Snap
  • Kind
  • tweeling
  • sterrenzusje
  • celeste

De reden dat Celeste haar eigen taal heeft ontwikkeld.

8 maanden samen in de buik. 4 maanden altijd samen geweest in welk ziekenhuis dan ook. Opeens is haar broertje er niet meer. Toen hij net was overleden kon ze alleen maar slapen met hem in de buurt. Ook lag hij in zijn kistje… zie de foto.. Na zijn dood was zij weken ontroostbaar. En nu heeft ze haar eigen taal ontwikkeld. Maar komt dat door haar geschiedenis?

Celeste is 3,5 jaar oud. Ze praat veel maar toch versta je er niets van. Een jaar geleden zijn bij mij de alarmbellen al af gegaan. Elinde was ook laat met praten, Julian heel snel maar met 3 jaar kon ik ze allebei goed verstaan.

Ook bij de kinderopvang begonnen zij zich toch wel zorgen te maken. 

Op mijn Insta deel ik vaak filmpjes van haar, want ondanks dat je er niets van kunt verstaan klinkt het zo schattig. Er werd veel gereageerd dat ze misschien toch haar eigen taal heeft ontwikkeld omdat zij toch een tweeling blijft. 

Of er werd zelfs geroepen dat dit kwam omdat ze nog een lijntje met Florian had. Hele mooie gedachten maar helaas geloof ik daar zelf niet in.

Snap

Wij moesten verder zoeken naar de oorzaak en die oorzaak leek veel simpeler dan gedacht.

De logopedist observeerde haar en zei dat ze wel de klanken gebruikte dat bij een woord hoort.

Zij vroeg zich af of zij wel goed hoorde. Uit een soort automatisme zei ik ja, dat had ik als moeder toch wel gemerkt anders?!

Maar toch bleven die gedachten in mijn hoofd rondspoken en begon ik haar bewust te testen.  Zodra ik haar riep terwijl zij niet keek, reageerde zij niet.

Ook heeft Celeste heel vaak oorontstekingen. Reden voor een bezoekje aan de KNO-arts. 

De KNO-arts hoefde maar even te kijken om te concluderen dat zij vocht achter haar oortjes heeft.

Toen uit de gehoortest bleek dat zij echt heel slecht hoorde, was de keuze voor ons snel duidelijk. 

Binnen 3 weken wordt zij geopereerd aan haar neusamandelen en buisjes.

Je zou zeggen dat ik na Florian zijn hart-operatie en onderzoeken en darmoperatie wel iets gewend zou zijn… maar ik blijf het verschrikkelijk vinden dat mijn kind onder narcose moet. Ook al weet ik dat dit een operatie van nog geen 10 minuten is. 

Volgens de arts zal zij na deze operatie heel snel gaan praten..

Ik ben benieuwd! Ik zal in de volgende blog schrijven over de operatie in combinatie met mijn ziekenhuis trauma. Daarnaast blijkt Celeste ook heel erg bijzonder op een ziekenhuis te reageren. Zo krijgt zij elke keer veel nachtmerries en is ze steeds daarna niet meer zindelijk.

Wordt vervolgd.

Mocht je het leuk vinden: Op mijn insta-story deel ik vaak filmpjes van Celeste en haar taaltje. Zie hier 

Snap
2 jaar geleden

Goed dat je hebt laten onderzoeken. Onze oudste had het ook, na buisjes ging praten enorm vooruit!

2 jaar geleden

Zo herkenbaar. Onze zoon is dan wel iets jonger maar de kinderarts vond het vreemd dat hij nog niet brabbelde. Wat bleek.. doof. Kno arts gekeken en idd heeel veeel vocht. Hij huilde ook heel vaak en vooral ‘s nachts. Hij heeft buisjes gekregen en neusamandel verwijderd. Heel ander kind. Ineens hoort hij alle geluiden. En slaapt hij als een roosje 👶