Snap
  • Kind
  • sinterklaas
  • motherhood
  • decembermaand
  • cadeautips
  • #budgettips

December cadeautips

De decembermaand staat weer bijna voor de deur, het is inmiddels alweer eind Oktober! Voor veel ouders weer de vraag wat zijn handige en betaalbare cadeautjes voor de kids die uren speelplezier geven! 1 tip, wacht niet tot November of December met het inslaan, de maanden daarvoor zijn de prijzen en aanbiedingen vaak nog veel voordeliger!

De Decembermaand staat weer voor de deur, Sint is alweer onderweg en de speelgoedboeken en speelgoedreclames vliegen je om de oren. Zijn het eigenlijk wel goede aanbiedingen, soms lijkt het wel of de prijzen gewoon worden opgeschroefd. Nu is dat misschien dit jaar ook wel niet zo gek, want de prijzen stijgen vanwege de inflatie en energiekosten natuurlijk hard. Hierdoor doen wij het ook iets rustiger aan met de cadeautjes en probeer ik 1 of 2 wat grotere dingen te kopen, waarvan ik zeker weet dat er veel mee gespeeld wordt en daarnaast nog wat kleine, duurzame en ook nuttige cadeautjes. Na de zomervakantie ben ik begonnen met het rustig aanschaffen van cadeautjes. Zo komen de kosten niet in 1x en kan ik beter de aanbiedingen in de gaten houden. Ik merk ook dat rond de zomer de prijzen echt lager lagen en de aanbiedingen hoger waren. 

Ik weet dat het niet voor iedereen vanzelfsprekend is om het te vieren en zeker ook gezien de huidige gasprijzen. Daarom doneren wij ook altijd speelgoed, zodat iedereen dit oud Hollandse feestje kan vieren! Ook zoeken wij, samen met de kinderen, voorafgaand het speelgoed uit en dat brengen wij naar een inzamelingshoek. Ik vind het belangrijk dat de kinderen er van bewust worden dat het niet voor iedereen zo vanzelfsprekend is en wij brengen het de kinderen door te zeggen dat wij Sinterklaas een handje helpen! Daarnaast probeer ik ook altijd wat te verkopen en daar koop ik dan ook weer wat van. Dit jaar hebben wij het poppenhuis verkocht, hopelijk kan daar een ander kindje weer uren speelplezier van hebben. 

Tip 1: probeer het kopen van de cadeautjes te spreiden over meerdere maanden, zo is het niet meteen een aanslag op je maandbudget. 

Tip nummer 2: houd de aanbiedingen in de gaten! Maak van te voren (bijvoorbeeld in de zomermaanden) alvast een lijstje en houd vervolgens de aanbiedingen goed in de gaten, door bijvoorbeeld van bol.com de nieuwsbrief in de gaten te houden of Google het product soms, hierbij zie je onder het kopje shopping in 1x of iets in de aanbieding is!

Tip nummer 3: op www.lijstje.nl kan je zelf een lijstje maken en die kan je op elk moment aanvullen. Dus kom je ergens iets leuks tegen, zet het er direct op! Zo voorkom je last minute keuzestress en leuk als inspiratiebron voor bijvoorbeeld opa’s en oma’s.

Tip nummer 4: vraag aan vriendinnen waarvan de kinderen net wat ouder zijn wat bij hun het favo speelgoed is!

Tip nummer 5: ga voor iets origineels en houd ook de kleine handmade shops in de gaten! Zo steun je de kleine ondernemers!

Tip nummer 6: Kijk ook eens bij een tweedehands winkel of op mp, maak het goed schoon en het kan zo weer een ronde mee! Dit zorgt daarnaast ook voor minder afval, want hoeveel speelgoed gooien wij met z’n alle wel niet weg! 

Hier zijn onze cadeautips:

Jayda (6 jaar) 

* L.O.L. Surprise OMG Fashion Show Hair Edition - Twist Queen Pop, Deze stond stipt op nummer 1 bij Jayda op haar lijstje. Deze is nu 15% afgeprijsd bij www.bol.com 

* lego friends huisdierenopvang deze kocht ik bij Amazon rond de zomer voor €34,99 en ik had ook nog een kortingscode van €5,00 Jayda kan uren bezig zijn met Marco om dit in elkaar te zetten om er vervolgens mee te spelen, ook Chez kan hier later mee spelen. 

* houten puzzel van een manege (96 stukjes). Ik kocht deze voor €10,95  bij www.juffrouw-knots.nl en hij is echt prachtig ingepakt! Deze online webshop is een goede tip voor duurzaam speelgoed! 

* ses strijkkralen eenhoorn en prinsessen. Jayda kan uren met strijkkralen aan de keukentafel bezig zijn. Ik vind dit een leuke uitbreiding. Ik kocht deze bij www.Amazon.nl in de aanbieding voor €9,99

* de zoete zusjes vieren Sinterklaas 

* een Thermofles van Fresk zodat Jayda ook lekker thee mee kan naar school op de koude dagen. Ik bestelde deze bij www.IKenIK.nl en is nu in de aanbieding voor €18,86 

Schoencadeautjes 

* draf in de klas m3 Jayda is druk bezig met lezen en ze vindt dit heerlijk! Een leesboekje kon dus niet ontbreken! 

* lol surprise bol 

* scheetkussen, die wil ze heel graag om op 1 april met juf een grap uit te halen…. 🙈 Bij deze alvast sorry collega! 

* schilderen op nummer. Deze kocht ik voor €5,99 bij de Kruidvat in de aanbieding 

Chez (2 jaar) 

* paw patrol wagen €39,99 gekocht bij Amazon.nl 33% korting 

* paw patrol voertuigen (die horen bij de wagen) True Metal - Cadeauset - 6 Speelgoedvoertuigen hij was met 16% korting bij bol.com

* spel de gruffalo kocht ik in de aanbieding voor €10,99 bij bol.com Chez is namelijk gek op spelletjes en doet, met zijn 2 jaar,  ook al volledig mee met het spel krokoloko, hier ook echt favoriet! 

* playmobil konijnenhok kocht ik van de zomer met 25% korting . Playmobil is hier grote favoriet! Dit is een leuke uitbreiding op de dierentuin en het familiehuis! 

* Duplo zeedieren kocht ik in de aanbieding voor €17,99 en nog met 25 procent extra korting bij de Kruidvat 

Schoencadeautjes 

* schleich koe, kocht ik van de zomer in de aanbieding voor 4,99 bij Amazon 

* houten puzzel 9 stukjes de boerderij kocht ik bij www.juffrouw-knots.nl 

* een paraplu van een krokodil. Hier begint Chez de hele tijd over, ik kwam er 1 van het merk Trixie tegen maar €19,95 vind ik toch best prijzig. Als iemand nog de tip heeft? 

* boek de krokodil die niet van water hield. Ik kocht deze op mp voor €5,78 inclusief verzending 

Voor onder de kerstboom geven we Stapelstein en deze kocht ik met de oktoberspecial aanbieding bij www.juffrouw-knots.nl . De kinderen zijn hier namelijk altijd bezig met de vloer is lava of een parcours aan het maken en gebruiken dan de bank kussens. Ik vind dat niet echt veilig, want die glijden vaak weg. Ik denk dat dit een hele leuke oplossing is en ze kunnen er natuurlijk nog veel meer mee! 

Daarbij geven we denk ik nog iets nuttigs en een kleinigheidje. 

Voor familie hebben we een mooie fotopuzzel van Ravensburger! Met de code DANIELLE-22PP krijg je 22% korting tot en met 12 December in de Pixum app. 

Als ik dit zo allemaal opschrijf schrik ik ervan. De kinderen hebben eigenlijk al zoveel en toch heb ik weer veel te veel gekocht! Naja gelukkig is er maar 1 Decembermaand. Volgend jaar ga ik toch eens nadenken over of het anders kan en of we dat dan ook willen. Het blijft namelijk wel heel leuk om de blije en uitlatende gezichtjes van de kinderen te zien, maar waarde is maar een getal. Misschien volgend jaar toch wat cadeaus met een tweede leven, misschien bonnen voor uitstapjes omdat ze al zo veel hebben of we vieren het op dezelfde manier als nu. Ik heb gelukkig nog ruim een jaar om er rustig over na te denken! 

Mochten jullie nog leuke tips hebben, houd ik mij aanbevolen! 

Vorig jaar kregen de kindjes dit, mocht je nog cadeautips zoeken voor een meisje van 5 en jongen van 1 

 

Met playmobil en Polly pocket is heel veel gespeeld! Het hondje begaf het heel snel, Jayda wil nog steeds graag een nieuwe maar ik werd ik ook gek van het geblaf dus Sint sloeg dat cadeautje van het lijstje even over. 

 

Het konijn was een enorme hit hier! Chez heeft daar heel veel mee gelopen. Ik kocht hem in de tijd bij ilovespeelgoed volgens mij. De boeken van Boer Boris blijven leuk en wij hebben al een aardige collectie! Ze zijn ook vaak in nette staat te vinden op mp. De Duplo wordt hier periodes gebruikt. Vaak als ik de baan samen met de kinderen maak, zijn ze er weer een paar dagen zoet mee. Het leuke ervan is dat er ook een app op de iPad voor beschikbaar is, hier leren de kinderen een soort van ‘programmeren/redeneren’ van. 

Voor tips van een meisje van 4 jaar en een baby van 5 maanden, check mijn eerder geschreven blog; De pakjes maand, mijn tips en trics voor een budgetvriendelijk gevulde zak of cadeautjes voor onder de kerstboom!

Dit waren mijn tips! Nu nog leuk inpakpapier scoren en dan zijn wij er klaar voor! 

Liefs Daniëlle 

P.s. voor budget tips die ik tussendoor nog tegenkom volg dan @daansmomstories op instagram! 

Kun je ook lezen: Verdriet en rouwen om onze kinderwens