Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

De verwende kinderen van tegenwoordig

In mijn jeugd kwam ik absoluut niets te kort. Mijn zusje en ik kregen genoeg aandacht en liefde, droegen mooie kleren, aten heerlijk, gingen regelmatig wandelen in het bos en speelden veel buiten met de buurtkinderen. Een uitstapje naar de bioscoop, de Efteling of dierentuin was één groot feest. Iets voor 1 of misschien 2 keer per jaar. We gingen op vakantie naar Zeeland en toen we wat ouder waren met de auto naar Frankrijk. Prachtige herinneringen vol zonneschijn en visioenen van hutten bouwen en stokjes zoeken.

Hoe anders is het nu. Wanneer ik naar mijn blogs kijk van het afgelopen half jaar, stijgt het schaamrood toch lichtelijk naar mijn kaken. Ik schrijf over bioscoopbezoek, een heus theaterbezoek, een weekendje weg in een superdeluxe Pipowagen en tenslotte nog het Sprookjesconcert. Verder staan in mijn agenda al weer diverse leuke uitstapjes gepland voor de komende tijd. Hierbij moet ik dan wel even een kanttekening plaatsen: ik heb er niet of nauwelijks voor hoeven te betalen. Dat is voor ons een vaststaand feit, maar de kinderen hebben hier natuurlijk geen boodschap aan. Daarnaast zijn de meiden in hun jonge leventjes al meerdere keren met het vliegtuig op vakantie geweest, terwijl ik voor de eerste keer vloog op mijn negentiende.

Gelukkig zijn mijn meiden hele enthousiaste kinderen en gedragen ze zich absoluut niet verwend, maar,toch.....creëren wij misschien tegenwoordig met zijn allen overprikkelde en tot op het bot verwende kinderen?? Het is niet zo dat mijn meiden meer mogen of doen dan andere kinderen in onze omgeving, maar het lijkt wel of we met zijn allen steeds meer willen of moeten. Ik ben er nog niet helemaal uit. Als het al zo is, dan doe ik er zelf natuurlijk even hard aan mee. Vanzelfsprekend moet je met je tijd mee gaan, maar dit is voor mij momenteel wel enigszins een dilemma. Wat is er immers mooier dan hutten bouwen en stokjes zoeken?

10 jaar geleden

Dank je wel voor je leuke reactie!

10 jaar geleden

Als moeder denk je natuurlijk altijd wel: doe ik het goed en ben ik goed bezig. Het is herkenbaar hoor terwijl wij redelijk nuchter en terughoudend zijn in uitjes en bezoekjes aan theater enz. Ik denk dat wanneer je als ouders achter je keuzes staat en je kind in staat is te genieten van alles, dat je het hartstikke goed doet. Wij hebben nu eenmaal een geweldige speelstraat zodat de kids zich daar prima vermaken. Ik hoef dan ook niet ver te gaan voor vertier. Zou dit anders zijn, zou ik ook uitwijken naar andere en leuke opties en plekjes in de buurt :-) Chapeau mama Braamn

10 jaar geleden

Ik ben het helemaal met je eens! Gelukkig kunnen ze bij ons nog net zo blij zijn met een uitje naar kinderboerderij of een nachtje logeren bij oma en opa als met een dagje Efteling. Wat dat betreft zit het dus wel goed.

10 jaar geleden

Hmmmm zolang je ze meegeeft dat gebraden kippen niet vanzelf aan komen vliegen... Ik denk dat het niet veel uitmaakt, veel doen, weinig doen, veel of weinig geld, zolang je idee er achter maar goed is. Mijn ouders kochten min of meer alles af, ik kwam om in de dure zooi en uitjes e.d. waren nooit een probleem, maar dat wat ze aan materiele spullen konden leveren, konden ze aan ouderliefde helaas niet. Dus bij dat laatste ligt mijn prioriteit bij mijn eigen kinderen, en daarnaast geniet ik er van dat ik dingen met ze kan doen, of dat nou een dagje speeltuin of een duur dagje Efteling is. Ik probeer in ieder geval de oudste ook mee te geven dat dingen centjes kosten en dat papa en mama daar hard voor moeten werken en dat we dus niet zomaar alles kunnen doen of kopen. En nu ik dat typ bedenk ik me ineens dat daar misschien ook wel een 'oorzaak' zou kunnen liggen, bij die werkende ouders die we tegenwoordig bijna allemaal (moeten) zijn. Ik heb soms wel het idee dat ouders, en ik ben zelf geen uitzondering daarin, de spaarzame vrije tijd die ze hebben met de kinderen buiten het werken om, zo goed mogelijk in willen vullen, bv met uitjes e.d. Onzin natuurlijk als je er over nadenkt want je kind is net zo blij als je samen naar de kinderboerderij gaat of samen een tekening of duplobouwwerkt maakt. Maar zo voelt het wel, alsof we met ons allen die kostbare tijd zo goed mogelijk willen besteden met de kinderen. Misschien ook wel belangrijk om er af en toe bij stil te staan dat het voor je kinderen dus vrij weinig uitmaakt wat je met die tijd doet, als je er als ouder maar met je volle aandacht en liefde voor je kind bent. Uiteindelijk heb je daar de beste herinneringen aan denk ik.