Snap
  • Kind

De weg naar zindelijkheid

Na een tijdje al de interesse te hebben in de wc en het potje , was daar ineens het moment dat hij er gebruik van ging maken !

Ons zoontje vindt het al een tijdje leuk om mee te gaan naar de wc en dan de wc door te trekken. Af en toe probeerden we hem op de wc of het potje en heel af en toe leek die iets te proberen, maar over het algemeen wilde hij er zo snel mogelijk weer vanaf! Er naar kijken was veel leuker.

Afgelopen donderdag was meneer door zijn luier heen gelekt. Terwijl ik hem even in zijn blote kont liet rondlopen om even wat schone kleren te pakken lag er ineens een drol en een plas in de kamer. Nog geen 2 minuten later kwam daar nog een plas achteraan. Ik zei nog gekscherend nou zeg je lijkt wel lek joh als je nou nog een plasje of poepje moet doen kan je ook op het potje. Ik had het nog niet gezegd of hij liep naar het potje om daar nog eens even goed verder te poepen!

Wat was ik trots! Het eerste poepje op het potje! Na een high five en veel gejuich zag je de trots in zijn oogjes.

Na een dag niet gepoept te hebben verwachtten we vandaag wel weer een grote boodschap. Mijn man zag aan meneer dat hij op het punt stond om te gaan poepen. Hup luier uit potje neerzetten en ja hoor meneer ging er weer opzetten en hop het tweede poepje op het potje was een feit. Enkele uren later herhaalde zich dit nog en keer. De laatste 3 grote boodschappen zijn dus allemaal in het potje beland !

De trots bleef uiteraard groeien. Meneer wordt in januari pas 2, praat nauwelijks, maar we zijn wel al hard op weg om in ieder geval ´poepzindelijk´ te worden.

De rest van de avond hebben we de luier uitgelaten. Eens kijken wat er gebeurd. Nou het eerste plasje ging nog op het potje omdat hij nog de smaak te pakken had. Meer toeval dan bewuste actie dat er een plasje mee kwam denk ik.
Hierna zijn er aardig wat plasjes op de grond beland.

Bij het laatste plasje zag ik dat dit er aan kwam. Ik zei nog ga maar op het potje. Meneer besloot op zijn grote knuffelbeer te gaan zitten en hier maar te gaan plassen. Ach het is een begin. De grond bleef dit keer bespaard en hij ging er netjes voor zitten. Nu nog op de goede plek.

Wanneer begonnen jullie met zindelijkheidstraining? En hebben jullie nog tips?

De foto is maar even een leeg potje geworden. Ik wilde jullie de foto met de daadwerkelijke drol erin niet aandoen.

7 jaar geleden

Haar geweldig! Hier ontkent hij nog altijd dat ie moet poepen hoor altijd een heel schuldig nee geschud haha maar dan vervolgens het toch doen hihi. Zo grappig dat ook dit weer zo vergelijkbaar is met onze mannen

7 jaar geleden

haha zal ik weer origineel reageren en vertellen dat meneer hier ook goed bezig is! Ook nog steeds geen praten maar begrijpen doet hij prima! Jullie kleine man duidelijk ook! Fijn dat je gewoon rustig kunt zeggen dat het potje een betere optie is dan de grond ;) hij begrijpt het duidelijk dondersgoed! Alleen nog even handigheid in krijgen maar verder vind ik het hartstikke knap! Hij is er vroeg bij! Hier vraag ik hem of hij moet plassen/poepen wanneer hij zijn las/poep gezicht opzet.. Dan zegt hij volmondig "Ja!", loopt hij naar de deur en zodra ik deze opendoe legt hij de wc-verkleiner op de wcbril en moet ik hem erop zetten.. We zijn niet altijd op tijd, maar hij geeft het tenminste wel al duidelijk aan! Verder zie ik wel hoe snel het vanaf nu gaat, alles op ZIJN tijd..

7 jaar geleden

Zo wat goed zeg! Is wel heel snel in 2 weken, knap! Snap dat t idd fijn is als hij dan overdag zindelijk is als die luier zo'n strijd is. Ook vroeg hoor. Die nachten komen vanzelf wel.. Bedankt voor je reactie :)

7 jaar geleden

Oh jah, dat deed onze middelste ook! Nu is het prachtig om de lamp op het toilet aan/ uit te doen, door te trekken en de deur open/ dicht te doen. En de reactie van mama als ze op de wc plast is natuurlijk ook helemaal feest! :-)