Snap
 • Kind

De voor- en nadelen van een mini

Kinderen komen in allerlei vormen en maten, het zijn net mensen. Dik, dun, groot, klein... en over die kleine kan ik meepraten. Onze mini

Onze kleine is niet zo klein meer, al bijna 2,5 jaar oud. Maar de lengte en de breedte zijn nog een beetje mini. Ze groeit natuurlijk wel, maar minder hard dan haar leeftijdsgenoten lijkt het soms. Daarom kwam dit lijstje bij me op: De voor- en nadelen van een mini. 

 • Tijdens de zwangerschap hoor je, als een soort weer alarm, constant roepen dat je vooral niet teveel kleding in maat 50 in moet slaan, want ze hebben het maar een paar dagen aan en sommige kinderen zelfs helemaal niet. Zonde van het geld en van de kastruimte dus. Ik had braaf naar deze waarschuwingen geluisterd en me strikt aan de lijst gehouden waarop de minimale maatje 50 uitzet stond.  Gevolg: mijn man kon op dag twee een heel rondje shoppen naar broekjes en shirtjes in de kleinste maatjes want zelfs daar zwom ze vooralsnog in. Gelukkig waren er familieleden die inderdaad baby's hadden gekregen die maat 50 nooit aan hadden gehad en het ongedragen hadden doorgegeven. 
 • Je kan eindeloos met kleding doen. Waar je ouders om je heen steen en been hoort klagen over dat ze om de zoveel weken een nieuwe garderobe moeten kopen kunnen wij rustig wachten tot het volgende seizoen. Het nadeel is dat je niet constant hoeft te shoppen en dus ook al die leuke babywinkels moet vermijden om niet alsnog met een overvolle kast te eindigen. 
 • Door de eindeloze draagbaarheid zag ik gisteren tot mijn schrik dat de spijkerbroek van onze mini was doorgesleten. Een slijtage plek is nog eens wat anders dan kapot gevallen knieën zullen we maar zeggen. 
 • Je bent langer dan je lief is veroordeeld tot de babyafdeling. Want hoe graag je ook wil dat ze voor altijd klein blijven, groter worden ze toch wel. En bij een grote dame, horen ook wat stoerdere outfits dan alleen maar pasteltinten en strikjes tot en met. Ik shopte dus ook regelmatig op de jongensafdeling om het geheel wat stoerder te laten ogen. Ze kan sinds een aantal weken eindelijk ook shoppen op de kleine meiden afdeling. Maar past ook nog met gemak in maat 86, dat dan weer wel. 
 • Zindelijk worden is heel leuk en fijn maar dan moeten ook alle middelen beschikbaar zijn. Probeer maar eens een onderbroek in maat 74 te vinden, die bestaan niet. En zo wel, ik heb ze niet kunnen vinden. Dus ze heeft een tijdje met een lubberende maat 86 onderbroek rond haar smalle billetjes gelopen. Gelukkig zijn we nog steeds in de oefenfase, komt het later zindelijk worden toch nog van pas. 
 • Een rokje voor in de verkleedkist heb ik, in de veronderstelling dat ze er wel in gaat groeien een maatje groter gekocht. Nu twijfel ik of de rok ooit om haar heupen blijft hangen voordat haar billen er onderuit gaan komen. Het is maar een verkleedrok zullen we maar denken. 
 • Door kinderen wordt onze kleine maar zeer pientere dame nog steeds aangesproken als baby. Elfa weet echt wel wat een baby is en dat zij er in elk geval geen een is. Toch jammer. Volwassenen hielden het ook iets langer vol dan dat ze daadwerkelijk een baby was. Die zien inmiddels wel aan de pratende, lopende peuter dat ze ouder is dan ze lijkt. 
 • In vervolg op bovenstaande punt, ik zag ouders argwanend loeren naar onze baby die al zo goed kon lopen en haar motoriek zo goed beheerste. Soms wordt er nog steeds twijfelachtig gevraagd hoe oud ze is, ja ze is inderdaad ouder dan ze eruit ziet, calm down. 
 • Als je soms twijfelt zijn er ook moeders die vertellen dat hun driejarige tot voor kort ook nog in maat 86 paste en je een half jaar later een Facebook update ziet over een nieuwe garderobe vanwege een groeispurt. Ook mini's groeien dus, pfieuw!
 • Schoenen kopen is een uitdaging. De eerste schoentje moesten maat 17 zijn, het werden jongensschoenen omdat er verder vrij weinig keus was. Nu zijn we na een aantal weken verwoed zoeken naar sandalen nog steeds geen steek verder. Smalle sandelen, maat 21,5 niet te krijgen. Nou ja, vast wel, we hebben ze alleen nog niet gevonden. Tips anyone?
 • "Is mijn kind nou zo groot of is de jouwe nou zo klein?" is een veel gehoorde opmerking.
 • Ze passen tot in lengte van dagen in een ledikant. Peuterbed? Nooit van gehoord!

En als ze dan groot is, dan zijn er nog steeds die voor- en nadelen. Bijvoorbeeld dat je altijd je broeken korter moet laten maken. Je makkelijk kan voorkruipen, nog nooit de hele band hebt gezien bij een concert maar vooral achterkanten van mede concertbezoekers en je wordt heel vaak (lees: altijd) jonger geschat, wat nu, na mijn dertigste, toch wel fijn is.

7 jaar geleden

I'm not easily imsrdpsee. . . but that's impressing me! :)

7 jaar geleden

Wat kan je toch heerlijk schrijven! elke keer als ik een melding van een nieuwe blog van jou krijg ben ik benieuwd. Ik vergeet alleen nog wel eens een berichtje achter te laten. Dus bij deze! Die kleine van mij is net weer een stuk gegroeid, maar echt groot is ze nog steeds niet.

7 jaar geleden

Hahaha

7 jaar geleden

wel herkenbaar maar er is nog genoeg tijd om te groeien ieder zijn/haar tempo .. we hebben 5 kinderen alle 5 zeer verschillend in groei zowel lengte als gewicht .. mijn dochter van net 11 jaar is een reus (altijd al geweest 3900gr 52cm) ze is nu 170cm en weegt 55kg schoenen maat 41 .. dan komt mijn zoon van net 10 jaar(geboren met 2860gr en 47 cm) nu 143cm en bijna 28kg schoenen maat 35.. mijn dochter van bijna 7jaar ( geboren met 3155gr en 44cm) weegt nu 20kg en is 118cm... dochter van nu 5,5jaar ( geboren met 32 weken 1300gr en schatting 35cm) is nu 105cm en weegt 14,5kg en maat 26/27 van schoenen ..ze groeit het langzaamst van allemaal maar ze groeit .. haar 1ste verjaardag was ze net zo groot als een gemiddelde baby van 6 maanden 63cm en ze woog 6,5kg .. het was welvreemd in de zin van ze kon met 11 maanden lopen en ze kon ook al aardig wat zeggen .. schoen maat 17 was nog te groot ze begon in maat 15 maar daar waren geen loopschoentjes van te vinden dus eerst maar alleen in huis laten lopen tot ze de schoenen met zool paste .. mensen vonden het eng/raar .. ze was een baby in hun ogen en schrokken echt als ze haar zagen lopen en/of praten .. op een gegeven moment vond ik het wel grappig (het went en die geschokte gezichten vonden we wel grappig ) met 2,5 jaar was ze 81,5cm en woog ze 9840kg en met 4jaar 97cm en 12kg .. het grootste nadeel aan het klein zijn vond ik dat ze niet op een driewieler kon fietsen toen ze eraan toe was en een opstapje nodig was om goed op haar stoeltje te kunnen zitten zonder hangende beentjes die slaap zouden krijgen die heeft ze 1,5jaar op de PSZ gehad en nog ruim een jaar in groep 1 .. ze gaat na de zomer naar groep 2 en zal dan nog wel op een stoeltje van groep 1 zitten maar is geen opstapje meer nodig .. de jongste dochter is nu net 1jaar weegt al 9kg en is 72cm maat 19 van schoenen (ons bolletje) en we zien wel welke kant het op gaat met haar .. we hoeven maar 2 keer in het jaar voor de meeste kinderen nieuwe kleding te kopen alleen voor de oudste en de jongste wat vaker .. smalle schoenen blijven zeer moeilijk te vinden (zelfs in grotere maten :( ) je moet er net tegenaan lopen helaas .. ( hoe groter hoe slapper hoe kleiner hoe dapper ;) ) klein maar fijn .. succes met jullie kindje