘waar is het hoofd van Jezus’ tot ‘dit is een kameel/ezel/paard’ -maar goed dat dieren geen uitgesproken vorm hadden, dan liet het wat ruimte over voor interpretatie-. Ook ziet ze een slak in de wolken. Het duurt even voor ik m zie, ik keek namelijk om me heen, op de grond en na het ‘nee mama, daar boven’ op de muur. Toen ze de toevoeging ‘in de wolken’ deed, zag ik hem ook. Heerlijk die creatieve geest!
Mama mocht zich voor het eerst voor het tienminutengesprek op de Peuterspeelzaal melden. Om eigenlijk niks bijzonders te horen. Het is gewoon een hele lieve dame, met een mening en wat opwarmtijd!
We hebben zelfs een week gehad waarin ze als een dijkwerker at en ik ineens vergeten was dat ik me zorgen maakte om het eetpatroon van mijn slanke peuter. Uiteraard zijn we inmiddels weer terug bij af en zijn de smoothies ingevoerd om te zorgen dat er toch iets van groente in het lijfje beland.
Januari was ook de maand van de buikgriep. Of in elk geval, dat dachten we. Na de tweede overgeefsessie die volgde op een hoestbui die ze op leek te roepen, vragen we ons af wat het is. Gelukkig is het nu weer even rustig. En dat hou ik graag zo!
Frozen heeft ook zijn intrede gedaan in dit huishouden, de eerste ‘let it go’ heb ik al gehoord!

Mini he

Ja! Hij loopt! Het nieuwe jaar was net een paar dagen oud toen meneer besloot dat het kruipen toch echt voor baby’s is en dat lopen de veel snellere manier van voortbewegen is. Na het aanvankelijke gewaggel loopt hij nu al aardig stevig, en snel!
Motorisch zit hij sowieso niet stil. Er wordt volop geklommen. Hij komt zelfstandig de bank op, staat te dansen op de salontafel en is gefrustreerd als hij hogere dingen niet opkomt.
Onze kleine charmeur is vrijgevig in het uitdelen van kusjes en knuffels. Zijn voorkeur gaat uit naar papa, mama of grote zus die hij te pas en te onpas omhelst, knuffelt en als we pech hebben nog bijt om het geheel af te ronden. In de kerk heeft hij ontdekt dat mensen het leuk vinden om high fives te geven, met als gevolg dat hij al lachend op de arm de kerk doorgaat met één handje in de lucht om High fives te geven aan wie maar wil.
De kleine man maakt maar al te graag duidelijk wat hij wil. Of het nu gaat om ‘meer’ eten, wat hij heel goed met een gebaar duidelijk kan maken en anders wel met een gil en de boterham zelfs met een gebaar. Of dat hij nu wil duidelijk maken dat er een vogel bij de vogelbolletjes is, het gebaar vogel is ook duidelijk aanwezig. En anders is het wel gewoon ‘die’, ‘nee’ en ‘deez’.
Meneer is dol op schoonmaken -van mij heeft hij het niet-. Hij pakt dagelijks de swiffer, het stoffer en blik of een doekje om de hele kamer breed lachend door te gaan. Als het nou werkelijk zoden aan de dijk zou zetten, zou het fijn zijn. Helaas is het vooral de vorm die belangrijk is!
Helaas is het hele tandenfeest nog niet compleet. De kiezen zijn helemaal door en ook een tweetal hoektanden doen hun intrede. Ik kan niet wachten tot dat voorbij is!

Heerlijk om de ontwikkeling bij de kids te zien. Voor de komende maand hoop ik op een stop met doorbrekende tanden, gezellige bedtijdmomentjes met een peuter en relaxte voorbereidingen voor onze vakantie.

Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen bij jouw parel(s)? Waar hoop je op voor de komende maand?

Lindsy83
6 jaar geleden

Mooie ontwikkelingen! Grappig dat er al zoveel karakter in die kleintjes zit he? Die van ons heeft het lopen ook aardig ontdekt, dus ik ben best moe ;) Ik hoop dat hij binnekort wat meer woorden gaat leren :)

rebo1982
6 jaar geleden

weet je dat ik het echt lief vind dat je zelfs op lange verhalen over de ontwikkelingen van mijn kinderen reageert! Je moet wel een hele lieve vrouw en mama zijn!

Lindsy83
6 jaar geleden

Dank je wel, lief van je maar nu sta ik dus wel even met mijn mond vol tanden... Ik vind het leuk om te lezen en als ik gelezen heb reageer ik :) gelukkig slaapt ons zoontje ook nog wel eens, zodat ik hier ook tijd voor heb :D

Annemiek2
6 jaar geleden

Ik herken zoveel dingen van je beide kinderen. Die woede uitbarstingen van de een en het bewegelijk zijn van de ander. Het is zo mooi zoals het allemaal gaat en hoe ze zich ontwikkelen. Of ik heb het gemist of ik weet het niet meer. Wat is er gebeurd met je dochter en vuurwerk resten?

rebo1982
6 jaar geleden

Die vuurwerkresten komen (gelukkig) alleen nog ter sprake als ze zelf loopt en iets 'roods'op de grond ziet. Dan moppert ze meestal over de domme mensen die hun vuurwerk niet opgeruimd hebben en dat je het nog steeds kan zien... Ook krijg ik de stellige peutermening 'daar ga ik niet overheen' maar verder komt t vast wel goed :)

Annemiek2
6 jaar geleden

Dus geen enge dingen meegemaakt als ik het goed begrijp, Alleen maar dat het rotzooi is. Ik was bag dat er vuurwerk dichtbij haar was ontploft of nog erger.

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
2 dagen geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
2 dagen geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
1 dag geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
1 dag geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Zo train en beweeg ik thuis!

Geen oppas is niet langer een excuus


Tot een paar jaar geleden gebruikte ik regelmatig het excuus 'ik heb geen oppas en kan niet van huis om te sporten'. Maar ondertussen weet ik beter! Ik hoef niet van huis om te sporten of bewegen. Ik heb alleen een dosis discipline nodig en een beetje verbeeldingskracht. Niet te lang nadenken, maar 'bust a move!'

Die quote zag ik laats voorbij komen bij iemand op Instagram. Beweeg gewoon, het klinkt zo simpel, maar hoe doe je dat dan? Ik zal met je delen hoe ik dat doe. En geloof me, dit lukt me heus niet iedere dag. Soms zijn er dagen dat ik mezelf hier ook aan moet herinneren. Maar daarom schrijf ik het graag op, dan kan ik op zo'n dag mezelf hier opnieuw aan herinneren ;-)

Zo wordt 'bust a move' kinderspel

Geen oppas, geen excuus! Sport samen met je kind(eren). Stoeien, acrobatiek. Leg een paar matjes neer in je woonkamer en je hebt een hemelse playground. Lekker muziekje op en gaan met die banaan! Ik stoei regelmatig met mijn zoon, ondertussen zo'n 18 kilogram schoon aan de haak. En genoeg extra ballast voor een squat of plank.

YouTube

Vind je het lastig om zelf iets te verzinnen? YouTube is een walhalla, maar er is zoveel te vinden dat kiezen lastig is. Er staan namelijk veel work-outs op die je lichaam niet ten goede komen en gebaseerd zijn op onrealistische trends en onjuiste beweringen. Ik deel hier een aantal van mijn favoriete kanalen met leuke en verantwoorde work-outs. Gratis en voor niets, dus wat houd je nog tegen? Bust a move!


Mijn favoriete work-out kanalen

Caroline Girvan - start eens met de Beginner Epic Series. Haar accent is misschien even wennen, maar het voordeel is dat ze tijdens de work-out niet praat, maar laat zien wat er van je verwacht wordt. Veel aandacht voor techniek, goede uitvoering en leuke muziek heeft ze eronder gemonteerd. Nog een voordeel je kunt work-outs vinden van 10 tot 60 minuten. Met of zonder attributen (denk aan elastieken, gewichten etc.) Ik ben benieuwd of je het net zo verslavend vind als ik. 


Yoga with Adrienne - eerlijk is eerlijk ik moest erg wennen aan haar uitleg in het begin. Ook deze dame spreekt Engels namelijk. Het duurde even voor ik door had dat ze met pelvis het bekken bedoelde haha. Maar haar video’s zitten super goed in elkaar. Ze praat soms veel, maar legt je wel steengoed uit hoe je de yoga moves kunt uitvoeren op je eigen tempo. En ook hier heb je de keuze uit hele korte of langere sessies, dus makkelijk in te passen in je dag. Want zeg nou zelf 10 minuten eerder opstaan is niet zo’n enorme opgave toch? 


Zappsport - Zin om te bewegen en je kind(eren) ook? Zappsport heeft een hele playlist vol met speelse work-outs die je thuis kunt doen. De work-outs worden gepresenteerd door Nathan Rutjes en Steven Brunswijk. Zij sporten samen met hun kinderen. Plezier gegarandeerd.


Nog niet helemaal overtuigd? Dit zijn de voordelen van trainen en bewegen!


- Je versterkt je spieren en botten Een sterk lichaam geeft je zelfvertrouwen

- Je bent in het moment bezig Hoe actiever je dag, hoe beter je slaapt in de nacht 

- Trainen zorgt voor nieuwe verbindingen in je brein 

- Door regelmatig te bewegen verminder je de kans op diabetes, hart- en vaatziekten, botontkalking en depressie 

- Regelmatig bewegen/trainen vermindert stress


Vind je het lastig om meer beweging in je dag te krijgen? Ik help je graag! Volg me hier of op Instagram of kijk op mijn website www.katinkaschippers.nl