Terug
Blog header image

De spreekwoordelijke blauwe wolk ging aan ons voorbij

Vorige keer vertelde ik over de bevalling. De gynaecoloog noemde het een horor bevalling maar tijd omdat een plekje te geven had ik niet.

De kinderarts kwam langs om nog eens naar Brandon zijn hartje te luisteren. Ze hoorde nog steeds een duidelijke ruis en wilde daarom een hart filmpje maken. Het hartfilmpje was in orde toch ging ze even overleggen met het LUMC. Na een half uur kwam ze terug dat het LUMC de volgende dag op vrijdag een plekje had en dat ze hem graag even wilde zien. We schakelde meteen onze "hulptroepen" in. Ik kon nog niet eens zitten dus mee gaan was geen optie. Mijn man zou dus samen met de kleine naar het LUMC moeten en ik zou achterblijven met Bradley. Mijn man vroeg zijn ouders om mee te gaan want hij wilde echt niet alleen met een 2 dagen oud kindje naar een ander ziekenhuis rijden. Ik vroeg mijn moeder om naar mij toe te komen want ik wilde niet alleen achter blijven. Ook al waren de zusters nog zo lief ik wilde mijn eigen moeder om me heen. Die vrijdag vertrok mijn man al vroeg met Brandon en zijn ouders naar het LUMC. Onder tussen probeerde de zusters om mij te laten zitten op de rand van het bed. We hadden het over Brandon en volgens hun hoefde ik me geen zorgen te maken het zou allemaal wel mee vallen. We vroegen ons af het lang het zou duren voor ze terug zouden zijn. Het duurde niet eens zo heel erg lang voor ze weer terug waren. Het was druk bij mij op de kamer en ik hoorde mijn broertje en zijn vriendin ook op de gang. Mijn man kwam binnen en ik zei tegen hem dat het zeker allemaal in orde was. Op het moment dat ik hem aan keek wist ik dat het helemaal mis was. Hij huilde en kon niet uit zijn woorden komen. Hij haalde Brandon uit de maxicosi en ik nam hem over. Ze hebben toen geprobeerd uit te leggen wat er aan de hand was maar niets kwam er binnen. Ik wilde liggen met mijn kleine man in mijn armen en ik wilde met rust gelaten worden. Ik had even nodig om tot rust te komen voor zover dat kon. Toen werd me duidelijk hoe ernstig de situatie was. Brandon heeft aortaklepstenose dat betekend dat zijn aorta klep in het hart niet goed open kan en zijn hart het heel zwaar heeft om bloed door zijn lichaam te pompen. Hij zou binnen 8 weken geopereerd moeten worden anders zou hij het niet overleven. In die 8 weken zou hij iedere vrijdag op controle moeten om een zo goed mogelijke indicatie te krijgen hoe de klep ontwikkelde en of ze die zouden moeten vervangen of dat ze het met een katheterisatie konden oplossen. Wat heb ik gehuild en gevloekt waarom moest dit kleine mannetje dit overkomen. De volgende dag wilde ik naar huis. Ik wilde echt niet langer blijven. Ik had het maximale aan bloedtransfusie gekregen dus ze konden toch niets meer voor mij betekenen en ik wilde na 3 weken ziekenhuis wel weer terug naar mijn eigen plekje en vooral mijn eigen bed. Gelukkig waren de artsen het met mij eens en mocht ik gaan. Mijn vader wachten ons thuis op met de hondjes die mij ook erg gemist hadden. 10 minuten later kwam de kraamverzorgster al en wat een topper was dat. Ik zei haar dat het bed te hoog stond en ik zeker wist dat ik er hoe ik me nu voelde echt niet in of uit zou kunnen dus ze ging met mijn man en onze vaders naar boven en het bed werd iets lager gezet. Ze hielpen mij naar boven en in mijn bed en Geertje onze kraamverzorgster ging heerlijk aan de gang. Ze trok kastjes open als ze wat zocht en wachten tot ik rustig lag en bijgekomen was van de rit. Ze maakte thee en kwam toen gezellig een bakkie met mij doen om kennis te maken. ik vertelde het verhaal in tranen en ze begreep zo goed hoe ik me voelde. Ze ging meteen bellen om te zorgen dat ze langer mocht blijven en dat was ook zo geregeld. Oud en nieuw vierden we dat jaar in het kraambed met mijn ouders en de volgende ochtend stond Geertje gewoon weer klaar voor ons. De dagen erna knapte ik snel op. Dat moest ook van mezelf want ik wilde zelf voor mijn mannen kunnen zorgen hoe rot ik me ook voelde. Niemand had gedacht dat ik zo snel weer beneden op de bank zou zitten. Die vrijdag moesten mijn man en Brandon weer op tijd weg om naar het ziekenhuis te gaan voor controle zijn ouders ging mee en Geertje begon gewoon om half 8 in plaats van half 9 zodat ze ons kon helpen met klaar maken. Ik bleef thuis met Bradley en mijn zenuwen want die gierden door mijn lijf. Toen ze terug kwamen uit het ziekenhuis bleek zijn hartje toch weer achter uit te zijn gegaan  en wisten we dat hij eerder geholpen zou moeten worden.

3 weken later kreeg ik de schrik van mijn leven maar daar over meer in mijn volgende blog.

Lindsy83
6 jaar geleden

Arm ventje toch! Aan je foto te zien is hij er boven opgekomen, maar dit soort dingen wil je gewoon niet meemaken als moeder! Ik ben benieuwd naar je volgende blog!

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
2 dagen geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
2 dagen geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
2 dagen geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
1 dag geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Laat jij geld liggen?

De WAT? De inkomensafhankelijke combinatiekorting!

De WAAAT??? Dit was de uitroep van Pieter. Pieter verdient goed, maar het lukt hem niet om grip te houden op zijn uitgaven. Dit veroorzaakt stress en frustratie, maar vooral verdriet omdat hij niet kan sparen voor een vakantie naar Griekenland met zijn twee kinderen.


De inkomensafhankelijke combinatiekorting (in het kort IACK) is een onmogelijke naam voor een heffingskorting waar je mogelijk recht op hebt als je werken en de zorg voor een kind of kinderen combineert.


Pieter is gescheiden heeft co-ouderschap en woont in een vrije sector huurhuis. Voor mij gaan dan de alarmbellen direct rinkelen.


Om de IACK te krijgen, moet je namelijk wél belastingaangifte doen en er zijn mensen die huren en geen aangifte doen. Verder moet je voor de IACK aan een aantal voorwaarden voldoen.


In mijn podcast "Het gaat altijd over geld" aflevering 12 vertel ik je precies wat dat is.

Je kan ook googelen op Inkomensafhankelijke combinatiekorting. Op de belastingsite vind je alle voorwaarden op een rijtje met linkjes naar meer informatie.

 

Voor Pieter kwam het erop neer dat hij voor 2021 recht had op netto €234 per maand. Oftewel €2.815,-!


Zijn vakantie naar Griekenland volgend jaar, komt ineens wel heel erg dichtbij 🥹😉 


Bonus tip: Je kan tot 5 jaar terug belastingaangifte doen!