Snap
  • Kind

"De juf is weer beter en niet meer dood!"

Na een week ziek kwam ik vandaag weer terug op school. Herrezen uit de dood volgens mijn kleuters.

"Juf, jij was toch dood? Ben je nu weer helemaal beter?" Kinderlogica waar ik er vandaag nog veel van heb gehoord. Glunderende ogen keken mij aan toen ze mij bij de klas zagen staan. "Ik heb je zo gemist." tot "Ik dacht dat je nooit meer terug zou komen". Kleuters overdrijven graag. Jij bent de liefste van de hele wereld. (totdat mama eraan komt en zij de liefste is. hihi)

In de kring gaat het over ziek zijn. Alles wordt mij gevraagd. Waar was ik? Wat had ik? Kan ik thuis ziek zijn? Is dat dan waar jouw kindje ook woont? Wie zorgt er dan voor jou? Ook zielig dat je dan helemaal alleen in bed ligt als je man moet werken. De gedachtes van kleuters zijn leuk. Ze nemen je mee naar de mooiste en leukste gedachtes.

Ik moet mijn kleuters beloven dat ik nooit meer ziek wordt. Ze vonden de invaljuf wel erg lief, maar ik werd gemist. Hoewel gemist.... 11 van de 16 waren er 3 dagen lang niet. Er heerst iets in mijn klas en het is nog steeds niet weg.

Wie o wie komt mijn klas ontsmetten? ;-)

8 jaar geleden

Jep, voor hun is de dood een begrip die ze nog niet begrijpen. Komt ook omdat ze nog niet mee te maken hebben gehad (op een paar na) De dood zien ze alleen een filmpjes... "ik schiet je dood!" Dus ja dan krijg je dit soort opmerkingen. Het is bijna Pasen.... :-)

8 jaar geleden

Mijn hoofd zit nog vol met snot en daardoor zitten mijn oren ook dicht. En verder ben ik nog heel erg moe. Ik heb de energie van een luiaard. ;-)

8 jaar geleden

Ja die zijn echt te leuk! Daarom vind ik ze ook zo leuk om ze hier te plaatsen.

8 jaar geleden

Serieus? Zijn er echt kleuters die dachten dat je dood was? Vind ik echt zo raar.... Snap eigenlijk niet waar zo'n gedachte vandaan komt...over het algemeen snap ik best veel van kleuters en peuters; dat ze denken dat je niet meer terug zou komen (zonder dat iemand dat zou vertellen trouwens) of dat je stiekem verhuisd bent ofzo maar dat er werkelijk kinderen zijn die dachten dat je dood was.... Gelukkig ben je er weer! Heb net foto's van de klas gezien en het lijkt erop dat iedereen, behalve mijn eigen kleuter, er weer is! En met die Friese frisse wind door de klas moet het goed komen ;-) !