Snap
  • Kind
  • Vakantie dagje weg

De ideale gezinsvakantie

Met kinderen op vakantie is vaak een hele onderneming. Waar ga je heen, Wat neem je mee, wat is leuk voor iedereen? Lees mee mijn verhaal.

Ons gezin bestaat uit papa, mama en 2 kinderen. Dominic is 13 en Jesse is net 6. Door het leeftijdsverschil hebben de jongens verschillende interesses. De oudste leest graag boeken en de jongste houd van voetballen. Gelukkig zijn ze allebei gek op zwemmen. 

Wij houden van reizen met ons gezin. In het hoogseizoen op vakantie is vaak duur. Daarom boeken we vaak al 8 maanden van tevoren. Bij de meeste reisorganisaties krijg je vroegboekkorting. Het ene jaar gaan we met de auto en het andere jaar met het vliegtuig. Favoriet blijft toch met de auto naar Italië. 

Je hebt de vrijheid om te reizen wanneer het jou uitkomt, op je eigen tempo en met een dakkoffer kan je aardig wat spullen meenemen. We rijden in 1 keer door of overnachten als het zo uitkomt. 

De eerste week verblijven we aan het Gardameer. Vanaf daar kan je uitstapjes maken naar Venetië, Verona of een outlet. De ene dag liggen we aan het zwembad, de andere dag aaan het meer. Die leuke dorpjes en mooie omgeving. Heerlijk! 

De tweede week rijden we door naar het zuiden. Toscane heeft onze voorkeur maar Umbrië en Calabrië zijn net zo mooi. 

Toscane is net een groot schilderij. Het is er prachtig. Met aan de ene kant mooie stranden en in het binnenland groene heuvels met cipressen en olijfbomen. We verblijven in een agritoerismo dat is een soort moderne boerderij onderverdeeld in appartementen. Niet te massaal en genoeg ruimte voor allemaal. 

Vanaf daar bezoeken we om de dag een stad of dorp. Rome, Cortona, Siena... 

Hier hebben we echt even tijd voor elkaar. 

Wat we volgende jaar gaan doen? Geen idee, maar gelukkig hebben we nog even de tijd om daar over na te denken.

7 jaar geleden

Hi! Welkom op Mamaplaats! Leuk dat je bent begonnen met bloggen! Wij wensen je veel plezier en succes :-) Liefs, Mamaplaats