Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

De eerste speelafspraak

De grootste zorg van veel moeders als haar kind naar school gaat is waarschijnlijk: 'krijgt mijn kind wel vriendjes of vriendinnetjes?' Alhoewel ik zelf nooit gepest heb of gepest ben (hooguit geplaagd) had ik dit gevoel ook heel sterk. Niets is zo erg als een kind dat altijd alleen op het schoolplein speelt, standaard als laatste wordt gekozen met de gym of zelfs volledig buiten de groep valt. Soms omdat hij of zij er iets anders uitziet dan gemiddeld of zich niet kan verweren en soms om volledig onbekende redenen.

Het zit er weer op: de allereerste echte schooldag van mijn meisje. Ze vond het hartstikke leuk en kwam net al hand in hand met een jongetje naar buiten, want ze wilden graag samen afspreken! Alhoewel ik liever die speelafspraken nog even af wilde houden (ze heeft immers meteen een volle week school) won de vertedering het toch van mijn verstand.

Op dit moment is mijn meisje dus voor de allereerste keer echt op 'speeldate'. Gelukkig ken ik de moeder, want zo`n kleintje aan de juf toevertrouwen is één ding, maar zo snel aan compleet vreemde ouders is me nog net een brug te ver. Dat komt vast nog wel een keer.Voor nu beloofd het in ieder geval veel goeds; mijn meisje komt er wel!

Hoe verliep de eerste speelafspraak bij jouw kindje? Laat het weten in een reactie hieronder.

10 jaar geleden

Nee, ha,ha...maar ook daar groei je tegen die tijd vanzelf wel naar toe. Alhoewel het toch altijd een kwestie van vertrouwen blijft. De ene ouders spreken je natuurlijk meer aan dan de andere.

10 jaar geleden

super!

10 jaar geleden

Aaah wat lief <3 (al moet ik er nog even echt niet aan denken hahaha.... alles op z'n tijd)

10 jaar geleden

:-)