Snap
  • Kind

De reis van dreumes naar peuter

Het voelt als de dag van gisteren dat ik je voor het eerst vasthield en kijk toch eens wat je allemaal al kan!

Bijna dagelijks verbaas ik me over hoeveel mijn kleine man al geleerd heeft en veranderd is in zijn korte leventje.. Van kleine kwetsbare afhankelijke baby naar inmiddels een dreumes die flink op weg is naar de titel peuter! 

Een eigen willetje

Terwijl hij eerder gedwee alles onderging wat ik voor hem besloot, van eten tot omkleden en bedtijd, heeft meneer inmiddels duidelijk zijn eigen voorkeuren. Zo slaat hij de lepel loeihard uit mijn handen wanneer ik hem eten probeer te geven want dat kan hij natuurlijk heus zelf wel (alsnog ligt de helft op de grond en prop ik tussendoor gauw een lepel met fatsoenlijke hoeveelheid in zijn mond) en maakt hij zelf wel uit wanneer hij gaat slapen! 

Moves like Jagger

Oké, misschien niet helemaal de moves maar hij heeft inmiddels de kontschuddende pamperdance onder de knie en bij ieder muziekje die hij hoort laat hij zien wat hij in huis heeft.  Volledig uit de maat maar zo verschrikkelijk schattig!

Blowing kisses

Helaas zijn ze niet bepaald exclusief en krijg je  ze iedere keer wanneer hij het woord "Dag" of "Doei" hoort, maar dat maakt het niet minder aandoenlijk. Wel doet hij het vooral bij vrouwen, de charmeur! Hij heeft inmiddels dan ook al veel vrouwenharten doen smelten en horen we vaak een "Ahhhhhh" of "Gossiehhh".  

Kissses!

Kleine berggeit

Het klimmen en klauteren heeft hij inmiddels uitgevonden en zodra hij de kans krijgt zoekt hij het hogerop, wat mij inmiddels al een aantal hartverzakkingen bezorgt heeft. Zo kwam ik er maanden geleden achter dat hij helemaal geen hulp nodig heeft om de trap op te klimmen, waarna ik natuurlijk meteen een traphekje aangeschaft heb en kan ik mijn kont niet keren of hij staat wel in het vensterbank of op de eettafel. Zodra ik hem naar boven wil tillen wordt hij al woest, want dat wilt hij inmiddels persé zelf doen. Ook is hij (met behulp van mij natuurlijk) afgelopen week voor het eerst zelf de trap afgelopen. Hij begon netjes met twee voetjes per trede maar na drie treden ging hij met een sneltreinvaart de trap af, zoals jij en ik zouden doen, voet voor voet! Maar dat vond ik nog even iets té fanatiek!

Contact

Tot nu toe praatte ik vooral tegen hem en merkte ik wel dat hij luisterde maar meer kon hij er niet echt mee. Inmiddels begint hij echt te brabbelen en zie ik hoe hij naar mijn mond kijkt als ik praat en probeert hij me na te doen. Hij klinkt ineens zo anders! Hij komt naar me toe als hij iets van me wilt en laat duidelijk merken wat dat is. Of het nu een potje is die open moet of dat ik even een speeltje van hem vast moet houden omdat hij zijn handen vol heeft. Zijn eerste woordje is tot nu toe "Bah" als hij iets in zijn mond steekt wat niet mag, dus hij begrijpt het nog ook! Ook wijst hij veel aan en haalt brutaal zijn schouders op wanneer hij ondeugend is omdat hij weet dat ik dan moet lachen in plaats van boos te blijven. 

Rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan

Waar hij in godsnaam de energie vandaan haalt aangezien hij tegelijkertijd bezig is met groeien, tandjes kweken en ontwikkelen? Het is net een kleine tazmanian devil en raast hij door de kamer en door de straten van Kortenhoef, die alleen nog maar stilstaat wanneer hij slaapt of doodmoe tegen me aankruipt op de bank! Ik word soms al moe als ik ernaar kijk maar ik ben wel verschrikkelijk trots om te zien hoe hij steeds beter leert lopen (lees; rennen) en sinds een aantal weken heeft hij ook de Moonwalk onder de knie en schuivelt hij achterstevoren de kamer door! 

En dat allemaal in bijna 1.5 jaar tijd, ongelooflijk toch?! Er zijn vast genoeg ontwikkelingen die ik vergeten ben maar de bovenstaande vind ik toch persoonlijk wel de leukste en grootste mijlpalen so far!

 

7 jaar geleden

haha precies wat je zegt! Soms tel ik de minuten af tot het weer bedtijd is na een eigenwijze dag, maar de smelt-momenten maken alles meer dan goed!

7 jaar geleden

Dankjewelll! Ik ben stiekem ook hartstikke verliefd op hem <3 ja zo bijzonder om te zien, en ineens ook echt zoveel tegelijk! Will do ;)

7 jaar geleden

Kan me helemaal vinden! Heb een klein kereltje van 1.5 en soms ben ik zo verbaasd en super trots wat hij ineens kan doen of begrijpt! Steeds meer achter-het-behangplak-momenten en steeds meer mijn-hart-kan-zoveel-houden-van-jou momenten ;)

7 jaar geleden

Echt een knappe man heb jij, vet schattig!! Leuk zijn al nieuwe dingetjes die na elkaar opkomen! Elke dag iets nieuws! Geniet ervan!!