Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

De fantasie van een kind

Mijn zoontje is helemaal weg van Dikkie Dik. Op zich niet zo erg, maar zijn fantasie gaat soms wel heel ver.....

Het begon allemaal rond Sinterklaas vorig jaar. Tijdens het cadeautjes shoppen zag Sinterklaas een superleuke knuffel van Dikkie Dik, waarvan hij zeker wist dat Dévi deze helemaal geweldig zou vinden. Mijn zoontje heeft al meerdere boekjes van Dikkie Dik en deze leest hij altijd erg graag. En niets was minder waar. Dévi en Dikkie Dik waren direct onafscheidelijk. De knuffel gaat overal waar Dévi gaat en moet uiteraard iedere avond mee naar bed.Tot nu toe is dit allemaal prima natuurlijk, niets anders dan ieder ander kind. 

Maar Dévi gaat nog een stapje verder met zijn liefde voor Dikkie Dik. Volgens hem is hij namelijk zelf Dikkie Dik! Hij is een poes, met vier poten en dol op kattenbrokjes hahaha. Die hebben we overigens niet echt in huis hoor, wij hebben geen huisdieren. Gelukkig maar, anders waren de brokjes niet veilig volgens mij. Soms, als mensen vragen hoe hij heet, zegt hij ook weleens dat hij Dikkie Dik heet. Dat heeft al behoorlijk wat grappige situaties opgeleverd. Uiteraard proberen wij hem regelmatig op andere ideeën te brengen, maar als wij zeggen dat hij een kindje is met armen en benen...dan wordt hij soms echt boos!

Ach ja, de fantasie van een kind. Hopelijk groeit hij er nog een beetje overheen. Het gaat gelukkig ook niet iedere dag zo, soms vergeet hij het en dan ineens gaat hij er weer helemaal in op. We proberen er ook maar geen big deal van te maken. Het is stiekem natuurlijk ook wel hartstikke leuk om hem zo in zijn fantasie op te zien gaan. Durf jij het na het lezen van mijn blog nog aan om boekje van Dikkie Dik aan jouw kindje voor te lezen ;-) breng dan eens een bezoekje aan www.babyshopathome.nl Zij verkopen, naast diverse andere producten voor baby en kind, een aantal van deze leuke leesboekjes. Bij sommige boekjes krijg je zelfs een gratis cadeautje. En het leuke van deze webshop is dat ze ook een aantal mooie producten voor mama verkopen. Twee vliegen in één klap!

Is jouw kindje ook ergens helemaal fan van? Hoe uit zich dit en hoe ga jij hiermee om?

9 jaar geleden

Ach ja, op die leeftijd kunnen fantasie en werkelijkheid nog wel eens door elkaar lopen. Is wel grappig :)