Snap
  • Kind
  • peuterpuberteit

De peuterpuberteit

De peuterfase is een verrassende fase! Ik merk dat mijn dochter ongelooflijk snel ontwikkeld sinds haar tweede verjaardag. Opeens komen er lange zinnen uit het mondje. "Mama ga je soep maken?", hoorde ik van de week opeens toen ik in de keuken stond. Verbaasd keek ik naar het lieve kleine meisje die hoopte op een lekker kopje soep. Jeetje, dacht ik, dat was een vloeiende zin. En zo word ik iedere dag weer verrast door 'iets nieuws' dat ze kan.

En toen werden we thuis verrast door de peuterpuberteit! Een fase van je kind waaraan je niet ontkomt. Je hebt ze vast weleens gezien in de supermarkt; jankende kinderen die worden meegesleurd door een gefrustreerde moeder. Je krabt je even achter je oren en beseft dat kinderen niet altijd alleen maar schattig zijn!  Mijn dochter huilt ook veel, vooral als ze haar zin niet krijgt. Alles moet maar zoals zij het wilt, en gebeurd dat niet, dan is het drama.

Wat houdt de peuterpuberteit in:

In de fase van de peuterpuberteit gaan kinderen hun grenzen verleggen. Mag iets niet? Dan reageert de peuter hierop. Vaak wordt het kindje boos of gaat huilen. Ze proberen hun eigen 'ik' te vinden en creeëren in deze fase ook hun eigen mening.

12 jaar geleden

Tja, ik vind onze tweejarige ook als peuterpubertje fantastisch. Als ik zelf uitgeslapen ben (gelukkig meestal het geval) dan kun je veel hebben. MITS je de grenzen trekt en ook zelf bewaakt! Met hunor en afleiding kun je veel doen. Maar het geeft ook niks als je meiske of ventje gewoon eens boos is omdat iets niet mag. Even uit laten razen, een knuffel en soms wat uitleg en de lucht is weer geklaard.

12 jaar geleden

Excuus! Ook al was het stuk nog niet helemaal af, is het zeker een leuk stuk om te lezen!

12 jaar geleden

@mamaplaats: laat het stukje maar staan. Ik wil alleen graag weten van de mama's hoe zij omgingen met de peuterpuberteit en hoelang het duurde

12 jaar geleden

uhm beste mamaplaats ik heb deze niet gestuurd naar jullie? Ik was nog niet klaar ermee en wist niet zeker of ik het wilde plaatsen?