Blog header image

De "Just-Play-Tag"

Ik heb nog nooit een "Tag" gedaan, maar deze vond ik heel leuk, dus ik dacht, laat ik eens een kijkje in onze "keuken" geven!

In navolging van Feline en Lindsy heb ik ook de Just Play tag ingevuld. Hij komt oorspronkelijk van Mandy van getestspeelgoed.nl las ik en Feline heeft hem met nog een vraag uitgebreid! 

Welk speelgoed merk is bij jullie het meest vertegenwoordigd?
Voor de zwangerschap verafschuwde ik het, maar ik ontkom er echt niet aan; Fisher Price en Vtech! Van Fisher Price hebben we veel van Little People en nog wat "classics" als de stapeltjes bekers, kassa, Snoopy een een platenspelertje (en vast nog veel meer..). Van Vtech hebben we de vrolijke vriendjes.

Welk speelgoed was jullie grootste miskoop? Waarom?
Dat is lastig te zeggen.. het komt vaak voor dat ze iets gekregen heeft en dat ze er niet naar omkijkt en een paar maanden later is het helemaal in trek.. Als ik moet kiezen dan twee van die plastic dieren met geluidknopjes van de action.. dochterlief kijkt er weinig naar om, maar ze kunnen niet uit, dus als er op een of andere manier per ongeluk een knopje ingedrukt wordt (bijvoorbeeld omdat er ander speelgoed op valt) dan moet je het hele (vreselijk schelle) liedje afluisteren... vreselijk..


Welk speelgoed was vroeger je favoriet?

Mijn poppen! Samen met mijn zusje speelde ik heeeeeel veel met poppen. Overigens ook van Fisher Price, ontdekte ik laatst haha. Wij hadden vroeger ook veel van Fisher Price, it runs in the family I guess.. Wel grappig om de little people van nu naast de little people van de jaren 80 te kunnen leggen!

Dit was mijn favoriete pop, al ziet de mijne er echt niet meer zo uit haha, dit plaatje komt van internet.

Welk speelgoed is bij je kind(eren) favoriet? Waarom denk je?
Moeilijk te kiezen.. Op een staat denk ik toch wel de mega grote paarse eenhoorn knuffel die in de woonkamer ligt. Die wordt dagelijks flink geknuffeld en dochterlief speelt er paardje rijden op! Verder staan "pop", de vrolijke vriendjes en Snoopy (Hondje aan een touwtje) daar dicht achter, want daar speelt ze ook heel graag mee!


Wat is je favoriete bordspel? Waarom?

Bijna teveel om op te noemen. Had me het voor de komst van onze jonge dame gevraagd, dan had ik waarschijnlijk een groot bordspel als Descent of Mansions of Madness gezegd. Maar tegenwoordig zijn die zo lastig om te doen (met een minimale speeltijd van 4 uur), aangezien dochterlief veel aandacht vraagt. .en eerlijk gezegd heb ik er vaak ook de puf niet meer voor. Dus heb ik nieuwe favoriete spellen: Carcasonne, Ticket to Ride, Kingsburg, Dominion en Cuba. 

Welk bordspel valt je echt tegen? Waarom?
Ik heb in het verleden zoooo vaak Catan gespeeld, dat ik er een soort van allergie tegen ontwikkeld heb. Ik heb het dan ook al jaren niet meer gespeeld. Laatst wel het dobbelspel gedaan, dat was wel weer leuk. Wellicht geef ik het in de toekomst wel weer een kans...

Waar speelde je vroeger graag mee als je buiten speelde?
Ik ben opgegroeid op een boerderij, redelijk achteraf, waardoor ik geen leeftijdsgenootjes had om mee buiten te spelen. Ik speelde wel vaak buiten met mijn zusje. Meestal speelden we hele verhalen en daarbij gebruikten we dan de schommel, glijbaan en zandbak. Buiten rondfietsen deden we ook veel. Of we zwierven achter op de plaats rond en speelden met wat we tegen kwamen.

Wat is het favoriete buitenspeelgoed bij je kind(eren)? Waarom denk je?
Haar zwemparadijsje wat ik afgelopen jaar gekocht heb, vind dochterlief he-le-maal geweldig! Wat een uren plezier dat ze daar al in gehad heeft. Beste aankoop ever, voor maar 15 euro :) Wanneer ik foto's van de zomer terug kijk, begin ik al weer helemaal te glimlachen :D 

Welk speelgoed is/was favoriet bij je kind onder de 12 maanden?
Oooh jeej.. even terug denken.. Ze speelde graag met zo'n kralen slang (van jawel hoor, Fisher Price), een boekje met geluidjes en zo'n muziek/speel tafeltje. Al moet ik zeggen, dat ze, nadat ze uit haar spreidbroekje kwam, voornamelijk bezig was met draaien en tijgeren en vooral dingen ontdekken waar ze eigenlijk niet mee mocht spelen :)

Hoe berg jij het speelgoed op?
Een woord: Ikea!. We hebben van die bekende gekleurde ikea bakken in de trapkast staan en binnenkort komen er in de woonkamer ook van die Stuva kasten bij, zodat ze een echt speelhoekje krijgt. Steeds meer verdwijnen onze spullen naar de garage en zolder.. verdrongen door al het speelgoed van dochterlief... tjah.. schijnt er bij te horen?

En tot slot: Wanneer je een speelgoedbon t.w.v. 250,00 euro zou krijgen wat zou je dan aanschaffen?

Op nummer een staat een ikea keukentje, plus accessoires. Maar dan hebben we nog best wel wat geld over, dus dan komt er denk ik nog het vrolijke vriendjes huis van Vtech bij (daar kan ze zo leuk mee spelen!) en een zandbak/modderkeukentje voor buiten, zodat ze in de zomer heerlijk buiten kan kliederen!Foto van Pinterest

Ik vond het leuk om eens na te denken over dit soort vragen! Wellicht dat ik dat maar eens vaker zou moeten gaan doen! In ieder geval vind ik het leuk om ze bij anderen ook te lezen, dus wie weet zie ik deze tag ook in jouw blog terug?

6 jaar geleden

Leuk dat je hem ook ingevuld hebt. En ooeeh die buitenkeuken zou ik ook wel willen, maar dan zou ik eerst een grotere tuin willen, haha. Die mat waar je dochter op zit ziet er trouwens super handig uit!

6 jaar geleden

En dat is het ook haha, minstens zo vaak als dochterlief lig ik er zelf op, lekker voor de haard haha :D

6 jaar geleden

leuk gedaan! Grappig, jouw miskoop is bij onze dreumes een hit! Hij heeft de nijlpaard versie :) Lijkt me heerlijk trouwens zo'n groot eenhoorn knuffel!