Terug
Blog header image

De toekomst van je kind

In deze blog wil ik het hebben over hoe belangrijk het is de juiste school te kiezen. Een goede toekomst begint met een goede basis.
Lindsy83
6 jaar geleden

Goed punt, maar hoe kom je er va te voren achter wat wel en niet een goede school is? De school zelf vragen lijkt me niet echt een optie, want die prijzen zichzelf natuurlijk de hemel in. Andere moeders met kinderen die hier naar school gaan ken ik niet echt...

Carindeparin
6 jaar geleden

Helemaal meeeens :) Wij hebben ook zeer bewust gekozen voor een school (al gaat hij er nog niet naartoe). We bij verschillende scholen wezen kijken en iedere school heeft zo zijn eigen paradepaardjes en vindt zichzelf natuurlijk de beste. Wij voelden ons bij de school waar we voor gekozen hebben meteen op onze plek. En Luc had met zijn net 3 jaar al heerlijk meegespeeld in de klas. Ik denk dat wanneer je je als ouder prettig voelt bij de werkwijze van de school en de visie van de school je voor een goede school kiest. En wat voor mij een goede school is kan voor een andere mama weer heel anders zijn.

Kaytje
6 jaar geleden

Er bestaan verschillende sites waar referenties op staan van zowel ouders als proffesionels. Als je googled op referenties voor een bepaalde school kom je wel links tegen. Op sommigen kun je zien hoeveel leerlingen op een school zitten en zelfs naar welk soort school de kinderen aan het eind van de basisschool gaan. Dit staat dan in percentages. bijv. 60% LBO, 15% VMBO, 15% Havo en 10% Atheneum/Gymnasium. Ook zijn er rapporten van de overheid over de scholen. Soms zijn ze al wel een paar jaar oud, maar dat is vaak juist goed omdat dit betekend dat de school volgens de overheid voldoende presteert en er geen verbeterpunten zijn. Dit is zowel op leergebied als op het gebied van pestbeleid enzo.

Blog header image

My family

💜