Snap
  • Kind
  • kind
  • Schooldag

De eerste schooldag

De eerste schooldag is aangebroken, de wekker is gegaan, aankleden verloopt trager als anders en ik heb nog niet door waarom. Tot dat mijn zoontje bij de badkamer deur komt, "mama", "ja" en ik draai van de spiegel naar hem en zie dat hij nog in zijn ondergoed staat. "Waarom heb je je niet aangekleed". Waarop hij naar me toe komt en zegt "mama ik vindt het toch wel erg spannend".

Ineens herken ik mezelf van vroeger. Ik stel hem gerust en we gaan eten en klaarmaken. Op het schoolplein is hij het allemaal alweer vergeten en gaat gewoon vrolijk naar binnen. Maar binnen op z'n stoeltje in groep 3 slaat de angst toch weer toe zie ik, maar hij houdt zich groot. Wat wil je met al zijn klasgenootjes erbij laat hij zich niet kennen. Breng hem een kus en zeg dat het goed komt.

's Middags komt hij blij uit school en zegt "mama alles is goed gegaan vandaag" hihi ik wist het.