Snap

De enige echte feestboterham

Het krijgen van deze boterham is een waar feestje. Eentje die er altijd wel ingaat.

Heel wat jaren geleden had ik een oppaskindje van 2,5. Een eigenwijs meisje. Op een gegeven moment wilde ze haar boterham niet meer opeten. Sterker nog, ze weigerde het. Met geen mogelijkheid kreeg ik het voor elkaar. Haar ouders lukte het overigens ook niet. Het lag dus niet aan mij ;-). Totdat... ik een heldere ingeving kreeg. Ik maakte een speciale boterham. Met op elk stukje een ander soort beleg. Ik noemde het een feestboterham. Ik schoof het kleurrijke bordje onder de neus van mijn oppaskindje. Ze begon te stralen en at met smaak de boterham op. Ze wilde er zelfs nog één!

Toen mijn Kleuter nog geen kleuter was, maar een eigenwijze dreumes, bedacht hij van de een op de andere dag om zijn brood nier meer op te eten. Dit keer zat ik niet met mijn handen in het haar, maar had ik meteen een oplossing. Ik introduceerde Dé Feestboterham. Zoonlief zag zijn feestelijke bordje en viel gelijk aan. Die ging er wel in. Inmiddels is de feestboterham een feit bij ons aan tafel. Regelmatig vragen Kleuter en Diva of ze een feestboterham mogen. Ze mogen zelf hun beleg uitkiezen. Dat is leuk! En lekker!

Hoe fijn ik het ook vind dat ze kids zo genieten van een feestboterham, ik heb er eerlijk gezegd niet altijd zin in en evenveel tijd voor om ze te maken. Al die kleine stukjes voorzien van kleverige appelstroop of plakkerige pindakaas. En probeer maar eens een klein beetje hagelslag op een iniemienie stukje brood te doen. Niet handig als je net effe iets te laat bent opgestaan en je de kids naar school moet brengen. Maar een goed ontbijt vind ik erg belangrijk. Het is een goed begin van de dag. Dus als ze dan per se een feestboterham willen en ik heb er niet zo'n zin in om ze te maken, dan krijgen ze de snel-klaar-feestboterham: boterham doormidden en kiezen uit twee soorten beleg. Dat vinden ze dan ook prima. En als ik wel zin heb, dan snijd ik de boterham in zes of acht stukjes en mag er op elk stukje iets anders. Kost wat werk en je komt nauwelijks toe aan je eigen lunch, je kindjes zien genieten van hun boterham is heel veel waard.

Zo zie je maar weer dat een andere benaming ook werkt. Leuk idee trouwens van je oma!

Haha, ja die fase hebben wij ook bij beide kids gehad: beleg opeten en brood laten liggen. Grapjassen. In die periode kregen ze dan alleen maar smeerbaar beleg, moesten ze de boterham wel opeten :-p.

Goede tip! Of gewoon boter op de boterham smeren en dan in de hagelslag dopen. Werkt ook. Gelukkig hebben wij ook twee broodeters hier, dus brood is eigenlijk nooit een probleem. Alleen willen ze soms gewoon heel graag alles op hun brood wat op tafel staat haha. Dus dan is de feestboterham ook de uitkomst.

7 jaar geleden

Wat een leuk idee :) mijn oma maakte altijd soldaatjes voor mij. Dit was gewoon een boterham in reepjes gesneden. Niks bijzonders maar door de andere vorm en de naam vond ik het geweldig!