Snap

De feestdagen

In huize Enthoven

De decembermaand, iedereen kijkt er anders tegenaan. Voor de een is het een stressvolle maand en voor de ander is het een maand vol feest. Bij ons thuis is het een beetje van beide. Waar we ontzettend genieten, zijn er ook mismomentjes.


Emily, de oudste, is de dochter van mijn man uit zijn vorige relatie. Mijn bonus dochter dus. En wanneer je een kind bent van gescheiden ouders, betekent dat je ouders je met de feestdagen moeten "delen". Wat klinkt dat eigenlijk naar, alsof ze een bezit is, in plaats van hun dochter. Maar goed, leven binnen een samengesteld gezin brengt ook veel moois met zich mee! 

Terug naar de feestdagen zelf, bij ons thuis is het gezellig, lichtelijk chaotisch, druk maar bovenal warm en vol liefde. 5 december doen we niet heel veel mee, een paar kleine cadeautjes, maar daar houdt het wel bij op. Dan de kerst, dit jaar weer een bijzondere gebeurtenis. Emily is op eerste kerstdag jarig, dus naast dat de familie kerst komt vieren, vieren we ook de verjaardag van Emily. Dubbel feest dus! Zo ervaart iedereen het gelukkig ook. Waar de meiden kerstcadeautjes krijgen, wordt Emily nog even extra in het zonnetje gezet met verjaardagscadeautjes en naast dat bij ons de kerstboom staat en de tafel sierlijk is gedekt, hangen er ook ballonnen en slingers. Alle familie die komt wenst haar een fijne kerst en een vrolijke verjaardag toe. Je ziet haar dan ook echt stralen van oor tot oor en genieten van alle aandacht die uitgaat naar haar. Hier genieten wij op onze beurt natuurlijk ook weer ontzettend van! 

Dit jaar was 25 december ook de dag dat het nog een maand is tot mijn uitgerekende datum, het aftellen kan naar mijn idee nu dus echt beginnen! We kijken er dan ook heel erg naar uit om ons tweede kindje samen te ontmoeten! 


31 december, oud en nieuw is voor ons dit jaar een beetje dubbel. Net zoals dat de kerst voor de moeder van Emily een beetje dubbel moet zijn geweest. Emily is dit jaar bij d'r moeder met oud en nieuw. Natuurlijk gaan we het wel vieren, maar je voelt je toch niet helemaal compleet. Dat is echt zo'n mismomentje. Ook gaat Emily in het nieuwe jaar naar school, dat betekent dat we het co-ouderschap gaan inruilen voor een zorgregeling omdat haar moeder buiten de plaats is gaan wonen. Er staan dus een hoop veranderingen voor de deur in het leven van de meiden. Er zullen dus nog wel wat mismomentjes volgen in 2023. Zo zien ze elkaar op minder regelmatige basis en soms ook langere periodes aaneengesloten helemaal niet. Maar er staat natuurlijk ook genoeg moois op de planning! We zijn ontzettend benieuwd hoe Noortje op de baby gaat reageren, Emily is in ieder geval er al helemaal klaar voor en naar haar eigen zeggen kan ze niet meer wachten want ik heb nu al zo lang een dikke buik! 

We sluiten dit jaar weer mooi af en gaan vol goede moed het nieuwe jaar in!


Hoe gaan de feestdagen bij jullie thuis?