Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

De Efteling

Zoals jullie in mijn andere blog heb kunnen lezen ben ik werkloos geraakt. Ik heb twee leuke dochters die nog 1,5 dag naar het KDV gaan, maar vanaf mei thuis zijn. Dus ik word fulltime mama, zolang ik nog geen werk vind. Dat wordt genieten, maar ook nadenken over de dingen die we kunnen gaan ondernemen. Sommige zullen denken, ja laat ze buiten spelen. Klopt, maar waar het niet dat ik op een appartement woon (ook omdat deze niet verkocht raakt). Buitenspelen is dan niet even makkelijk, omdat ik er altijd bij moet zijn. De meiden zijn nog te klein om alleen op straat te spelen (3,5 en bijna 2).

Nu heb ik van een hele lieve sponsor een abonnement op de Efteling gekregen, onder het motto: dan zit je niet in je appartement opgesloten. Natuurlijk ga ik er zonder dit abonnement ook op uit, want ik ben geen binnen blijver met mooi weer. We kunnen hier genoeg doen/ ondernemen: naar de Drunense Duinen, naar de kinderboerderij, speeltuintje etc.. Een dagje Efteling gebeurde voorheen zo nu en dan, want ik vind het toch best prijzig.  Maar wat ben ik blij met dit abonnement nu. We wonen zeer dichtbij de Efteling en mijn meiden zijn helemaal fan van de sprookjesboom en Jokie (carnavalsfestival).

Een dagje uit met mijn meiden alleen is geen probleem, gaat altijd goed. Nu vond ik de 1e keer alleen met de meiden naar de Efteling wel spannend. Vooral omdat je er toch 2 mee moet nemen in een attractie.  Maar ik moet zeggen: ‘het is allemaal vlekkeloos verlopen’. Wat een lieve mensen zijn er toch die je dan helpen als ze zien dat je even wat meer tempo moet maken, of het uitstappen niet helemaal lekker loopt. Dus wat doen wij nu sinds 2 weken: lekker met mooi weer naar de Efteling. Al is het maar voor een aantal uurtjes. We wandelen dan het traject carnavalsfestival, speeltuintje, droomvlucht en sprookjesbos. Ik zie mijn meiden genieten en dan geniet ik ook nog meer. Wat ik wel doe, is zelf boterhammetjes, drinken en wat lekkers meenemen, zodat ik daar niet super veel kosten hoef te maken.  Want uiteraard moet ik wel op mijn budget letten.

In ieder geval zullen wij het komende jaar veel in de Efteling te vinden zijn, want met een abonnement is dat gewoon ideaal.

En bij slecht weer: dan vermaken ze zich op een andere manier: lego duplo, poppen, knutselen, taartjes versieren of een spelletje. Er is hier in huis genoeg voor ze te doen.  

10 jaar geleden

Helemaal geweldig! Lekker genieten ervan!

10 jaar geleden

Super! Wij zelf hebben ook een abonnement en ik ben er (bijna) iedere week te vinden! Lekker op dinsdag of woensdag ochtend even wandelen in het Sprookjesbos...heerlijk en die kleine geniet met volle teugen. En ook hier problemen met het verkopen van ons appartement, staat al bijna 1,5 jaar te koop! Veel plezier!

10 jaar geleden

wat lief en wat superleuk!

10 jaar geleden

Veel plezier!